Τη διενέργεια έρευνας από τους οικονομικούς εισαγγελείς για το κατά πόσον έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση του επιχειρηματία Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, ο οποίος πουλούσε ακίνητα στην Ελλάδα σε Κινέζους επενδυτές μέσω POS ελληνικής τράπεζας, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, μέσω της χρήσης POS, τη στιγμή που στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.
Η διοίκηση της Jumbo, αντιπρόεδρος της οποίας υπήρξε μέχρι χθες ο κ. Παπαευαγγέλου, ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του επιχειρηματία και δεν σχετίζεται με την εταιρεία, ενώ αποδέχτηκε και την παραίτησή του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εθνική Τράπεζα: Τι απαντά για το σκάνδαλο Παπαευαγγέλου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το colpo grosso με τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS βρίσκεται μόλις στην αρχή του
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Destiny’s Revenge: Πώς ο Ευάγγελος Παπαευαγγέλου ξεκίνησε να βρει το… πεπρωμένο του στην Κίνα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συμφωνία ΗΠΑ με Ιράν – Ραγδαίες εξελίξεις: Αναμένεται υπογραφή τις επόμενες ώρες (;) – Τα βασικά αγκάθια
- Δρ. Χρίστος Γεωργακόπουλος (ΣΦΕΕ): Γιατί οι Έλληνες ασθενείς περιμένουν πάνω από 2 χρόνια για μια νέα θεραπεία, τι έπεται
- ΕΥΔΑΠ: Στη ΡΑΑΕΥ έως τα τέλη Ιουλίου η μελέτη κόστους οφέλους για τα 2,5 εκατ. υδρόμετρα – Πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός
- Audi Nuvolari: Η επιστροφή της λογικής στον κόσμο των supercars
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.