• Business

    Κωνσταντίνος Στέγγος: To Πόρτο Καρράς, ο Κωνσταντακόπουλος και η Hines

    • Contributor
    Steggos

    Κωνσταντίνος Στέγγος, Επικεφαλής Ολυμπιακής Τεχνικής


    Διερευνητικές συζητήσεις για την αναζήτηση εναλλακτικού μοντέλου αξιοποίησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς πραγματοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια των βασικών μετόχων. Ειδικότερα φαίνεται πως εξετάζεται η χρηματοδότηση μέσω ομολογιακής έκδοσης με εξασφάλιση περιουσιακά στοιχεία της Πόρτο Καρράς ΑΕ με την οποία θα μπορέσει να αναπτυχθεί η πρώτη φάση της κατασκευής και εκμετάλλευσης των 500 περίπου παραθεριστικών κατοικιών που έχει αδειοδοτήσει. Μάλιστα ορισμένες διαρροές θέλουν να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σχετικές επαφές με την Fortress.

    Σε κάθε περίπτωση η όλη φιλολογία αποκαλύπτει, σύμφωνα με πηγές της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, την αμφιθυμία του Κωνσταντίνου Στέγγου να αποχωριστεί το Πόρτο Καρράς, ειδικά καθώς διαπιστώνεται από την πορεία της βολιδοσκόπησης δυνητικών επενδυτών που πραγματοποιούν οι Cushman & Wakefield και Profin πως ο στόχος για τίμημα άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ είναι μάλλον άπιαστος.

    Υπενθυμίζεται πως τον ισολογισμό του 2017 η «Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι & Εκτιμητές Ακινήτων / BNP Paribas Real Estate» αποτίμησε την αξία του συνόλου του συγκροτήματος στα 467,37 εκατομμύρια ευρώ.

    Εφόσον πάντως όλες αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, επιβεβαιώνονται τουλάχιστον εμμέσως, και εκείνες οι φωνές της αγοράς που εξαρχής αμφισβητούσαν την δέσμευση του ομίλου να πουλήσει το συγκρότημα και, ακόμα περισσότερο, διατύπωναν ενστάσεις για την διαφάνεια και τη δομή της διαδικασίας.

    Για το συγκρότημα που διαθέτει αδειοδοτική και νομική ωρίμανση δυνατότητας ανάπτυξης 526 παραθεριστικών πολυτελών κατοικιών στα 17,5 χιλιάδες στρέμματα της έκτασης του φέρονται να ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων, και να έχουν μάλιστα πραγματοποιήσει και επί τόπου επισκέψεις, η Hines και η TΕΜΕΣ του επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου.



    ΣΧΟΛΙΑ