• Big Story

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Mega;


    Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Mega καθώς, όπως όλα δείχνουν, το άλλοτε Μεγάλο Κανάλι θα τεθεί εκτός της κούρσας διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών. Το ενδεχόμενο αυτό έχει αναζωπυρώσει τους φόβους των εργαζομένων για το μέλλον της επιχείρησης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, το κανάλι προχώρησε στην κατάθεση του φακέλου του χωρίς να έχει συμπεριλάβει το βασικότερο κομμάτι, την τραπεζική ενημερότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο φάκελος που κατέθεσε η διοίκηση του Μεγάλου Καναλιού είναι ελλιπής και θα τεθεί εκτός του διαγωνισμού εκτός αν μέσα στην εβδομάδα καταφέρει η διοίκηση να εξασφαλίσει  την ενημερότητα που χρειάζεται.

    Άπαξ και συμβεί ο αποκλεισμός από το διαγωνισμό, ουσιαστικά κρίνεται και το ίδιο το μέλλον του καναλιού, αφού θα οδηγηθεί στο κλείσιμο και θα εξαφανιστεί από το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο. Είναι γεγονός πως η τελευταία ευκαιρία του Mega Channel για να συνεχίσει να εκπέμπει είναι να εξασφαλίσει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Και το ν’ αποβληθεί από τον διαγωνισμό θα σημάνει το θάνατό του.

    Μία τέτοια εξέλιξη όμως θα δημιουργήσει μία νέα στρατιά ανέργων που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την αγορά εργασίας – η κατάσταση της οποίας έχει φτάσει στο απροχώρητο –  και θα αφήσει στο δρόμο τους χιλιάδες εργαζόμενους της Τηλέτυπος ΑΕ και μαζί τους και τις οικογένειές τους. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, απλοί υπάλληλοι, άπαντες θα αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη της ανεργίας και του αδιεξόδου που αυτή προκαλεί.

    Τις τελευταίες ημέρες λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο κύμα φυγής από το κανάλι, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι του άλλοτε ισχυρού μέσου κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να εξασφαλίσουν ότι δε θα μείνουν στο δρόμο αν συμβούν τα χειρότερα. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και τα mails διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς κάνουν κρούση σε όλες τις επιχειρήσεις των media της Αθήνας προκειμένου να βρουν εργασία.

    Να σημειωθεί βέβαια πως η κατάσταση και στα άλλα κανάλια δεν είναι καλύτερη, σαφέστατα όμως δεν είναι ανάλογη του Mega. Κανείς εργαζόμενος με οικογένεια, λοιπόν, δε θα κάτσει να περιμένει τελευταία στιγμή τις όποιες εξελίξεις και εννοείται πως θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διασφαλίσει αυτό που κάποτε θεωρούσε αυτονόητο. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι, με το βουνό των οικονομικών προβλημάτων που βαραίνει το κανάλι, οι εξελίξεις θα είναι δραματικές. Το πότε θα εκραγεί η Mega-λη βόμβα είναι απλά θέμα λίγων ημερών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/vangelis-marinakis-giannis-alafouzos-ipogios-polemos-gia-tis-adies/59015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/o-ilikrinis-ke-praos-fokion-karavias-eurobank-ta-kommata-ke-ta-chamena-ekatommiria/58938

     



    ΣΧΟΛΙΑ