• AUTO

    Ράλι Χιλής: Νίκη Τάνακ, πρωτάθλημα Toyota!


    Ο Οττ Τάνακ της M-Sport Ford και ο συνοδηγός του Μάρτιν Γιαβρέολα κέρδισαν για 2η φορά στο Rally Chile Bio Bío.

    Ο Tάνακ οδηγώντας ένα Ford Puma Rally1 της M-Sport Ford, πήρε το προβάδισμα του αγώνα της Νότιας Αμερικής την Παρασκευή και, χάρη στην έξυπνη διαχείριση των ελαστικών, έφτιαξε μια επιβλητικό διαφορά την οποία διατήρησε και κατάφερε να κερδίσει με χρονική απόσταση 42,1 δευτερόλεπτα την Κυριακή.

    Ο Τίμο Σούνινεν βγήκε εκτός δρόμου στην προτελευταία ειδική και το ατύχημά του είχε δυο συνέπειες: Έφερε το Hyundai i20 N του Τιερί Νεβίλ στη δεύτερη θέση γενικής και άνοιξε την πόρτα για την Toyota Gazoo Racing να κερδίσει τον τίτλο των κατασκευαστών δυο αγώνες πριν το φινάλε.

    Η εγκατάλειψη του Σούνινεν σήμαινε ότι η ιαπωνική μάρκα έπρεπε να κερδίσει τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τη Hyundai στην Wolf Power Stage. Το κατάφερε αυτό, με τους Κάλε Ροβάνπερα και Έλφιλ Έβανς να σημειώνουν τον πρώτο και τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο αντίστοιχα.

    «Είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα και τους οδηγούς και για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια της σεζόν», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing Γιάρι Μάτι Λάτβαλα: «Είναι το νωρίτερο που έχουμε καταφέρει ποτέ να εξασφαλίσουμε τον τίτλο ως Toyota Gazoo Racing, επομένως δείχνει ότι έχουμε κάνει τα πράγματα σωστά».

    Την ίδια ώρα στο πρωτάθλημα οδηγών η 3η θέση του Έβανς ήταν ικανή για να κρατήσει ζωντανή τη μάχη για το πρωτάθλημα οδηγών. Ο Ροβάνπερα προηγείται τώρα με 31 βαθμούς και θα μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο στον επόμενο αγώνα το Ράλι της Κεντρικής Ευρώπης.

    Σχεδόν πέντε λεπτά πίσω από τον πρώτο σε μια μοναχική Πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κατσούτα με το 3ο Toyota.

    Στο WRC2 κέρδισε ο Σόλμπεργκ μπροστά από τους Γκρηνσμιθ, Παγιάρι, Ροσέλ, Γκριαζίν. Το WRC επιστρέφει στην Ευρώπη για το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης, ένα ολοκαίνουργιο αγώνα τριών χωρών. Ο ασφάλτινος αγώνας λαμβάνει χώρα από 26 έως 29 Οκτωβρίου σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία.

    Τελική κατάταξη

    1. O Tänak / M Järveoja Ford Puma 3h 6m 38.1s

    2. T Neuville / M Wydaeghe Hyundai i20 N +42.1s

    3. E Evans / S Martin Toyota GR Yaris +1m 6.9s

    4. K Rovanperä / J Halttunen Toyota GR Yaris +2m 11.0s

    5. T Katsuta / A Johnston Toyota GR Yaris +4m 41.5s

    6. O Solberg / E Edmondson Škoda Fabia RS +8m 18.5s

    Βαθμολογία πρωταθλήματος οδηγών (11ος από 13 αγώνες)

    1. K Rovanperä 217pts

    2. E Evans 186pts

    3. T Neuville 155pts

    Βαθμολογία κατασκευαστών

    Toyota Racing 466 ΠΠ

    Hyundai Motorsport 360

    M Sport 247

    Διαβάστε επίσης:

    Η παρουσία της Ford στο EKO Acropolis Rally!

    Εν αρχή ην το «0»!

    Σιγκαπούρη F1 in Schools: Διακρίσεις Ελλήνων μαθητών!



    ΣΧΟΛΙΑ