• AUTO

    Αυγενάκης από Ζάγκρεμπ: Ετοιμάζουμε το καλύτερο Ακρόπολις όλων των εποχών!


    Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρίσκεται στο Ράλι Κροατίας, καλεσμένος του WRC, στο πλαίσιο προετοιμασίας του Ράλι Ακρόπολις.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατόπιν πρόσκλησης του WRC Promoter, βρέθηκε μαζί με στελέχη του Ράλι Ακρόπολις στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας όπου διεξάγεται ο 3ος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WRC. Θυμίζουμε πως 9-12/9 θα διεξαχθεί ως 9ος αγώνας του πρωταθλήματος το Ράλι Ακρόπολις.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο υφυπουργός Αθλητισμού συνάντησε την ομόλογό του, Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού της Κροατίας, Nikolina Brnjac, τον Πρόεδρο της Κροατικής Ολυμπιακής Επιτροπής Zlatko Mateša, και βέβαια στελέχη του WRC Promoter: Ειδικότερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Jona Siebel, τον Event Director, Simon Larkin καθώς και στελέχη της FIA και του WRC Promoter με θέμα τις οργανωτικές λεπτομέρειες του αγώνα. Όσον αφορά στη FIA, ο υφυπουργός είχε μακρά συνομιλία με τον Rally Director, Yves Matton και τον FIA WRC Manager Andrew Wheatley, για θέματα ασφαλείας, όσο και για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η διοργάνωση, οι νέες τεχνολογίες, αλλά και να τονιστεί η ιστορικότητα του Εθνικού μας αγώνα.

    Ο Αυγενάκης συναντήθηκε στο περίπτερο της M-Sport με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Malcolm Wilson και τον διευθυντή, Richard Millner. Ο Wilson που συμμετείχε για πρώτη φορά το 1981 στο Ακρόπολις τόνισε το πόσο σημαντική είναι για τον θεσμό η επιστροφή του στο WRC και δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το πρόγραμμα του Ράλι των Θεών.

    Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη που βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της εκπομπής μας Alpha Speed στον Alpha Radio 98,9. Ο υφυπουργός μας είπε μεταξύ άλλων: “Είχα αρκετές συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της FIA, του WRC και με παγκόσμιους φορείς αυτοκινήτου. Όλοι τους είναι ενθουσιασμένοι για τον αγώνα τον Σεπτέμβριο και μας εξέφρασαν ότι τους είχε λείψει η αποφασιστικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνέπεια μας. Είναι σημαντικό για το WRC ότι γυρίζουν στην Ελλάδα σε έναν εμβληματικό αγώνα. Παλιοί οδηγοί, που τώρα είναι στελέχη των ομάδων, αναπολούν το Ράλι και είναι  χαρούμενοι που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Μας λένε πόσο χρειάζεται αυτό το διαφορετικό ράλι, το δικό μας, το «Ράλι των Θεών».

    Θα υπογράψουμε Μνημόνιο Συνεργασίας με την κροατική κυβέρνηση ήδη τους καλέσαμε, μαζί με άλλες χώρες που διοργανώνουν αγώνες του WRC για να τους φιλοξενήσουμε τον Σεπτέμβριο. Μετά από οκτώ χρόνια, θέλουμε να κάνουμε την κορυφαία διοργάνωση. Το Service Park στη Λαμία θα είναι σύγχρονο και ολοκληρωμένο σε δύο μήνες από τώρα. Είναι διαβεβαίωση και προσωπική μου δέσμευση. Με ευθύνη και καθημερινή δουλειά του Δημάρχου Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού και των ανθρώπων τους η «καρδιά» του Ράλι Ακρόπολις θα λειτουργήσει στην εντέλεια. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε όλες τις γενιές. Θα τα συνδέσουμε, ως Κυβέρνηση, όλα αυτά με τον τουρισμό, την προβολή της Ελλάδας, την τοπική οικονομία, αλλά και με τη φιλοσοφία της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Θα δουλέψουμε ομαδικά και θα ωφεληθούμε ως χώρα. Όλη η Ελλάδα θα κερδίσει. εάν επιτύχουμε να είμαστε μόνιμα στο WRC, έπειτα από το τέλειο αποτέλεσμα τον προσεχή Σεπτέμβριο”.

    Εδώ αν θέλετε μπορείτε να ακούσετε όλη τη συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού στον Α989.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Υφ. Αθλητισμού το σήμα του Ράλι Ακρόπολις!

    To Ράλι Ακρόπολις στη Λαμία



    ΣΧΟΛΙΑ