• Big Story

    Τσίπρας: Από την επιτυχία της Ελλάδας εξαρτάται η επιτυχία της Ευρώπης

    • NewsRoom


    Κατά τη διάρκεια της διημερής επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, Φρανσουά Ολάντ και την υπογραφή ελληνογαλλικής διακύρηξης για συνεργασία των δύο χωρών, σε δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αρχικά εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για το δυστύχημα στη Γαλλία λέγοντας συγκεκριμένα «Αυτές οι δύσκολες στιγμές μας δείχνουν πως η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό».

    Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη διήμερη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και στην υπογραφή της σημερινής κοινής διακύρηξης μεταξύ των δύο χωρών επισημαίνοντας ότι «Η διήμερη επίσκεψη του κ. Ολάντ και η υπογραφή της σημερινής κοινής διακήρυξης ήταν ένα σημαντικό βήμα στην πολύχρονη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Ο Φρανσουά ήρθε στην Ελλάδα σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα να μετατραπεί από μέρος της κρίσης σε μέρος της λύσης».

    Συμφωνία όχι σύμφωνο παράδοσης κυριαρχίας

    Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η χώρα τον Ιούλιο όταν αναγκάστηκε να υπογράψει την τρίτη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και στην συμπαράσταση και τον καθοριστικό ρόλο του Γάλλου προέδρου.

    «Τον περασμένο Ιούλη περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά οι δύσκολες στιγμές ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά ήταν ένας από τους ανθρώπους που με έπεισε να αποδεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη, σε πείσμα ακραίων συντηρητικών δυνάμεων», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και συνέχισε λέγοντας «Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να βγει από αυτή την πολύχρονη κρίση που την μαστίζει. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει και από την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης. Αλλά παρεμβάσεις και απαιτήσεις παράλογες που υπερβαίνουν τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου και απειλούν την κοινωνική ειρήνη, αποτελούν παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη διαίρεση της Ευρώπης. Κάποιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία αλλά όχι και σύμφωνο παράδοσης της κυριαρχίας της».



    ΣΧΟΛΙΑ