• Big Story

    Μαρινόπουλος: «Βροχή» εισαγγελικών ερευνών για φοροδιαφυγή, απάτη, ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή δεδουλευμένων

    Μαρινόπουλος

    Από αριστερά στα δεξιά οι κ.κ. Λεωνίδας, Πάνος και Πάνος Μαρινόπουλος


    Πολλαπλά μέτωπα με την ποινική δικαιοσύνη άνοιξαν για τον Όμιλο της Μαρινόπουλος, με τις πρώτες εισαγγελικές κλήσεις για παροχή εξηγήσεων για κακουργηματικές πράξεις να έχουν ήδη αποσταλεί στους επικεφαλείς της εταιρείας. Τουλάχιστον τέσσερις δικογραφίες έχουν σχηματιστεί μόνο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από ισάριθμες μηνυτήριες αναφορές για τα όσα ακολούθησαν της κατάρρευσης του πάλαι ποτέ κολοσσού στο χώρο των σούπερ μάρκετ. Τους τελευταίους μήνες, ο Όμιλος Μαρινόπουλος ελέγχεται από εισαγγελέα για φοροδιαφυγή, ακάλυπτες επιταγές, απάτη και μη καταβολή δεδουλευμένων.

    Την ώρα που η εταιρεία δίνει την υπέρ πάντων μάχη για τη σωτηρία της, προμηθευτές και απλήρωτοι εργαζόμενοι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη δίνοντας τη δική τους μάχη για να αποζημιωθούν για προϊόντα και μεροκάματα και, παράλληλα, διεκδικώντας την ποινική τιμωρία εκείνων που καταγγέλλουν ως υπαίτιους.

    Οι 4 δικογραφίες σε βάρος της Μαρινόπουλος

    Πηγές από την Εισαγγελία αλλά και το νομικό περιβάλλον μηνυτών και μηνυόμενων λένε στο Mononews ότι οι τέσσερις ανοιχτές δικογραφίες για τον Ομιλο της Μαρινόπουλος είναι για:

    ·        Φοροδιαφυγή.

    ·        Απάτη σε βάρος παραγωγικής εταιρείας.

    ·        Τέσσερις ακάλυπτες επιταγές.

    ·        Μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζομένους.

    Λεωνιδας Μαρινόπουλος
    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου

    1)    Η έρευνα για τη φοροδιαφυγή άρχισε τον περασμένο Σεπτέμβρη μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο εισαγγελέας Χρ.Ντζούρας που ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση, έχει εδώ και ενάμιση μήνα διαβιβάσει το φάκελο στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με την παραγγελία να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα περί φορολογικών παραβάσεων. Με το πέρας της έρευνας των ελεγκτικών αρχών, η δικογραφία θα επιστρέψει στον εισαγγελικό λειτουργό για τα περαιτέρω.

    2) Βιομηχανική παραγωγική εταιρεία έχει μηνύσει τους υπευθύνους του Ομίλου για τέσσερις ακάλυπτες, όπως λέει, επιταγές. Η προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας έχει ήδη καλέσει ως υπόπτους για τη διάπραξη αδικήματος, δύο μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου αλλά και άλλα στελέχη της εταιρείας.

    3) Η ίδια παραγωγική εταιρεία έχει μηνύσει για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος τους διοικούντες του Ομίλου Μαρινόπουλου. Η μηνύτρια υποστηρίζει ότι παρεπείσθη σε επανέναρξη της συνεργασίας της με τον Όμιλο, λίγες εβδομάδες προ της κατάθεσης της αίτησης για υπαγωγή του στο άρθρο 99, με αποτέλεσμα να υποστεί σημαντικότατες ζημίες.

    Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ.Νούλης διερευνά την υπόθεση αναζητώντας εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες όσων με ενέργειές τους οδήγησαν προμηθευτές που είχαν σταματήσει τη συνεργασία τους με τον Όμιλο να αρχίσουν μία νέα συνεργασία ενώ η εταιρεία ετοιμαζόταν να υποβάλει αίτημα υπαγωγής της Μαρινόπουλος και συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 99.

    4) Εργαζόμενοι στην Μαρινόπουλος έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές για μη καταβολή δεδουλευμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν την ποινική δίωξη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μαγδαληνή Καλπακίδου βρίσκεται στο τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης και, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται να καλέσει σε ανωμοτί εξηγήσεις τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου.

    Πάνος - Ιωάννα Μαρινοπούλου
    Πάνος – Ιωάννα Μαρινοπούλου

    Δικαστική «ομπρέλα» για την Μαρινόπουλος

    Η οικογένεια Μαρινόπουλου, χιλιάδες εργαζόμενοι και πιστωτές περιμένουν πλέον την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο θα κρίνει εάν ο Όμιλος θα υπαχθεί στο άρθρο 99.

    Πρόσφατα ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση και η απόφαση αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2017. Μέχρι τότε, παραμένουν σε ισχύ οι αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες ο Μαρινόπουλος είναι σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών του.

    Δηλαδή, έχει απαγορευθεί μέχρι την έκδοση της κύριας απόφασης, η κατάσχεση της περιουσίας του Ομίλου από τους πιστωτές ενώ έχει «παγώσει» κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του Ομίλου, ο οποίος δεν μπορεί να εκποιήσει ακίνητα ή εξοπλισμό του.

    Από το καθεστώς προστασίας εξαιρέθηκαν μόνο οι εργαζόμενοι.  Είναι οι μόνοι που μπορούν με κατασχέσεις να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μ. Δημητρακόπουλος: Επιστολή στο mononews για λογαριασμό της Μαρινόπουλος με αφορμή 2 δημοσιεύματά μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ειρήνη Αγαπηδάκη. Πώς τσακώθηκα με την πιτσιρίκα που πουλούσε κουπόνια του ΚΚΕ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Κόκκινος» συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όλα έτοιμα για πόλεμο στο Αιγαίο



    ΣΧΟΛΙΑ