• Big Story

    ΔΟΛ: Σήμερα είναι η κρισιμότερη ημέρα. Ο Ψυχάρης , ο Καρακούσης και οι τράπεζες. Όλες οι εξελίξεις

    σταυρος ψυχαρης ΔΟΛ

    Σταύρος Ψυχάρης. Μέτοχος ΔΟΛ & Τηλέτυπος


    Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και για το κατά πόσο θα δοθεί στο ιστορικό εκδοτικό συγκρότημα «χρόνος» να συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά και τις προσπάθειες στην εξεύρεση επενδυτή.Το συγκρότημα χρειάζεται χρόνο και χρήμα, που δυστυχώς δεν υπάρχουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο διευθυντής του συγκροτήματος κ. Καρακούσης έχει ζητήσει από τις τράπεζες να ξεμπλοκάρουν ένα ποσό από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς ώστε να καταβληθεί ένα 15νθήμερο στους εργαζόμενους, προκειμένου  να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα φέρει  πιο γρήγορα το λουκέτο.

    Εξάλλου σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνέλευση  όλων των εργαζομένων στον ΔΟΛ, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την εξεύρεση επενδυτή, ώστε το συγκρότημα να μπορέσει να σταθεί –με δυσκολία είναι αλήθεια- και πάλι στα πόδια του.

    Το μήνυμα των τραπεζών προς τον κ. Σταύρο Ψυχάρη του κοινοποιήθηκε και επισήμως στις 5 Ιανουαρίου ήταν ένα: Φύγε από την προεδρία του ΔΟΛ.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ψυχάρης θα αποχωρήσει από το τιμόνι του συγκροτήματος. Το ζητούμενο είναι τώρα τι θα πράξουν οι τράπεζες και ποια πολιτική θα ακολουθήσουν.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να δοθεί λίγος μεν, πολύτιμος δε, χρόνος στο Συγκρότημα, αν οι τράπεζες αποφασίσουν να ξεμπλοκάρουν τους δεσμευμένους λογαριασμούς ώστε να πληρωθούν κάποιες από τις τρέχουσες υποχρεώσεις (μισθοί, χαρτί κλπ), για να συνεχιστεί η έκδοση των εντύπων κανονικά, αλλά και οι συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές.

    Τη συγκεκριμένη στιγμή δεν γίνεται λόγος για αναχρηματοδότηση του ΔΟΛ, κάτι που προσκρούει στα θέματα νομικής κάλυψης των τραπεζικών στελεχών που θα βάλουν τις υπογραφές τους, αλλά για αποδέσμευση  λογαριασμών.

    Βέβαια οι τράπεζες από τη στιγμή που καταγγέλθηκαν τα δάνεια ύψους  180 εκατ ευρώ, προχώρησαν και στη δέσμευση όλων των τραπεζικών  λογαριασμών του ΔΟΛ, ενώ μπλοκαρισμένοι είναι από τις εισαγγελικές αρχές και οι λογαριασμοί του κ. Σταύρου Ψυχάρη και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Πάνου Ψυχάρη.

    Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα οριστούν ορκωτοί λογιστές –ενδεχομένως η Grant Thornton-, για να καταγράψουν την οικονομική κατάσταση και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

    Επίσης  θα πρέπει να υπάρξει ένα business plan με πλήρη  καταγραφή εξόδων, εσόδων, υποχρεώσεων κλπ και να προτείνονται λύσεις εξυγίανσης του ΔΟΛ, ενώ ακόμα και αν οριστεί εκκαθαριστής , θα πρέπει να υπάρξει και κάποιος διαχειριστής που θα αναλάβει να “τρέξει” την επιχείρηση, ώστε να εκδίδονται τα έντυπα.

    Σημειώνεται ότι  τον Δεκέμβριο του 2013 ο ΔΟΛ πέτυχε την τελευταία ουσιαστικά ρύθμιση με τις τράπεζες καθώς προσωπικά δάνεια του Στ. Ψυχάρη και δάνεια του ΔΟΛ κεφαλαιοποιήθηκαν σε ομολογιακό δάνειο και στο εκδοτικό συγκρότημα δόθηκε νέο δάνειο 22 εκατομμυρίων ευρώ για την εξυγίανση του ομίλου, παράλληλα με διετή περίοδο χάριτος (έως το τέλος του 2015).

    Υπενθυμίζεται πως ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη εκτός από τους ιστορικούς τίτλους των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» έχει στην κατοχή του πολλούς ακόμη τίτλους περιοδικών εκδόσεων, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, διαδικτυακές υπηρεσίες αλλά και συμμετοχές σε άλλα μέσα του κλάδου των ΜΜΕ όπως η εταιρεία Τηλέτυπος (Mega), η εταιρεία εκτυπώσεων ΙRIS και το πρακτορείο διανομής εφημερίδων και περιοδικών ΑΡΓΟΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Ψυχάρης (ΔΟΛ) είχε πει σε στενό του συνεργάτη από τον Δεκέμβριο ότι δεν θα πληρώσει. Όλος ο διάλογος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταύρος Ψυχάρης: Τα «μαύρα» Χριστούγεννα του πάλαι ποτέ ισχυρού ανδρός του ΔΟΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Τι συμβαίνει στην Intracom; Ποιος διαρρέει απόρρητες πληροφορίες;



    ΣΧΟΛΙΑ