ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τη ζώνη ασφαλείας της πλατφόρμας γεώτρησης της Petrobaltic στη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα οι Πολωνοί συνοριακοί φρουροί προσθέτοντας ότι ενημερώθηκαν οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις και άλλες υπηρεσίες.
Νωρίτερα, η Εσθονία ανακοίνωσε ότι τρία ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της σήμερα για 12 λεπτά σε μια “άνευ προηγουμένου θρασεία” εισβολή, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.
Η πολωνική συνοριοφυλακή έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X: “Δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση πάνω από την πλατφόρμα Petrobaltic στη Βαλτική Θάλασσα. Παραβιάστηκε η ζώνη ασφαλείας της πλατφόρμας”.
Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία κατέρριψε ύποπτα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της με την υποστήριξη αεροσκαφών από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ –η πρώτη φορά που ένα μέλος της δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας είναι γνωστό ότι έριξε πυρά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης:
Οι πωλήσεις του iPhone 17 ξεκινούν με έντονη ζήτηση για τα μοντέλα Pro
Bασίλης Κικίλιας: Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ S. Duffy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβερνητικοί κύκλοι στο mononews για τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: «Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όσων θελουν να σπείρουν τον πανικό»
- Microsoft: Aυξήσει τιμών σε κονσόλες Xbox στις ΗΠΑ
- ΥΠΕΝ: Παρατάσεις για τα ενεργειακά προγράμματα ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης
- NATO: Βορειοατλαντικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα μετά την εισβολή ρωσικών μαχητικών στην Εσθονία
