• AUTO

    Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Τοντ – Αυγενάκη!


    Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε επαφές στο ανώτατο επίπεδο, για το Ράλι Ακρόπολις και την προώθηση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας.

    Όπως ίσως γνωρίζετε αυτές τις μέρες ο υφυπουργός Αθλησιμού Λευτέρης Αυγενάκης, συνοδευόμενος από μέλη της Motorsport Greece βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ όπου στο πλαίσιο του Ράλι Κροατίας 3ου αγώνα του WRC, έχει επαφές με μέλη της FIA και του Promoter ενόψει του Ράλι Ακρόπολις. Ο εθνικός μας αγώνας επέστρεψε φέτος στο καλεντάρι του WRC, μετά από 8 χρόνια, θα είναι ο 9ος του φετινού πρωταθλήματος και θα πραγματοποιηθεί 9-12/9 με επίκεντρο τη Λαμία.

    Χτες το πρωί ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ. Ο 75χρονος Γάλλος έχει μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συνοδηγός αγώνων, επικεφαλής της Peugeot Sport, της Ferrari F1 στη μεγάλη πορεία με τους τίτλους υπό το Μ.Σουμάχερ και τελικά πρόεδρος της FIA, από το 2009 ολοκληρώνει φέτος την 3η του θητεία στον προεδρικό θώκο. Έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδοχή του ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

    Με τον υφυπουργό συναντήθηκαν τρεις φορές χτες: Το πρωί στην 10η ειδική διαδρομή του Ράλι Κροατίας όπου συνομίλησαν για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Έναν αγώνα που ο Τοντ θυμάται ως συνοδηγός αλλά και ως επικεφαλής της Peugeot. Ο Γάλλος πρόεδρος είναι λάτρης της Ελλάδος και γνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση για την αναβίωση του ιστορικού αγώνα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη χαρά, που η κυβέρνηση στηρίζει το μηχανοκίνητο και την επιστροφή της χώρας στο WRC. Θυμήθηκε τις πολύ όμορφες αναμνήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες που έχει από την Ελλάδα και ως συνοδηγός και ως team manager της Peugeot.

    Η απογευματινή συνάντηση έγινε στο Service Park στο χώρο φιλοξενίας της Hyundai Motorsport. Εκεί είχαν μια πιο διεξοδική συζήτηση. Ο πρόεδρος της FIA, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την οδική ασφάλεια και έχει να επιδείξει έργο στο τομέα του mobility της FIA. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα χρόνια προβλήματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ευαισθησία στο θέμα της οδικής ασφάλειας και γίνονται δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμφώνησαν να προγραμματίσουν κάποιες δράσεις από κοινού με τη συμμετοχή της FΙΑ αλλά και του ιδίου του προέδρου της, για την προώθηση της οδικής ασφάλειας.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης απεύθυνε πρόσκληση εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ να έρθει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις και του ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συμβολή, στις δράσεις για την οδική ασφάλεια. Ο υφυπουργός χάρισε στον πρόεδρο ένα λεύκωμα με τα αρχαία στάδια της χώρας. Το βράδυ οι δυο τους συναντήθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του Gala Dinner που παραχώρησε η Κροατική κυβέρνηση για τους εορτασμούς των 125 χρόνων Κροατικής Δημοκρατίας.



    ΣΧΟΛΙΑ