• Big Story

    HSW – Attica: Θετικά μηνύματα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού – Νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας


    Ούτε η συνεδρίαση της Δευτέρας στάθηκε ικανή για να καταλήξει η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην απόφασή της για την συμφωνία εξαγοράς της HSW από την Attica Group, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά όσους μιλούσαν για αρκετά πολύπλοκη υπόθεση.

    Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Επιτροπή και την Attica για τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η τελευταία συνεχίζονται και εκτός απροόπτου αναμένεται να κορυφωθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα πραγματοποιηθεί κατά τις μεσημεριανές ώρες.

    Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως Επιτροπή και Attica έχουν καταλήξει και πλέον απομένουν κάποιες τελικές ρυθμίσεις, ήσσονος σημασίας. Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις ακόμη και σήμερα το απόγευμα.

    Με άλλα λόγια θεωρούν πως το μεγαλύτερο deal των τελευταίων χρόνων έχει «κλειδώσει»…

    Υπενθυμίζεται ότι η εισήγηση της Επιτροπής έκανε λόγω για την ανάγκη λήψης διαρθρωτικών μέτρων, καθώς η συνένωση της Attica με την HSW θα περιόριζε σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων.

    Άνθρωποι της Attica από την πρώτη στιγμή πάντως δήλωναν αισιόδοξοι για την έγκριση από την Επιτροπή, καθώς υποστήριζαν ότι δεν υπήρχε θέμα καταστρατήγησης του ελεύθερου ανταγωνισμού, αφού οι δυο εταιρείες μαζί δεν συγκεντρώνουν πάνω από το 51% της αγοράς.

    Τόνισαν δε πως το αποτέλεσμα της εξαγοράς της HSW θα είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτήριων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Τη Δευτέρα τα «σπουδαία» για HSW – Attica – Γιατί καθυστερεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «D-Day» για τη συγχώνευση Attica – HSW: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίζει για το μεγάλο deal στην ακτοπλοΐα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: HSW- Attica: Νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το deal – Παρατείνεται η αγωνία



    ΣΧΟΛΙΑ