• Business

    Πώς ο Β. Μαρινάκης έβαλε πλώρη να κατακτήσει τη γερμανική ναυτιλιακή αγορά

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management - ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης, επικεφαλής Capital Ship Management


    Στην δημιουργία κοινοπραξίας (joint venture) με τη γερμανική εταιρία Liberty One προχώρησε η Capital Ship Management Corp, συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ανοίγοντας το δρόμο για τη δραστηριοποίηση της στην αγορά της Γερμανίας.

    Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία που ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον Έλληνα πλοιοκτήτη αλλά και στον Dietrich Schulz, επικεφαλής της Liberty One, και σύμφωνα με τους αναλυτές θα προκαλέσει αίσθηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Η νέα εταιρία, με το όνομα Capital Liberty Invest, έχει ως στόχο την επένδυση σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας στη γερμανική αγορά συνδυάζοντας τις δυνάμεις, την ιστορία αλλά και την καλή φήμη της Capital και της Liberty.

    Η Capital Liberty Invest αναμένεται να επενδύσει στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων -αποκτώντας από feeders μέχρι και post-panamax containerships- στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου και χύδην ξηρού φορτίου αλλά και σε άλλους τύπους πλοίων όπως αυτά των πολλαπλών χρήσεων (MPP).

    Μαρινάκης ναυτιλία
    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής Capital Maritime

    Η νέα εταιρία ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2018 και έχει την έδρα της στα γραφεία της Liberty στο Leer. Στο τιμόνι της ηγεσίας της βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty, ο κ. Dietrich Schulz.

     

    O κ. Γεράσιμος Βεντούρης, CEO της Capital Maritime & Trading Corp. σχολιάζοντας την σύμπραξη των δύο ναυτιλιακών αναφέρει: “Είμαι ικανοποιημένος που βλέπω την Capital και την Liberty να ενώνουν τις δυνάμεις τους. Έχω σε υψηλή εκτίμηση τον κ. Schulz και την εταιρία του και πιστεύω ότι μέσω της Capital Libery Invest θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες διαχείρισης πλοίων και πλατφόρμες συναλλαγών επενδυτικών προϊόντων  στη γερμανική αγορά και όχι μόνο.”

    Dietrich Schulz
    Ο κ. Dietrich Schulz, CEO της Liberty One

    Από την πλευρά του, και ο CEO της Liberty κ. Dietrich Schulz εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την έναρξη της συνεργασίας των δύο εταιριών: Αυτή η κοινοπραξία θα μας προσφέρει μια εκτεταμένη δυνατότητα να προσφέρουμε μια σειρά υπηρεσιών προς τα ενδιαφερόμενα μέρη στη γερμανική ναυτιλιακή αγορά καθώς και σε διάφορους τομείς και μεγέθη της ναυτιλίας. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που έχω τη δυνατότητα να συνεργαστώ με μία ναυτιλιακή εταιρία με το μέγεθος και τη φήμη της Capital Ship Management Corp., μία εταιρία που έχει ένα μεγάλο κύρος στις παγκόσμιες ναυτιλιακές αγορές.”

    Η Liberty ιδρύθηκε το 2011 και διαθέτει στόλο με 30 πλοία. Η Capital διαθέτει 55 πλοία των κλάδων ξηρού φορτίου, μεταφοράς πετρελαίου και μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

    To capesize bulker Cape Agamemnon της  Capital Ship Management Corp (χωρητικότητας 179.221-dwt και κατασκευής 2011)
    Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Archimidis της Capital Ship Management Corp  είναι χωρητικότητας 8.266-teu και κατασκευής του έτους 2006
    To tanker Militadis Junior της Capital Ship Management Corp (χωρητικότητας 320.926-dwt και κατασκευής 2014)

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Σε ποια ελληνική ναυτιλιακή κατέληξε bulker της Pavimar

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Η Zacks αναβαθμίζει τη μετοχή της Navios Partners σε hold

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: Σίδηρος και άνθρακας εκτοξεύουν τη ζήτηση των capesizes



    ΣΧΟΛΙΑ