• Πολιτική

    Άγιοι Ανάργυροι: Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον αστυνομικό να σκοτώσει την οικογένειά του;


    Την αιτία, που όπλισε το χέρι του 47χρονου αρχιφύλακα και τον οδήγησε στη δολοφονία του παιδιού του, της συζύγου του και της πεθεράς του αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

    Η τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης αρχικά φαίνεται να έριξε δύο εκφοβιστικές βολές με το υπηρεσιακό του περίστροφο στον τοίχο. Αργότερα όμως ο 46χρονος έστρεψε το όπλο του στη γυναίκα του, καθώς το πρώτο θύμα του 46χρονου ήταν η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να κυνήγησε την άτυχη γυναίκα, προτού την εκτελέσει εξ επαφής με τρεις σφαίρες. Στη συνέχεια, πυροβόλησε με δύο σφαίρες την πεθερά του, ενώ με μία σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του 4χρονου παιδιού του. Ολοκληρώνοντας την πράξη του, γονάτισε, έβαλε πιστόλι κάτω από το σαγόνι του και αυτοπυροβολήθηκε.

    Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα ώστε να διαλευκανθούν τα αναπάντητα ερωτήματα για το πώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου.

    Οικονομικές διαφορές το κίνητρο του δράστη;

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιο συχνή αιτία προστριβών ανάμεσα στην οικογένεια ήταν οι κληρονομικές διαφορές. Ο 47χρονος ήθελε να φύγει η πεθερά από τον πρώτο όροφο (το ζευγάρι διέμενε στον δεύτερο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας) και να το κάνουν ιατρείο για την σύζυγό του, η οποία ήταν ιατρός ρευματολόγος, ώστε να μην πληρώνουν ενοίκιο και να μπορούν και οι δυο να αναλάβουν τη φροντίδα του παιδιού τους.

    Ωστόσο με την μετακίνηση αυτή διαφωνούσε τόσο η πεθερά του αστυνομικού, και πιθανόν και η σύζυγός του. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν το ενδεχόμενο η σύζυγος να ζήτησε διαζύγιο, γεγονός που οδήγησε τον 47χρονο στα άκρα.

    Έτσι, ο αστυνομικός πήρε το υπηρεσιακό του όπλο και εκτέλεσε την οικογένειά του λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Οι ιατροδικαστικές εκτιμήσεις τοποθετούν το έγκλημα γύρω στις 2-3 π.μ. της Δευτέρας.

    Οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού.

    Θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα, στοιχείο που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που έκανε και στη συνέχεια να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να βάλει τέλος στη ζωή του. Ωστόσο, το έργο της αστυνομίας είναι ιδιαίτερα δύσκολο για το κλείσιμο της υπόθεσης, αφού  κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός.

    Είχε πάει βόλτα το παιδί του, πριν το δολοφονήσει

    Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, που μετέδωσε ο ΑΝΤ-1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 47χρονος αρχιφύλακας, το πρωί της Κυριακής, λίγες ώρες πριν το μακελειό, είχε πάρει την μόλις 3,5 ετών κόρη του και την πήγε βόλτα. Μάλιστα, κατά τους ίδιους μάρτυρες, της αγόρασε γλυκά και ζαχαρωτά από ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονισμένος ο Κ. Σημίτης για την οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκότωσε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτες αποκαλύψεις για έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Ο αυτόχειρας αστυνομικός υπηρετούσε στη Βουλή

     



    ΣΧΟΛΙΑ