• Big Story

    Mega πόλεμος. Τι λένε συνεργάτες του Δ. Μάρη για τον Στ. Ψυχάρη

    Δημήτρης Μάρης

    Δημήτρης Μάρης. Επιχειρηματίας


    Η διαμάχη μεταξύ των κ. Ψυχάρη και Μάρη δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2014 όταν η εταιρία στοιχηματισμού stoiximan.gr (μέτοχος της οποίας είναι οι κ. Δημήτρης Μάρης και Φώτης Μπόμπολας ) αποφάσισε να σταματήσει να διαφημίζεται στα έντυπα του ΔΟΛ (ΒΗΜΑ, ΝΕΑ). Όπως λένε πηγές προσκείμενες στον επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη,  με τις οποίες συνομίλησε το mononews.gr , “από εκείνη την στιγμή και έπειτα οι επιχειρηματικές σχέσεις των δυο ομίλων σταμάτησαν οριστικά “.

    Άλλωστε προσωπικές σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών δεν υπήρξαν ποτέ.

    Η προσωπική επίθεση που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα από την πλευρά του ΔΟΛ στον επικεφαλής της 24 Media ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη , εξηγούν άνθρωποι που συνομιλούν καθημερινά με τον Δ. Μάρη. Ο χαρακτηρισμός στοιχηματζης όντως είναι απαξιωτικός για τον περισσότερο κόσμο άλλα ο ίδιος δεν θέλησε να απαντήσει. Ίσως οι περισσότεροι να το έκαναν. Όμως ο ήρεμων τόνων επιχειρηματίας δεν το έπραξε.

    Πράξη σωστή κατά τους συνομιλητές του καθώς όπως επισημαίνουν “δεν ήθελε να ρίξει περισσότερο λάδι στην φωτιά με μια ανακοίνωση παρόμοιου βεληνεκούς.”

    “Τι νόημα θα είχε κάτι τέτοιο;” λένε άνθρωποι που συνομιλούν καθημερινά μαζί του. Αυτό που εξηγούν μετά βεβαιότητας είναι ότι “η απόφαση να μην απαντήσει ο επιχειρηματίας είναι ειλημμένη και αυτό παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος και οι συνεργάτες του αναμένουν και δεύτερη επίθεση στο πρόσωπο του,  την προσεχή Κυριακή μέσω του Βήματος.”

    Σταύρος Ψυχάρης. Μέτοχος ΔΟΛ & Τηλέτυπος
    Σταύρος Ψυχάρης. Μέτοχος ΔΟΛ & Τηλέτυπος

    Σημαντική ρευστότητα 

    Ο Δημήτρης Μάρης μπορεί να μην απαντάει ευθέως στην επίθεση που έγινε στο πρόσωπο του από τον ΔΟΛ όμως δεν αποφεύγει να σχολιάσει σε στενούς του συνεργάτες τα τεκταινόμενα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στο Mega. Οι συνομιλητές του εξηγούν ότι “η 24 Media (news247. gr , Huffingtonpost.gr  κλπ) είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία  με σημαντική ρευστότητα που πληρώνει τους εργαζόμενους της στο τέλος του μήνα” απαντώντας προφανώς στην τακτική που έχει υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες ο ΔΟΛ να καθυστερεί να πληρώσει μισθούς , λόγω έλλειψης ρευστότητας. “Ακόμα και στο MEGA ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών” εξηγούν οι ίδιοι άνθρωποι.

    “Η 24 Media  έχει μέλλον μπροστά της” λένε με νόημα.

    Δημήτρης Μάρης. Ετών 54. Επικεφαλής 24Media
    Δημήτρης Μάρης. Ετών 54. Επικεφαλής 24Media

    Θέλει να επενδύσει στο Mega 

    Όμως παρά το γεγονός ότι ένας εκ των βασικών μετόχων του Mega  αρνείται να συναινέσει στην πρόθεση του κ. Μάρη να επενδύσει στην εταιρία Τηλέτυπος  εν τούτοις ο επιχειρηματίας δεν κάμπεται. Σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να τοποθετηθεί επενδυτικά στην τηλεόραση. Θεωρεί ότι το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει καταθέσει στις τράπεζες ο ισχυρός ανήρ των Αττικών εκδόσεων και του capital.gr  Θεοχάρης Φιλιππόπουλος είναι προς στην σωστή κατεύθυνση και ο ίδιος θα ήθελε να επενδύσει , όπως τουλάχιστον λέγεται ένα ποσό πέριξ των 2,5 εκ ευρώ. “Εάν δεν είναι το Mega θα είναι κάποιο άλλο κανάλι”  λένε με νόημα στενοί του συνεργάτες . “Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση υπάρχει ” εξηγούν αρμοδίως.

    Εξαιρετικές οι σχέσεις με τον Θ. Φιλιππόπουλο

    Οι συνεργάτες του κ. Μάρη ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις που έχει ο ίδιος με τον επικεφαλής των Αττικών Εκδόσεων είναι εξαιρετικές και δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα τις τελευταίες ημέρες που να έχει προβληματίσει τους δυο άνδρες.

    Σε κάθε περίπτωση η πρόθεση Μάρη να τοποθετηθεί επενδυτικά στο Mega είναι δεδομένη. Μεταξύ άλλων έχει την απόλυτη στήριξη του μετόχου του καναλιού Φώτη Μπόμπολα όχι όμως και του Σταύρου Ψυχάρη. Και από ότι λένε στην αγορά, η περίπτωση να καμφθεί η αντίσταση του επικεφαλής του ΔΟΛ , είναι μάλλον απίθανη…

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/eschati-lisi-h-coca-cola-ependii-sto-panakrivo-gala-ti-schediazi/34728



    ΣΧΟΛΙΑ