• Big Story

    Ο Τσίπρας, η Ιnfosolutions, η Ελένη Τυρμάκη, τα λεφτά και το φτωχό μυαλό…


    Η Νέα Δημοκρατία θα ήταν συνεπής στην αισθητική της αν είχε εκλογικούς καταλόγους από λαδόκολλες, ξέρετε, αυτές που έχουν τα οβελιστήρια. Θα μετρούσαν ψηφοδέλτια σε κάθε κάλπη, θα έδιναν τηλεφωνικά τα αποτελέσματα στα κεντρικά και τρώγοντας τυλιχτά θα εξέλεγαν αρχηγό. Τι τα ήθελαν τα πολύπλοκα ψηφιακά συστήμαατα;
    Μάθατε, υποθέτω ότι η εταιρεία που απέτυχε στην οργάνωση, η Infosolutions, θα επιστρέψει την αμοιβή. Μάθατε επίσης ότι ανέλαβε έργα επί Αντώνη Σαμαρά. Είχε αναλάβει την ηλεκτρονική οργάνωση του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού. Ένα από τα καθήκοντα (μην γελάσετε παρακαλώ) ήταν η προστασία από επίθεση hackers στον πρωθυπουργό.

    ** Η εταιρεία Infosolutions εκπροσωπείται από τον Θανάση Κλωνάρη και την Ελένη Τυρμάκη. Από περιέργεια αναζήτησα τα προφίλ τους στο facebook. Το χιούμορ αλλά και το επίπεδο του στοχασμού είναι αποκαλυπτικά. Γράφει λοιπόν η Ελένη Τυρμάκη. «Δουλεύω για τα λεφτά. Αν θέλετε πίστη, να πάρετε σκύλο». Προσωπικά θα προτιμήσω τη γάτα. Συνεχίζει με υψηλή φιλοσοφία, για το σύμπαν που συνωμοτεί αναρτώντας Πάουλο Κοέλιο «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ξυπνάς με τύψεις». Όχι καλή μου, καμία τύψη μην έχετε, γυρίστε πλευρό στο μαξιλάρι.
    Έχει και ολίγη από τον Ρομαντισμό, με Βίκτωρα Ουγκό. «Δεν είναι τίποτα να πεθάνεις. Είναι τρομακτικό να μη ζεις». Πιο μπαναλαρία, πεθαίνεις, θα έλεγα στην εν λόγω κυρία αν είχα τη χαρά και την τιμή να την συναντήσω. Τέλος υπάρχει απόφθεγμα του ινδάλματος. «Το να είσαι φτωχός σήμερα δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό, ναι, αυτό είναι πρόβλημα και δεν λύνεται». Πρόκειται για απόφθεγμα του Αριστοτέλη, του φιλοσόφου της ζωής, του Ωνάση.

    ** Εκεί έχουμε φτάσει με τη Νέα Δημοκρατία, να ασχολούμαστε ανούσιες λεπτομέρειες. Με την εταιρεία που τα έκανε θάλασσα, με την αναμέτρηση που δεν έγινε και πιο πριν με τα τρία λεπτά του Άδωνη που παρ΄ ολίγον να του στοιχίσουν την υποψηφιότητα. Σήμερα όλοι καθυβρίζουν τους πάντες και όλα δείχνουν ότι οι συμμαχίες αλλάζουν. Τα δεδομένα δεν είναι πια τα ίδια και μιλάμε για ένα διαλυμένο κόμμα. Μου έλεγε μάλιστα παλαιός βουλευτής, τον οποίο θεωρείτε μακαρίτη, τόσο ηλικιωμένος είναι, ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης.

    ** Αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε αστική αγωγή και στοιχειώδη κοινωνική ευφυία, θα έστελνε 40 τριαντάφυλλα στην Ελένη Τυρμάκη, δέκα για κάθε υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη ωφελημένη από την ανυπαρξία αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τράπεζες θα πωληθούν μπιρ παρά, μέτρα θα ψηφιστούν όπως τα θέλουν οι δανειστές, χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η εσωστρέφεια της Νέας Δημοκρατίας θα επιτρέψει την αυτοκαταστροφή της δεξιάς παράταξης και την καταστροφή της χώρας.

    ** Ζητούν ορισμένοι να φύγει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος από την κεντρική εφορευτική επιτροπή. Αυτός είναι ικανός να φτιάξει Μη Κυβερνητική Οργάνωση με διακριτικό τίτλο «Νέα Δημοκρατία». Είναι ικανός να ανακηρύξει το κόμμα σε ποδοσφαιρική ομάδα. Στα νιάτα του, όταν ήταν ο γενικός δερβέναγας της νεολαίας είχε ιδρύσει αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης». Ίδρυσε την εταιρεία έτσι, από μόνος του, αυθαίρετα, με σκοπό να διαχειριστεί τα έσοδα και έξοδα του φεστιβάλ. Το έκανε χωρίς να ζητήσει τροποποίηση του καταστατικού της νεολαίας. Αντιλαμβάνεστε ότι ο Παπαμιμίκος θα μακροημερεύσει στο κόμμα. Για τους άλλους, θα δούμε.



    ΣΧΟΛΙΑ