• Business

    «Ελευσίνια μυστήρια» με τους ενδιαφερόμενους για τα ναυπηγεία

    Ναυπηγεία Ελευσίνας


    Μυστήριο επικρατεί γύρω από την ταυτότητα των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα περισσότερα ερωτήματα επικεντρώνονται γύρω από την εμπλοκή της Blackhawk, καθώς δεν είναι σαφές για ποια ακριβώς εταιρεία πρόκειται και ποιο ρόλο έχει στο όλο εγχείρημα.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίμαχη προσφορά που έλαβε και η KPMG δεν υπάρχει καμία αναφορά σε εταιρεία με το όνομα της Blackhawk (ή Blackhawk Capital Partners όπως κυκλοφόρησε στην αγορά).

    Κυβερνητικές πηγές πάντως επιμένουν πως η εταιρεία συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό, χωρίς να διευκρινίζουν κάτι περισσότερο επ’ αυτού.

    Το κοινοπρακτικό σχήμα που κατέθεσε τη μη δεσμευτική προσφορά, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, απαρτίζεται από τις INTER-M Traders σε ποσοστό 70% και SOGEM Holdings κατά 30%. Η πρώτη είναι ιδιωτικός επενδυτικός όμιλος με μεγάλη εμπειρία σε εξαγορές και η δεύτερη αποτελεί εταιρεία συμμετοχών στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν διάφορα πρόσωπα και φορείς.

    Στο μεταξύ, επίκειται ανακοίνωση σχετικά με τον διαγωνισμό για την πώληση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας σε επενδυτή, η οποία, ωστόσο, δεν θα αναφέρει σε βάθος το προφίλ των υποψήφιων επενδυτών.

    Να σημειωθεί ότι η μη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε ανέρχεται στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρασκήνιο: Γιατί δεν κατέθεσε προσφορά η Onex για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας



    ΣΧΟΛΙΑ