• AUTO

    Σιγκαπούρη F1 in Schools: Διακρίσεις Ελλήνων μαθητών!

    F1 in Schools


    Επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών στους 18ους Παγκόσμιους Τελικούς του STEM διαγωνισμού F1 in Schools.

    Οι αγώνες διενεργήθηκαν στην Σιγκαπούρη, με τη συμμετοχή 68 ομάδων από 28 χώρες από όλο τον κόσμο. Παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Recoil Racing από την Γερμανία, στην 2η θέση κατατάχθηκε η ομάδα Propulsion από την Αυστραλία και στην 3η θέση η ομάδα Nightingale από την Αγγλία. Τρεις ελληνικές ομάδες βρέθηκαν στο Top15 των καλύτερων ομάδων:

    – Στην 11 θέση κατατάχθηκε η ελληνοκυπριακή ομάδα διεθνούς συνεργασίας Wave Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αττική και το English School, Nicosia, Cyprus.

    – Στην 12 θέση κατατάχθηκε η ομάδα Aelos αποτελούμενη από μαθητές  από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης.

    – Στην 13 θέση κατατάχθηκε η ομάδα Athena Racing αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση στην Αττική και την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Αττική.

    Επίσης, η ομάδα μας Wave Racing κέρδισε το βραβείο “Best International Collaboration Team” και η ομάδα μας Athena Racing κέρδισε το βραβείο “FIA Women in Motorsport Award”. Εκτός από τις παραπάνω πολύ μεγάλες επιτυχίες, άλλη μια ομάδα μας η Vela αποτελούμενη από μαθητές από την Σχολή Μωραΐτη στην Αττική και από το  Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου ήταν προτεινόμενη για το βραβείο: “Innovative Thinking Award”.

    Παράλληλα οι ελληνικές ομάδες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στα paddock και στα πιτ της Μαρίνα Μπέι της Σιγκαπούρης, να συναντήσουν οδηγούς της Formula 1 αλλά να λάβουν και πολύτιμες συμβουλές από τον Διευθυντή Formula 1 στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Νικόλα Τομπάζη.

    Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε με δωρεά του τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων που έλαβαν μέρος και στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς αγώνες του F1 in Schools 2023, με σκοπό να ενθαρρύνει τη συμμετοχή περισσότερων μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την εκπαίδευσή τους πάνω σε καινοτόμες εφαρμογές STEM.

    Η ομάδα της Athena Racing με το Νικόλα Τομπάζη στη Μαρίνα Μπέι.
    Η ομάδα της Athena Racing με το Νικόλα Τομπάζη στη Μαρίνα Μπέι.

    Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε: «Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών μας κάνει πολύ χαρούμενους και αποδεικνύουν τις τεράστιες ικανότητες που έχουν οι νέοι της χώρας μας σε κρίσιμους τομείς αιχμής και καινοτομίας. Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως αυτή της κριτικής σκέψης, συνεργασίας, επικοινωνίας, δημιουργικότητας και επίλυσης προβλήματος».

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Έγραψε ιστορία ο Πιάστρι!

    BMW: Επαναφορτιζόμενη σειρά 5

    EKO Acropolis Rally 2023: Στο όριο!



    ΣΧΟΛΙΑ