• Big Story

    Brexit: Ξεκίνησε η νύχτα αγωνίας στο Λονδίνο και σε όλο τον κόσμο


    Η αγωνία (Brexit) κορυφώνεται καθώς έκλεισαν οι κάλπες (στις 12 ώρα Ελλάδος) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κρίσιμη νύχτα αρχίζει και η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει. Όλος ο πλανήτης παραμένει ξύπνιος και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω στο Λονδίνο.

    Στη βρετανική πρωτεύουσα η βραδιά έχει χαρακτηριστικά θρίλερ, καθώς οι Βρετανοί πολίτες ξενυχτάνε περιμένοντας να μάθουν αν θα επικρατήσει το “Bremain” ή το “Brexit”. Αν και υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι θα επικρατήσει η παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τίποτα δε θα κριθεί αμέσως. Τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα δεν αναμένονται πριν από τις 5 το πρωί (ώρα Ελλάδος), καθώς μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα από το 1/3 των εκλογικών κέντρων.

    Τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ανακοινώνονται στις 2.00 (ώρα Ελλάδος) και προέρχονται από τα εκλογικά κέντρα των Νήσων Scilly και του Γιβραλτάρ. Τα επόμενα αποτελέσματα έρχονται από το Sunderland και το Newcastle, ενώ στις 2.45 (ώρα Ελλάδος) ανακοινώνεται τι έχει ψηφίσει το City.

    Στις 3.30 (ώρα Ελλάδος) ανακοινώνονται τα πρώτα αποτελέσματα από την Ουαλία – συγκεκριμένα από τo Merthyr Tydfil της Νότιας Ουαλίας –  αλλά και από τη Σκωτία.

    STOCK nyse-trader-4

    Γύρω στις 5.30 (ώρα Ελλάδος) θα έχουν ανακοινωθεί περίπου τα μισά αποτελέσματα από περιοχές όπως το Cambridge, το Lancaster και το Εδιμβούργο ενώ κατά τις 6 θα έχουν ανακοινωθεί πάνω από 100 αποτελέσματα οπότε θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σίγουρη εικόνα του τι θα έχει επικρατήσει.

    Όλη η Ευρώπη μένει ξάγρυπνη απόψε και το κλίμα θα παραμείνει φορτισμένο μέχρι και τις 9.00 (ώρα Ελλάδος) το πρωί της Παρασκευής που η επικεφαλής της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων, Jenny Watson, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα μπροστά στις κάμερες στο Δημαρχείο του Manchester.

    H σημερινή νύχτα είναι μεγάλη και για τους traders των μεγάλων οίκων του εξωτερικού. Τα στελέχη των Citigroup, JPMorgan, Goldman Sachs και Morgan Stanley βρίσκονται στα γραφεία τους όπου και θα παραμείνουν μέχρι το μεσημέρι, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο βρετανικό δημοψήφισμα.

    Οι προετοιμασίες έχουν γίνει. Η JPMorgan Chase & Co. έχει νοικιάσει δωμάτια σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στα γραφεία της στο Λονδίνο, ενώ στη Barclays Plc έχουν προμηθευτεί υπνόσακους και έστειλαν ορισμένους υπαλλήλους σπίτι τους την Πέμπτη, προκειμένου να επιστρέψουν αργότερα. Άλλες τράπεζες προσφέρουν φαγητό, σούσι, χάμπουργκερς και πίτσα. Και βέβαια πολλούς καφέδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ta-matia-strammena-sto-brexit-oli-ellines-tou-londinou/55887

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/antonis-kerastaris-mioste-ti-forologia-tora-ean-thelete-xenes-ependisis/55874

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ