• AUTO

    Renault Austral: Εξηλεκτρισμένο SUV


    Μοντέρνο, τεχνολογικά εξελιγμένο, προσφέρει προηγμένες και ευφυείς τεχνολογίες οδήγησης και 32 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

    Η Renault παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο νέο μοντέλο με το οποίο αυξάνει την SUV γκάμα της: Το Austral που τοποθετείται στην κατηγορία C. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των μοντέλων SUV, με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Sensual Tech» (αισθησιακή σχεδίαση) της Renault: καμπυλωτή σιλουέτα με έντονες ακμές και  σύγχρονες δομικές λεπτομέρειες, όπως η τεχνολογία ‘micro-optics’ που χρησιμοποιείται στα εμπρός και πίσω LED φωτιστικά σώματα. Η εξωτερική σχεδίαση είναι αθλητική, εκλεπτυσμένη και διαθέτει αρμονικές αναλογίες, που αναδύουν μια αίσθηση ευρυχωρίας. Διατίθεται σε επτά χρώματα για το αμάξωμα. Η έκδοση Esprit Alpine διατίθεται μόνο σε χρώμα Satin Shale Grey, που τονίζει ακόμα περισσότερο την αθλητική σιλουέτα. Το All-New Renault Austral πατάει σε ζάντες αλουμινίου 17 -20 ιντσών.

    Το high-tech cockpit του Austral είναι αναπτυγμένο γύρω από την μεγάλη οθόνη του συστήματος Open R που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3″ και την κάθετη οθόνη πολυμέσων 12″. Η οθόνη του νέου Head Up Display των 9.3″, που προβάλλεται πάνω στο παρμπρίζ, συμπληρώνει το συνολικό αριθμό οθονών του αυτοκινήτου.  Η αυτορρυθμιζόμενη φωτεινότητα και οι βελτιστοποιημένες ανακλαστικές ιδιότητες, κατέστησαν δυνατή την αφαίρεση του παραδοσιακού αλεξήλιου πάνω από την οθόνη του OpenR, χαρίζοντάς στο ταμπλό την αίσθηση ότι αιωρείται, αλλά και βελτιώνοντας συνολικά την ευρυχωρία στο εσωτερικό. Το Austral διαθέτει επίσης και μία κεντρική κονσόλα ειδικής σχεδίασης. Με μοντέρνο στυλ, δημιουργεί ένα κομψό διαχωρισμό μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Διαθέτει επίσης ένα πρακτικό υποβραχιόνιο που κάνει πιο εύκολη τη χρήση της οθόνης πολυμέσων. Η κονσόλα περιλαμβάνει ειδική θέση τηλεφώνου με δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης και έναν πρακτικό αποθηκευτικό χώρο για μικροαντικείμενα.

    Ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού το εσωτερικό διαθέτει επενδύσεις από πραγματικό ξύλο, δέρμα, Alcantara, ύφασμα, και άλλα, απαλά στην αφή υλικά κορυφαίας ποιότητας που δημιουργούν μια αίσθηση θαλπωρής και κύρους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το σύνολο αναδεικνύεται από το προηγμένο σύστημα εσωτερικού φωτισμού LIVING LIGHTS. Το οικογενειακό Austral έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα όλη την οικογένεια. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατά τους που φτάνει τα 27,4cm και είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία.

    Στο εσωτερικό προσφέρονται πολυάριθμοι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι, που φτάνουν περίπου τα 35lt. Ο αρθρωτός σχεδιασμός σημαίνει ότι ορισμένα μοντέλα διαθέτουν ασύμμετρα αναδιπλούμενο (2/3–1/3) πίσω κάθισμα, που μπορεί επίσης να μετακινηθεί ξεχωριστά εμπρός-πίσω, κατά 16cm. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει χωρητικότητα από 500 – 1.525 lt (διθέσια διαμόρφωση). Υπάρχουν δύο εκδόσεις ανάρτησης: με ημι-άκαμπτο πίσω άξονα στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς και με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, για τα μοντέλα με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης 4CONTROL Advanced. Το μοντέλο με την τετραδιεύθυνση επιτυγχάνει κύκλο στροφής 10,1 μέτρα. Η ευελιξία του Austral σε αστικό περιβάλλον είναι εφάμιλλη ενός Clio.

    Το Renault Austral προσφέρεται με μία ευρεία γκάμα πρωτοποριακών εξηλεκτρισμένων κινητήρων που καλύπτουν κάθε ανάγκη: τελευταίας γενιάς κινητήρες Full Hybrid E-TECH με ισχύ έως 200 hp και δύο βενζινοκινητήρες, ένας Mild Hybrid Advanced 48V με ισχύ 130HP και ένας με Mild Hybrid 12V με ισχύ 140 HP ή 160 HP. Tο ολοκαίνουργιο σύστημα Full Hybrid E-TECH προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, αλλά και επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης. Το σύνολο αποτελείται από έναν turbo 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2lt που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, μία μπαταρία ιόντων λιθίου 400V και ένα έξυπνο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων multi-mode. Η συνδυαστική ισχύς του συστήματος φτάνει τα 146 kW, ή τους 200hp. Όπως και με την προηγούμενη γενιά υβριδικών συνόλων E-TECH, το αυτοκίνητο ξεκινά πάντα με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία συνδυάζοντας την αθόρυβη κίνηση με την άμεση απόκριση. Οι εκπομπές ρύπων στα 105 g CO2/km συνεπάγονται μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Ο Mild Hybrid κινητήρας συνδυάζει το σύγχρονο 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,2lt με μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48V. Ο κινητήρας των 130 HP με χειροκίνητο κιβώτιο, επιτυγχάνει χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές CO2: 5.3lt/100 km και 123 g CO2/km. Ο Mild Hybrid κινητήρας 12V των 160HP  αποδίδει μέγιστη ροπή 270Nm, διαθέσιμη από τις 1.800-3.500σ.α.λ. ενώ επιτυγχάνει μέση κατανάλωση από 6,2lt/100km, με εκπομπές CO2 που ξεκινούν από τα 136g/km.

    Το σύστημα κλιματισμού διαθέτει έναν πρωτοποριακό μηχανισμό ψύξης που του δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί απρόσκοπτα, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Η λειτουργία παροχής συμβουλών οικολογικής οδήγησης βοηθά το χρήστη να υιοθετήσει ένα πιο οικονομικό στυλ οδήγησης, χρησιμοποιώντας είτε τον πίνακα οργάνων, είτε το Head Up Display των 9,3”, υποδεικνύοντας τη καταλληλότερη στιγμή για να αφήσει το πεντάλ του γκαζιού.

    Το Austral εγκαινιάζει την εφαρμογή του συστήματος τετραδιεύθυνσης 3ης γενιάς της Renault, που έχει υποστεί συνεχείς βελτιώσεις τα τελευταία 15 χρόνια: πρόκειται για το 4CONTROL Advanced. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο σύστημα στην κατηγορία του, το συγκεκριμένο εξασφαλίζει άνεση και αυξημένη ευελιξία μέσω ενός μηχανισμού ενεργοποίησης στον πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Η γωνία στροφής των πίσω τροχών είναι πλέον 5°, γεγονός που εγγυάται έναν πολύ μικρότερο κύκλο σε σύγκριση με ένα κανονικό αυτοκίνητο πόλης (10,1 μέτρα). Το Renault Austral θα ξεκινήσει να πωλείται στις ευρωπαϊκές αγορές από το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Υβριδικά Fiat 500Χ και Tipo

    Οδηγούμε το νέο Volvo C40 Recharge (video)



    ΣΧΟΛΙΑ