• Big Story

    Καραμούζης-Φραγκιαδάκης: Τι θα πουν με τους θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    Νίκος Καραμούζης/Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

    Νίκος Καραμούζης/Λεωνίδας Φραγκιαδάκης


    Οι Λεωνίδας Φραγκιαδάκης και Νίκος Καραμούζης ενώπιον υψηλού επιπέδου επενδυτών στη Νέα Υόρκη θα έχουν την ευκαιρία σε μια εβδομάδα να πείσουν για τις προοπτικές του εγχώριου συστήματος.

    Τα αποτελέσματα τoυ Eurogroup δίνουν μια βάση όσο αφορά το χρέος για το οποίο είναι έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως και για τον τρόπο ανταλλαγής των ομολόγων που έχουν οι τράπεζες.

    Φραγκιαδάκης και Καραμούζης αναμένεται να δεχθούν, κατά τη διάρκεια του Capital Link Forum την ερχόμενη Δευτέρα, τόσο στο πάνελ στο οποίο μετέχουν όσο και στις one –on -one meetings, συνεχείς ερωτήσεις για το πλάνο μείωσης των NPLs.

    Δεύτερη αξιολόγηση αλλά και εξελίξεις στην Ιταλία, για την οποία θα υπάρχει καλύτερη εικόνα ως τότε, αποτελούν μέρος ενός παζλ μέσα στο οποίο οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να αναδειχθούν.

    Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας και ο πρόεδρος της Eurobank διατηρούν στενές σχέσεις με την διεθνή επενδυτική κοινότητα και το Capital Link Forum είναι μια αφορμή να την ενισχύσουν, βοηθώντας και την οικονομία, τις προοπτικές της οποίας υπουργοί, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσω webcast, θα επιχειρήσουν να προωθήσουν.

    Με τιμώμενο πρόσωπο έναν γνώστη της ελληνικής οικονομίας και τον επόμενο υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, η εκδήλωση της Νέας Υόρκης με συμμετοχή εκπροσώπων μεγάλων funds, επενδυτικών τραπεζών και από ελληνικής πλευράς επιχειρηματιών και εφοπλιστών είναι μια ευκαιρία παρουσίασης του επενδυτικού στόρυ της επόμενης ημέρας.

    Οι έλληνες τραπεζίτες παρουσίασαν ήδη τις προοπτικές του κλάδου στην εκδήλωση της εταιρείας Autonomous Research την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο ενώ και στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα βρεθούν στη βρετανική πρωτεύουσα για την Goldman Sachs.

    Στο Capital Link Forum θα λάβουν μέρος ως εκπρόσωποι των θεσμών οι Declan Costello από την Κομισιόν, Francesco Drudi από την ΕΚΤ, Nicola Giammarioli από τον ESM και Delia Velculescu από το IMF.

    Aπό την πλευρά της κυβέρνησης, εκτός από το μήνυμα του πρωθυπουργού, θα μιλήσουν οι Γ.Χουλιαράκης, Δ. Παπαδημητρίου, Γ. Σταθάκης, A. Xαρίτσης και Γ. Πιτσιλής. Μεταξύ των εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας περιλαμβάνονται οι Α. Κεραστάρης, CEO της Ιntralot, Θ. Φέσσας, Α. Καλλιτσάντσης, Oδ. Αθανασίου, Γ. Χρυσικός, Αρ. Καρυτινός, Αρ. Χαλικιάς, Αχ. Κωνσταντακόπουλος, Μ. Καμπουρίδης, Ευτ. Βασιλάκης και από τον ναυτιλιακό κλάδο, ο Γ. Λυκούδης της Dorian LPG, ο Αριστείδης Πίττας της Euroseas και ο Νίκος Τσάκος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρ. Πειραιώς: Αγωνία για το νέο πρόεδρο. Όλα τα πιθανά πρόσωπα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (και η Αθήνα). Στο χάος οι ιταλικές τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τελείωσαν τα ψέματα για το Athens Ledra – Στις 7 Δεκεμβρίου ο τρίτος πλειστηριασμός



    ΣΧΟΛΙΑ