• AUTO

    Πράσινο ομόλογο 500€ εκατ.

    C40 Recharge, Silver Dawn


    Με στόχο τα πράσινα άλογα, η Volvo Cars αντλεί 500 εκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση μέσω νέου πράσινου ομολόγου.

    Η Volvo Cars εξέδωσε με επιτυχία το δεύτερο πράσινο ομόλογό της στις 24 Μαΐου 2022, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ από ένα πολυσχιδές φάσμα επενδυτών από όλο τον κόσμο. Οι προεγγραφές υπερέβησαν την έκδοση κατά τρεις φορές, παρά τις αβέβαιες συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά. Το σύνολο των αντλούμενων κεφαλαίων προορίζεται για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση του μετασχηματισμού της εταιρείας σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030 και σε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία με κυκλική λειτουργία έως το 2040.

    Πάνω από τα δύο τρίτα των εισροών θα χρηματοδοτήσουν την έρευνα και την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Volvo επόμενης γενιάς και την επένδυση στην τεχνολογία της αντίστοιχης νέας πλατφόρμας, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο θα επενδυθεί για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το εξαετές πράσινο ομόλογο των 500 εκατομμυρίων ευρώ έχει σταθερό επιτόκιο με μη εξασφαλισμένη εξοφλητική προτεραιότητα και εκδόθηκε υπό το πρόγραμμα Euro Medium Term Note της Volvo Cars. Το ομόλογο λήγει στις 31 Μαΐου 2028, αποφέροντας σταθερό τοκομερίδιο 4,25%, που ισοδυναμεί με 291 μονάδες βάσης πάνω από το επιτόκιο αναφοράς mid-swap, και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

    Η επιτυχής έκδοση καταδεικνύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για ευκαιρίες βιώσιμων επενδύσεων. Πρωτίστως, η υπερκάλυψη κατά τρεις φορές αποτυπώνει την ισχυρή εμπιστοσύνη με την οποία οι επενδυτές περιβάλλουν τη Volvo Cars, το κλιματικό της σχέδιο και τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση.

    «Η βιωσιμότητα βρίσκεται στο κέντρο του σκοπού λειτουργίας και της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, αποτελώντας κλειδί για τη μελλοντική μας επιτυχία», δήλωσε ο Björn Annwall (Μπγιόρν Άνβαλ), Οικονομικός Διευθυντής της Volvo Cars. «Το υψηλό ενδιαφέρον για το πράσινο ομόλογό μας είναι ενθαρρυντικό και αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι η αγορά πιστεύει στη Volvo Cars και στα επενδυτικά σχέδια που έχουμε εκπονήσει προκειμένου να υλοποιήσουμε τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα. Επιβεβαιώνει, επίσης, τη δέσμευσή μας στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και την προσήλωσή μας στο να γίνουμε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία.»

    Η Volvo Cars δεσμεύτηκε στην κατεύθυνση της αμιγούς ηλεκτροκίνησης και στοχεύει να διαθέτει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030. Μέχρι το μέσο της τρέχουσας δεκαετίας, στόχος της εταιρείας είναι οι μισές από τις παγκόσμιες πωλήσεις της να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πρόσφατα, η Volvo Cars επιβραβεύτηκε για την πρόοδό της στους τομείς του περιβάλλοντος, της διακυβέρνησης και στο κοινωνικό πεδίο (ESG) από την Sustainalytics, μια ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας, αξιολόγησης και παροχής δεδομένων με ηγετική θέση στον κλάδο της. Η εκτίμηση για τη Volvo Cars ήταν ότι παρουσιάζει Χαμηλό Κίνδυνο να υποστεί υλικές και οικονομικές επιπτώσεις εξαιτίας περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών παραγόντων (ESG). Η Sustainalytics υπογράμμισε ιδιαίτερα την πρόοδο της Volvo Cars στη διαχείριση ενέργειας και στον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα. Το 2020, η Volvo Cars δημιούργησε ένα Πλαίσιο Πράσινης Χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς (ICMA), το οποίο επιτρέπει στην εταιρεία να χρηματοδοτεί τα φιλόδοξα κλιματικά σχέδιά της και τη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση. Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω της έκδοσης πράσινων ομολόγων ή της λήψης πράσινων δανείων, με όλα τα έσοδα να χρησιμοποιούνται σε έργα που σχετίζονται με το κλίμα και το περιβάλλον.

    Σε σύντομο διάστημα μετά τη δημιουργία του πλαισίου, η Volvo Cars εξέδωσε με επιτυχία το πρώτο πράσινο ομόλογό της, αντλώντας 500 εκατομμύρια ευρώ από ένα ευρύ φάσμα θεσμικών επενδυτών. «Με τα πράσινα ομόλογά μας, προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες στους επενδυτές», δήλωσε ο Björn Annwall. «Μπορείτε να υποστηρίξετε τα σχέδιά μας για την ηλεκτροκίνηση και το κλίμα είτε ως μέτοχος είτε πραγματοποιώντας μία επένδυση εστιασμένη στη βιωσιμότητα μέσω των πράσινων ομολόγων μας. Η οικονομική κοινότητα έχει να παίξει κρίσιμο ρόλο στην ώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βιώσιμη χρηματοδότηση και επενδυτικές ευκαιρίες στο μέλλον, καθώς υλοποιούμε το πλάνο μας για την αμιγή ηλεκτροκίνηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Εν αρχή ην η ασφάλεια!

    Σόι πάει το βασίλειο!

    Από το Ταίναρο στο Nordkapp



    ΣΧΟΛΙΑ