• Οικονομία

    Reuters: Η Ελλάδα θα αγοράσει 35 ελικόπτερα Blackhawk από την Lockheed Martin – Σύμβαση 1,15 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας


    Η επιτροπή εξοπλιστικών της ελληνικής Βουλής, ενέκρινε την αγορά 35 στρατιωτικών ελικοπτέρων UH-60M Blackhawk από την αμερικανική αμυντική εταιρεία Lockheed Martin σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται δύο άτομα με γνώση του θέματος.

    «Η συμφωνία που εγκρίθηκε από την επιτροπή του κοινοβουλίου είναι η αγορά 35 ελικοπτέρων για 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ (1,24 δισεκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Επιπλέον, ένα δεύτερο άτομο επιβεβαίωσε την έγκριση, η οποία, όπως υποστηρίζει το Reuters, έλαβε χώρα αργά την Τρίτη.

    Η Ελλάδα, σύμφωνα με το Reuters, στοχεύει να ανανεώσει την αμυντική της βιομηχανία και να ενισχύσει τη ναυπηγική της βιομηχανία, καθώς ανακάμπτει από μια δεκαετή κρίση χρέους, η οποία την ανάγκασε να μειώσει τις δαπάνες.

    Η κυβέρνηση, τονίζει το Reuters, έχει συντάξει ένα 10ετές σχέδιο αγορών πολλών δισεκατομμυρίων, το οποίο περιλαμβάνει την απόκτηση έως και 40 νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ και τριών φρεγατών από τη Γαλλία.

    Η Αθήνα, επισημαίνει το Reuters, βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη συν-σχεδίαση και την κατασκευή φρεγατών κλάσης Constellation για το Ελληνικό Ναυτικό.

    Διαβάστε επίσης: 

    Νίκος Δένδιας: Το 2030 η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέτει 200 σύγχρονα αεροσκάφη 4.5 και 5ης γενεάς

    Νίκος Δένδιας: Επίσκεψη στη ΓΔΑΕΕ και στην ΓΔΠΕΑΔΣ

    Δένδιας: Σε κάθε περίπτωση το εθνικό συμφέρον αποτελεί προτεραιότητα



    ΣΧΟΛΙΑ