• AUTO

    Τα μυστικά της νέας Red Bull RB20

    Ο Adrian Newey εξηγεί το σχεδιασμό της RB20 στους Verstappen, Perez.

    Ο Adrian Newey εξηγεί το σχεδιασμό της RB20 στους Verstappen, Perez.


    Το μονοθέσιο των πρωταθλητών δεν αποκαλύφθηκε στο σύνολό του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

    Η ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες προσεκτικά επιλεγμένες από συγκεκριμένες γωνίες. Παρατηρώντας τες είναι ξεκάθαρο ότι αποκαλύφθηκε μέρος του μονοθεσίου και όχι το σύνολό του. Η RB 20 σύμφωνα με δηλώσεις των μελών της ομάδας είναι ένα τελείως διαφορετικό μονοθέσιο από το περσινό. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό, δεδομένου ότι η RB19 κυριάρχησε το 2023 οι Verstappen και Perez κέρδισαν τους 21 από τους 22 αγώνες. Φέτος το πρωτάθλημα έχει 24 αγώνες και αρκετές ομάδες όπως οι Mercedes, Ferrari, McLaren, Aston Martin φιλοδοξούν να κοντράρουν την Red Bull σε κάθε πίστα.

    Ο δημιουργός της RB20, Andrian Newey μιλώντας σχετικά ξεκαθάρισε: «Το μονοθέσιο μας, είναι σε μεγάλο βαθμό η 3η  εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022. Το περσινό μονοθέσιο ήταν μια εξέλιξη του ’22 στα κύρια σημεία του.  Συνεχίσαμε να εξελίσσουμε την αεροδυναμική και προσπαθήσαμε να πιάσουμε το όριο του βάρους, πράγμα που δεν το είχαμε καταφέρει ως τώρα.

    Το φετινό μονοθέσιο είναι η τρίτη εξέλιξη του πρωτότυπου RB18. Αυτό που δεν ξέρουμε, είναι αν πρόκειται για συντηρητική εξέλιξη, ενώ άλλοι έχουν κάνει κάτι διαφορετικό; Ποτέ δεν ξέρεις. Το RB18, στο πρώτο μονοθέσιο που φτιάξαμε με βάση τους νέους κανονισμούς, νομίζω ότι καταφέραμε να θέσουμε σωστά τα θεμελιώδη στοιχεία όσον αφορά στην αρχιτεκτονική του τη διάταξη των μηχανικών μερών του και ούτω καθεξής. Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα αξιοπρεπές μονοθέσιο και το εξελίξαμε το 2022 αυτό μας βοήθησε να έχουμε ένα πολύ δυνατό δεύτερο μέρος. Πέρυσι στη δεύτερη σεζόν αυτών των νέων κανονισμών, περιμέναμε να μειωθούν οι διαφορές. Μας ξάφνιασε όλους και κυρίως εμένα δεν περιμέναμε την κυριαρχία που είχαμε. Φέτος, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, πολλοί από τους αντιπάλους, μας ανέλυσαν καλά αυτή τη φορά και υποψιάζομαι ότι θα υπάρχουν αρκετά μονοθέσια που μοιάζουν πολύ με το δικό μας».

    Μεγάλο άνοιγμα και έντονες ακμές στην περιοχή εμπρός από το άνοιγμα των ψυγείων. Στόχος να αποφεύγονται οι στροβιλισμοί. Η ακμή του πατώματος δεν έχει πριονωτή διαμόρφωση προφανώς χρησιμοποίησαν κάποια εκθεσιακή εκδοχή.
    Μεγάλο άνοιγμα και έντονες ακμές στην περιοχή εμπρός από το άνοιγμα των ψυγείων. Στόχος να αποφεύγονται οι στροβιλισμοί. Η ακμή του πατώματος δεν έχει πριονωτή διαμόρφωση προφανώς χρησιμοποίησαν κάποια εκθεσιακή εκδοχή.

    Η RB20 έχει έντονες διαφοροποιήσεις σε κάποια σημεία κυρίως εμπρός και στο πλάι. Η διάταξη της ανάρτησης έμεινε ίδια (ράβδοι έλξης εμπρός, ώσης πίσω) όπως ίδια σε μεγάλο βαθμό είναι η πίσω αεροτομή. Έχει αλλάξει θεαματικά η διαμόρφωση των πλαϊνών με τις ακμές του πατώματος να είναι μεγαλύτερες. Τα κανάλια ροής στο πλάι πάνω και κάτω από τα ψυγεία είναι έντονα, βαθιά και διακριτά. Το ρύγχος της εμπρός αεροτομής είναι πιο λεπτό και αιχμηρό. Το άνοιγμα αέρα στα ψυγεία έχει επιπλέον αλλάξει διαμόρφωση.

    RB20

    Υβριδική μηχανή: Honda

    Κωδικός: RBPTH002

    Κυβισμός: 1600 cc

    Mέγιστος αριθμός στροφών: 15,000

    Ισχύς: 900PS

    Μέγιστη ροή καυσίμου: 100 kg/hr

    Μέγιστη ποσότητα καυσίμου στον αγώνα: 110 kg

    Διάταξη: 90° V6 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο

    Άμεσος ψεκασμός πίεση 500 bar

    Κιβώτιο: 8αρι στο διαμήκη άξονα με υδραυλική υποβοήθηση στη λειτουργία συμπλέκτη.

    Καύσιμο: Esso Synergy

    Λιπαντικό: Mobil 1

    ERS: Red Bull Powertrains

    Υλικά τριβής: Από ανθρακόνημα τόσο οι δίσκοι όσο και τα τακάκια

    Φρένα: Brembo

    Ζάντες: Διάσταση 18 ίντσες, εμπρός και πίσω, BBS

    1.Ήπιες αλλαγές στο σχήμα της εμπρός αεροτομής. 2. Διαφορετικό άνοιγμα ψυγείων.
    1.Ήπιες αλλαγές στο σχήμα της εμπρός αεροτομής. 2. Διαφορετικό άνοιγμα ψυγείων.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Στη Βουλή οι αυστηρές κυρώσεις για διασύνδεση ταμειακών με POS

    ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε το Ιστ Πάλεσταϊν, έναν χρόνο μετά τον εκτροχιασμό τρένου που μετέφερε χημικά

    Δύο τριάδες για το Σαββατοκύριακο!



    ΣΧΟΛΙΑ