• AUTO

    Πόσα like άμα κόψω το κεφάλι μου;


    Είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα, ο χρόνος σταματά μπροστά στη ζωή που χαραμίζεται για το μηδέν και το τίποτα.

    Το βίντεο εν τέλει έγινε viral, παίζει παντού. Το Seat Ibiza με 210km/h στην λεωφόρο Σχιστού, στρίβει δεξιά ενώ την ίδια στιγμή η ανάρτησή του τερματίζει από ανομοιομορφία.

    Η ταχύτητα είναι υπερβολική η πρόσφυση χάνεται στιγμιαία, το πίσω μέρος γλιστράει, η δοσολογία τιμονιού γκαζιού είναι λάθος, το δεύτερο γλίστρημα είναι βίαιο δεν ελέγχεται, η μπαριέρα ακρωτηριάζει δυο νέους ανθρώπους.

    Όλα στο βωμό της απήχησης που συμφωνείτε πιστεύω είναι η νέα ανταλλακτική αξία στις μέρες μας, το νέο currency.

    Εδώ έρχεται αναπόφευκτα το κρίσιμο ερώτημα: Αξίζει η ζωή μου να μπαίνει σε τέτοιο ρίσκο; Δεν ξέχασα, εγώ ο ίδιος είμαι που έλεγα πως η ζωή αρχίζει στα 200km/h και συνεχώς ομορφαίνει. Συμπλήρωνα πάντα όμως «στην πίστα» σε ελεγχόμενο ασφαλές περιβάλλον

    . Βλέπω στα σχόλια που αφορούν στο γεγονός αφορισμούς και εξορκισμούς: «Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω» απαντώ. Η κοπέλα που έχασε τα πόδια της λέει ότι τίποτα δε θα είχε συμβεί με 110km/h. Προφανώς έχει δίκιο. Αλλά είτε στα 210km/h είτε στα 110km/h άπαξ και σπάσει η πρόσφυση πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις.

    Όχι στη θεωρία, στην πράξη, αυτόματα μηχανικά: Πρέπει να μην αφήσεις το γκάζι για να έχεις δύναμη προς τα μπροστά και να στρίψεις ελαφρά (!) το τιμόνι προς την κατεύθυνση που γλιστράει το πίσω μέρος. Η σωστή δοσολογία είναι θέμα εξάσκησης και ικανότητας. Αυτά όμως διδάσκονται σε πίστα, σε ειδικές σχολές, από εξειδικευμένους δασκάλους. Όχι αυτοσχέδια σε δημόσιο δρόμο.

    Είναι μεγάλο θέμα στις μέρες μας είναι το κυνήγι της απήχησης, θυμίζει τον αντίστοιχο πυρετό του χρυσού μια άλλη εποχή. Πρότασή μου να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε ότι παράνομο αναρτάται να επισύρει ποινή αντίστοιχη με το να είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω ο δράστης.

    Κατανοώ και ευελπιστώ ότι με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας τα δυο παιδιά θα συνεχίσουν με κάποιο τρόπο τη ζωή τους. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Σκέφτομαι όμως ότι θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θα μπορούσε το αυτοκίνητο να έχει περάσει απέναντι και να έχουν χάσει αρκετοί άνθρωποι τη ζωή τους.

    Κλείνοντας επισημαίνω σε όλους όσοι ενδιαφέρεστε να παραμείνετε ασφαλείς:

    1. Μην οδηγείτε με ακατάλληλη ταχύτητα
    2. Μην οδηγείτε υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών
    3. Μην οδηγείτε χωρίς ζώνη ή κράνος
    4. Μην αποσπάτε την προσοχή σας ενόσω οδηγείται
    5. Μην οδηγείτε αν είστε κουρασμένοι

    Διαβάστε επίσης:

    Να τι φταίει για τα τροχαία…

    F1: Μοίρασε 1 δισ. δολάρια στις ομάδες!

    Επιδοτήσεις ηλεκτροκίνησης: Ναι η Ελλάδα, Nein η Γερμανία!



    ΣΧΟΛΙΑ