AUTO

Συμφέρει η ηλεκτροκίνηση; Η Mercedes υπολογίζει!


Εφαρμογές της Mercedes-Benz για την ηλεκτροκίνηση σας βοηθούν να πάρετε τη σωστή απόφαση.

Η εφαρμογή EQ Ready καταγράφει πραγματικές διαδρομές και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα δεδομένα αυτά για να υπολογίσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Με λίγες καταχωρήσεις στο e Cost Calculator, συγκρίνετε το ετήσιο λειτουργικό κόστος του οχήματός σας με εκείνο ενός καινούργιου, ηλεκτροκίνητου ελαφρού επαγγελματικού της Mercedes-Benz.

Η εφαρμογή EQ Ready και το eCost Calculator μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα περισσότερα από τα ερωτήματα που προκύπτουν. Χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν τον εκάστοτε χρήστη ή εταιρεία, παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την οικονομική αποδοτικότητα και την απόδοση των eSprinter, eVito, eVito Tourer  και EQV .

Η εφαρμογή EQ Ready δείχνει αν ένα ηλεκτρικό Van της Mercedes-Benz ταιριάζει στις ανάγκες χρήσης του εκάστοτε επαγγελματία. Για το σκοπό αυτό, καταγράφει τις πραγματικές διαδρομές του χρήστη όποτε αυτό ζητηθεί, ενσωματώνοντας πολλές παραμέτρους, όπως ταχύτητα και επιτάχυνση, μικρές ή μεγαλύτερες στάσεις. Ακόμη και το βάρος του φορτίου μπορεί να εισαχθεί στο σύστημα, το οποίο ενσωματώνεται στην ανάλυση ακριβώς όπως τα δεδομένα που αφορούν το ύψος και την τοποθεσία του οχήματος. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής αξιολόγηση και μια πρόγνωση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας – σαν να είχε γίνει πραγματικά η διαδρομή με ένα ηλεκτρικό Van.

Αυτονομία στο ταξίδι

Τα μεγάλα ταξίδια μπορούν να προγραμματιστούν χωρίς άγχος πριν την αναχώρηση: απλώς εισάγετε το σημείο αναχώρησης και προορισμού πριν ξεκινήσετε και η εφαρμογή θα υπολογίσει την αναμενόμενη κατανάλωση ενέργειας, λαμβάνοντας υπόψη τα όρια ταχύτητας, τα ιστορικά δεδομένα κίνησης, τις ανηφόρες και τις κατηφόρες. Επιπλέον, η εφαρμογή EQ Ready δείχνει στο χάρτη μια επισκόπηση των σταθμών φόρτισης που βρίσκονται κοντά. Εάν χρειάζεται, η εφαρμογή φιλτράρει τα αποτελέσματα βάσει σταθμών με διαφορετικές εξόδους φόρτισης ή τύπους βύσματος. Η αναζήτηση για τον επόμενο σταθμό φόρτισης είναι εξίσου απλή.

Εν τέλει ποιο είναι φθηνότερο: ένα αμιγώς ηλεκτρικό Van ή ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Το eCost Calculator δίνει την απάντηση. Σε λίγα μόνο βήματα, συγκρίνει το ετήσιο κόστος λειτουργίας ενός οχήματος που χρησιμοποιείται επί του παρόντος με εκείνο ενός ηλεκτρικού Van Mercedes-Benz. Λαμβάνει υπόψη όλα τα σχετικά κόστη, από τις δόσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης και την κατανάλωση έως το κόστος καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τη συντήρηση, την ασφάλιση και τη φορολογία. Ο υπολογισμός περιλαμβάνει τέσσερα χρόνια δωρεάν συντήρηση που προσφέρει η Mercedes-Benz. Το eCost Calculator είναι διαθέσιμο online.

Η αγορά ενός eVito, eSprinter ή EQV περιλαμβάνει πακέτο συντήρησης με το οποίο καλύπτονται τα έξοδα των τεσσάρων πρώτων προγραμματισμένων συντηρήσεων και πιστοποιητικό μπαταρίας, όπου η Mercedes-Benz Ελλάς αναλαμβάνει να αντικαταστήσει την μπαταρία χωρίς καμμία επιβάρυνση στην περίπτωση που η χωρητικότητά της μειωθεί σημαντικά τα πρώτα 8 χρόνια μετά την πρώτη ταξινόμηση.

Το ευρύχωρο και λειτουργικό eVito Van στην μεσαία κατηγορία και το πρωτοποριακό eSprinter Van στην μεγάλη κατηγορία αποτελούν τις δύο προτάσεις για τον εξηλεκτρισμό της μεταφοράς φορτίου. Παράλληλα, το εννιαθέσιο eVito Tourer και η πολυτελής EQV είναι οι ιδανικές προτάσεις για μηδενική εκπομπή ρύπων στον τομέα της μεταφοράς επιβατών.


ΣΧΟΛΙΑ