AUTO

Παγκόσμια Πρεμιέρα για την Mercedes C Class

  • NewsRoom


Η νέα C-Class σας καλωσορίζει σε έναν νέο, πιο ψηφιακό, πιο αποδοτικό κόσμο και συγχρόνως στο χώρο σας, αφού προσφέρει μία ιδιαίτερα αναβαθμισμένη ζώνη άνεσης!

Σε μία εποχή που ο ολόκληρος ο κόσμος μετασχηματίζεται, η νέα C-Class είναι η πρώτη κλασική σειρά μοντέλων της Mercedes-Benz που εξηλεκτρίζεται πλήρως. Με ενσωματωμένη μίζα-δυναμό και ηλεκτρικό σύστημα οχήματος 48 Volt ή plug-in υβριδική τεχνολογία, διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων (WLTP ), μία τιμή που είναι πρωτόγνωρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Επιπλέον, θέτει πρότυπα στον τομέα της βιωσιμότητας. Καθώς η C-Class αποτελεί παραδοσιακά μία από τις σειρές μοντέλων της Mercedes-Benz με τις υψηλότερες πωλήσεις, ο συστηματικός εξηλεκτρισμός έχει σημαντικό αντίκτυπο στο αποτύπωμα άνθρακα.

Εκτός αυτού όμως, έχουν γίνει πολλές ακόμα τεχνικές βελτιώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν πλήθος στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού – ενδεικτικά αναφέρονται το DIGITAL LIGHT και το σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα. Τα μοντέλα Sedan και Estate θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα, θα υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας από τις 30 Μαρτίου και θα εμφανιστούν στις εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων το καλοκαίρι του 2021.

Σχεδίαση: Αυτό που εμείς ονομάζουμε «αισθαντική καθαρότητα» με μια πινελιά σπορ κομψότητας

Η νέα C-Class με τις δυναμικές αναλογίες της δίνει την εντύπωση ότι κινείται ακόμη κι όταν είναι σταματημένη, χάρη στον συνδυασμό κοντού μπροστινού προβόλου, μακρύ μεταξονίου και πίσω προβόλου. Το σπορ καπό του κινητήρα με τους έντονους όγκους τονίζει την παρόρμηση για κίνηση. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, που είχε ήδη ιδιαίτερα πολυτελή διαμόρφωση του εσωτερικού του, η νέα C-Class εξελίσσει ακόμη περισσότερο την έννοια της σύγχρονης πολυτέλειας. Το εσωτερικό υιοθετεί κύρια χαρακτηριστικά από τη νέα S-Class, προσθέτοντας επιπλέον μια σπορ πινελιά.

Εξωτερική σχεδίαση: προφίλ με ελκυστικά εφέ φωτός

Από το πλάι, οι περίτεχνα σμιλευμένες επιφάνειες δημιουργούν μοναδικά εφέ φωτός. Οι σχεδιαστές μείωσαν τις γραμμές στο ελάχιστο, τονίζοντας τη λεγόμενη γραμμή catwalk ή γραμμή των ώμων. Στο μοντέλο Estate, η ανοδική γραμμή της οροφής σε συνδυασμό με το κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ προσθέτουν μια σπορ πινελιά χωρίς συμβιβασμούς σε ό,τι αφορά στη χρηστικότητα. Άλλα χαρακτηριστικά που συνεισφέρουν στη σπορ, επιβλητική εμφάνιση είναι το φαρδύ μετατρόχιο και οι νέου σχεδιασμού ζάντες 17 έως 19 ιντσών.

Στο μπροστινό τμήμα, δεσπόζει η χαρακτηριστική επένδυση του ψυγείου της μάρκας, με το αστέρι στο κέντρο του. Υπάρχουν μικρές μόνο διαφορές στη σχεδίαση και τον χαρακτήρα της μάσκας στην κάθε γραμμή εξοπλισμού: Στο βασικό μοντέλο έχουν τοποθετηθεί γρίλιες, στη γραμμή AVANTGARDE υπάρχουν πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία σ’ αυτές και πλαίσια χρωμίου, ενώ το στοιχείο που χαρακτηρίζει την AMG Line στο εμπρός μέρος είναι η μάσκα ψυγείου τύπου diamond.

Η σχεδίαση του πίσω τμήματος είναι χαρακτηριστική ενός sedan της Mercedes-Benz, με τα πίσω φώτα να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Στη Sedan έκδοση, τα φωτιστικά σώματα απέκτησαν σχεδίαση δύο τμημάτων για πρώτη φορά στη C-Class, με τις λειτουργίες φωτισμού να μοιράζονται μεταξύ των φώτων στο πλευρικό τοίχωμα και των φώτων στο καπό του πορτ-μπαγκάζ. Η εμφάνιση του πίσω τμήματος ολοκληρώνεται όμορφα με διακοσμητικά στοιχεία στον πίσω προφυλακτήρα που διατίθενται προαιρετικά ή σε συνδυασμό με την εκάστοτε γραμμή εξοπλισμού. Η χρωματική παλέτα έχει εμπλουτιστεί με τρία νέα χρώματα – spectral blue, high-tech silver και opalite white.

Εσωτερική σχεδίαση: σπορ πινελιές με έμφαση στον οδηγό

Η ποιότητα στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου αποτυπώνεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Το ταμπλό οργάνων είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα: το επάνω τμήμα μοιάζει με φτερό και διαθέτει νέους, επίπεδους στρογγυλούς αεραγωγούς που θυμίζουν τα αεροδυναμικά καλύμματα των κινητήρων αεροσκαφών, ενώ το κάτω τμήμα συνίσταται σε μια ενιαία επιφάνεια με πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία, η οποία εκτείνεται ομοιόμορφα από την κεντρική κονσόλα μέχρι το ταμπλό οργάνων χωρίς καμία παρεμβολή. Η έμφαση στον οδηγό αναδεικνύει τη σπορ σχεδίαση: το ταμπλό οργάνων και η κεντρική οθόνη έχουν μία ελαφριά κλίση έξι μοιρών προς τον οδηγό.

Η θέση του οδηγού είναι εξοπλισμένη με υψηλής ανάλυσης οθόνη LCD. Είναι ανεξάρτητη και μοιάζει να αιωρείται μπροστά από το επάνω τμήμα του ταμπλό. Έτσι, η οθόνη του οδηγού διαφοροποιείται ξεκάθαρα από τα παραδοσιακά κόκπιτ με τα κλασικά, στρογγυλά όργανα. Οι πελάτες ανά τον κόσμο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια έκδοση 10,25 ιντσών (26,0 cm) ή 12,3 ιντσών (31,2 cm).

Η μετάβαση προς την ψηφιοποίηση αντανακλάται και στην κεντρική οθόνη αφής, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των λειτουργιών του αυτοκινήτου και μοιάζει να αιωρείται πάνω από τη διακοσμητική επιφάνεια της κονσόλας. Όπως το ταμπλό οργάνων, έτσι και η οθόνη έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό. Έχει διαγώνιο 9,5 ιντσών (24,1 cm) στον βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά διατίθεται μια μεγαλύτερη έκδοση 11,9 ιντσών ή 30,2 cm. Ένα υψηλής ποιότητας ένθετο χρωμίου χωρίζει την κεντρική κονσόλα στο σημείο που συναντάται με το υποβραχιόνιο δημιουργώντας μία τρισδιάστατη αίσθηση.

Τα δύο άκρα του ταμπλό οργάνων πλαισιώνονται από τη σύγχρονη, εξαιρετικά λιτή σχεδίαση των επενδύσεων των θυρών. Η κεντρική επένδυση πόρτας με ενσωματωμένο υποβραχιόνιο μετατρέπεται από κάθετη σε οριζόντια επιφάνεια. Αντανακλώντας τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, το μπροστινό τμήμα αποκτά τη μορφή ενός high-tech μεταλλικού στοιχείου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χειρολαβή και περικλείει τα χειριστήρια των ηλεκτρικών παραθύρων. Ένα άλλο αισθητικά πρωτοποριακό χαρακτηριστικό είναι η μονάδα χειρισμού με τα ενσωματωμένα χειριστήρια ρύθμισης για τα καθίσματα και τη λαβή ανοίγματος της πόρτας.

Η οθόνη οδηγού και η οθόνη πολυμέσων προσφέρουν μια ολοκληρωμένη αισθητική εμπειρία. Η εμφάνιση των οθονών μπορεί να εξατομικευθεί επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία στιλ ενδείξεων και τρεις τρόπους λειτουργίας. Σε συνδυασμό με οποιαδήποτε γραμμή εξοπλισμού, ο βασικός εξοπλισμός της νέας C-Class περιλαμβάνει ατμοσφαιρικό φωτισμό με οπτικές ίνες.

Η εμφάνιση των οθονών μπορεί να εξατομικευθεί επιλέγοντας ανάμεσα σε τρία στιλ ενδείξεων (Discreet, Sporty, Classic / Διακριτικό, Σπορ, Κλασικό) και τρεις τρόπους λειτουργίας (Navigation, Assistance, Service / Πλοήγηση, Υποβοήθηση, Service).

• Στο στιλ «Classic», τον οδηγό καλωσορίζει ένα οικείο περιβάλλον οθόνης. Η οθόνη, με δύο κυλινδρικά όργανα με μεταβλητά περιεχόμενα, παρέχει όλες τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον οδηγό.
• Στο στιλ «Sporty» κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα και το κεντρικό στροφόμετρο είναι δυναμικά σχεδιασμένο.
• Στο στιλ «Discreet», τα περιεχόμενα περιορίζονται μόνο στα απολύτως απαραίτητα. Επιπλέον, χάρη στον ατμοσφαιρικό φωτισμό, και οι δύο οθόνες μπορούν να προβάλλουν τις ενδείξεις σε επτά χρωματικούς συνδυασμούς, προσφέροντας μια εντυπωσιακή χρωματική εμπειρία στο εσωτερικό.

«Over-the-air» (ΟΤΑ) ενημερώσεις: τακτική ενημέρωση του λογισμικού

Μόλις γίνει διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση από τη Mercedes-Benz, εμφανίζεται ένα μήνυμα στο MBUX. Η ενημέρωση λαμβάνεται και εγκαθίσταται στο παρασκήνιο, έως ότου ο χρήστης συμφωνήσει για την ενεργοποίησή της. Έτσι, το αυτοκίνητο είναι πάντα ενημερωμένο. Επιπλέον, μέσω ενημερώσεων OTA (over-the-air), είναι δυνατή η εκ των υστέρων εγκατάσταση λειτουργιών που δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη σε αυτοκίνητα που έχουν ήδη πωληθεί.

Για τη μεταφορά των δεδομένων, η Mercedes-Benz βασίζεται στην τεχνολογία κινητής επικοινωνίας και στη μονάδα επικοινωνίας υψηλών προδιαγραφών ασφαλείας που είναι εγκατεστημένη στο αυτοκίνητο.
Ένας άλλος τρόπος να διασφαλιστεί η πάντα ενημερωμένη και κορυφαία εμπειρία του χρήστη είναι η αγορά νέων υπηρεσιών από το Mercedes me Store, π.χ. υπηρεσιών streaming μουσικής ή του In-Car Office. Επίσης, μέσω του Mercedes me Store είναι εφικτή η ανανέωση ή η προσθήκη νέων online συνδρομητικών υπηρεσιών.

Σύστημα μετάδοσης κίνησης: συστηματικός εξηλεκτρισμός των σύγχρονων τετρακύλινδρων κινητήρων

Χάρη στον συστηματικό εξηλεκτρισμό και το έξυπνο downsizing των κινητήρων, η νέα C-Class θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικότητας. Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει αποκλειστικά τετρακύλινδρους κινητήρες από την τρέχουσα οικογένεια αρθρωτών κινητήρων Mercedes-Benz FAME (Family of Modular Engines). Αντίστοιχα, με τον εξηλεκτρισμό, η γκάμα κινητήρων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευελιξία του διεθνούς δικτύου παραγωγής.

Εκτός από τον στροβιλοσυμπιεστή (turbo-charger), τόσο οι πετρελαιοκινητήρες όσο και οι βενζινοκινητήρες διαθέτουν ενσωματωμένη μίζα-δυναμό (ISG) για έξυπνη υποβοήθηση στις χαμηλές στροφές κινητήρα, ως ήπιο υβριδικό σύστημα δεύτερης γενιάς. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η εξαιρετική απόδοση ισχύος. Το ISG χρησιμοποιεί ένα on-board ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που προσφέρει λειτουργίες όπως ελεύθερη κύλιση, ενίσχυση ή ανάκτηση ενέργειας και εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου. Με το σύστημα αυτό η εκκίνηση του κινητήρα γίνεται πολύ γρήγορα και άνετα, με αποτέλεσμα η λειτουργία Start/Stop να μην γίνεται σχεδόν καθόλου αντιληπτή από τον οδηγό, όπως και η μετάβαση από την κύλιση με τον κινητήρα απενεργοποιημένο έως την έντονη επιτάχυνση με τον κινητήρα σε λειτουργία. Στο ρελαντί, η έξυπνη αλληλεπίδραση ανάμεσα στο ISG και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης διασφαλίζει μία εξαιρετικά ομαλή λειτουργία.

Κιβώτιο ταχυτήτων: αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στον βασικό εξοπλισμό

Το κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC εξελίχθηκε για την προσαρμογή της ενσωματωμένης μίζας-δυναμό και τοποθετείται σε όλα τα μοντέλα C-Class. Ο ηλεκτροκινητήρας, το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και το ψυγείο κιβωτίου ταχυτήτων έχουν πλέον μετακινηθεί μέσα ή προς το κιβώτιο ταχυτήτων. Τα προηγουμένως απαραίτητα καλώδια έχουν καταργηθεί, γεγονός που προσφέρει πλεονεκτήματα όσον αφορά στον χώρο που χρειαζόταν για την τοποθέτησή τους και το βάρος.

Επιπλέον, έχει αυξηθεί η αποδοτικότητα του κιβωτίου ταχυτήτων, μεταξύ άλλων, χάρη στη βελτιστοποιημένη συνεργασία με την ηλεκτρική πρόσθετη αντλία λαδιού, η οποία μειώνει την ισχύ τροφοδοσίας της μηχανικής αντλίας κατά 30 τοις εκατό. Ακόμη, χρησιμοποιείται μια νέα γενιά του πλήρως ενσωματωμένου συστήματος ελέγχου κιβωτίου ταχυτήτων με πολυπύρηνο επεξεργαστή, καθώς και νέα σχεδίαση και τεχνολογία συνδεσιμότητας. Εκτός από την αυξημένη υπολογιστική ισχύ, ο αριθμός ηλεκτρικών διεπαφών (interfaces) έχει μειωθεί δραστικά, ενώ το σύστημα ελέγχου κιβωτίου ταχυτήτων ζυγίζει 30 τοις εκατό λιγότερο.

Το σύστημα κίνησης 4MATIC των τετρακίνητων μοντέλων έχει εξελιχθεί. Το νέο σύστημα κίνησης στους μπροστινούς τροχούς επιτρέπει τη μετάδοση υψηλότερης ροπής με ιδανική κατανομή των φορτίων αξόνων, για δυναμική οδήγηση. Συν τοις άλλοις, παρουσιάζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα βάρους συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά, συμβάλλοντας στη μείωση του CO2. Οι τεχνικοί μπόρεσαν να μειώσουν και τις απώλειες τριβής στο νέο κιβώτιο διανομής, το οποίο επιπρόσθετα διαθέτει κλειστό κύκλωμα λαδιού και δεν απαιτεί πρόσθετα μέτρα ψύξης.

Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων (WLTP)

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα τέταρτης γενιάς θα ακολουθήσουν λίγο μετά το λανσάρισμα της C-Class στην αγορά. Ο εξηλεκτρισμός κάνει ένα μεγάλο άλμα προόδου, ενώ χρησιμοποιεί ως βάση τους ίδιους κινητήρες. Με ηλεκτρική ισχύ 95kW/(129 hp) και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων (WLTP), η plug-in έκδοση της C-Class λειτουργεί πλήρως ηλεκτρικά σε πολλές περιπτώσεις και για πολλές ημέρες χωρίς καθόλου χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης: πρόκειται για την υπερσύγχρονη, δίλιτρη έκδοση του τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα M 254 με ισχύ 150 kW, ο οποίος δεν είναι μόνο πολύ αποδοτικός, αλλά και εξαιρετικά σπορ. Οι εκδόσεις με υβριδικό σύστημα σε συνδυασμό με πετρελαιοκινητήρα θα ακολουθήσουν αργότερα.

Το νέο σύστημα υψηλής τάσης είναι πιο συμπαγές και υψηλότερης απόδοσης, ενώ ο αριθμός των διεπαφών υψηλής τάσης έχει μειωθεί σημαντικά. Η ενσωμάτωση του ηλεκτρονικού συστήματος ισχύος στο περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων μειώνει τον απαιτούμενο χώρο τοποθέτησης και συγχρόνως απλουστεύει τη συναρμολόγηση στο εργοστάσιο παραγωγής. Η αύξηση της τάσης του συστήματος συνεπάγεται επίσης την αύξηση της ισχύος, χωρίς να απαιτούνται μεγαλύτερες διατομές καλωδίων.

Η υψηλή ενεργειακή πυκνότητα του υβριδικού συστήματος κίνησης επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός σύγχρονου ηλεκτροκινητήρα μόνιμης διέγερσης με εσωτερικό ρότορα. Η μέγιστη ροπή στρέψης 440 Nm του ηλεκτροκινητήρα διατίθεται από την πρώτη στιγμή, εξασφαλίζοντας πολύ ευέλικτη εκκίνηση και δυναμική οδήγηση. Η πλήρης ηλεκτρική ισχύς είναι διαθέσιμη έως το όριο των 140 km/h.

Η μπαταρία υψηλής τάσης (HV) αναπτύχθηκε εσωτερικά από τη Mercedes-Benz AG. Εντάσσεται σε μια οικογένεια μπαταριών τέταρτης γενιάς και αποτελεί λογική εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς. Περιλαμβάνει 96 κυψέλες σε «διαμόρφωση μάρσιπου». Με συνολική χωρητικότητα 25,4 kWh, η μπαταρία αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία στα περίπου 100 χιλιόμετρα. Λόγω της υψηλής ενεργειακής πυκνότητας, η μπαταρία HV διαθέτει εσωτερικό σύστημα ψύξης. Συνεπώς, το σύστημα διαχείρισης θερμότητας μπορεί να ελέγχει τη θερμοκρασία λειτουργίας, ανεξάρτητα από τον κλιματισμό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι, είναι εφικτή η συνεχής λειτουργία σε περιοχές με υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα. Ο προαιρετικός φορτιστής συνεχούς ρεύματος 55 kW επιτρέπει την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε περίπου 30 λεπτά, ακόμη και σε περίπτωση αποφόρτισης. Για τη φόρτιση με τριφασικό ρεύμα σε wallbox συνδεδεμένο με το οικιακό δίκτυο εναλλασσόμενου ρεύματος είναι διαθέσιμος ένας φορτιστής 11 kW (ανάλογα με την αγορά).

Η τοποθέτηση της μπαταρίας μέσα στο αυτοκίνητο προσφέρει πλεονεκτήματα κατά την καθημερινή χρήση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο: πλέον, δεν υπάρχει σκαλοπάτι στο πορτ-μπαγκάζ και είναι εφικτή η απρόσκοπτη φόρτωση. Η συγκεκριμένη βελτίωση γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στο μοντέλο Estate: Το μήκος του δαπέδου χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 63 mm στα 1043 mm. Χάρη στο αυξημένο ύψος του χώρου αποσκευών κατά 150 mm, που πλέον φτάνει τα 732 mm, είναι εφικτή η άνετη φόρτωση μεγάλων κιβωτίων ποτών κάτω από το πτυσσόμενο κάλυμμα χώρου αποσκευών και το διαχωριστικό δίχτυ. Συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 45 λίτρα στα 360 λίτρα και με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα, το μοντέλο Estate μπορεί να χωρέσει ακόμη και 1375 λίτρα (40 λίτρα περισσότερο). Η αερανάρτηση και το σύστημα ρύθμισης ύψους ανάρτησης στο πίσω μέρος περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό τόσο της έκδοσης Sedan όσο και της έκδοσης Estate.

Οδηγική εμπειρία: αισθητά πιο ηλεκτρική

Συνολικά, η οδηγική εμπειρία είναι αισθητά πιο «ηλεκτρική». Δεδομένης της αύξησης της ηλεκτρικής αυτονομίας σε περίπου 100 χιλιόμετρα, οι οδηγοί θα μπορούν να καλύπτουν τις περισσότερες καθημερινές διαδρομές μόνο με ηλεκτρικό ρεύμα. Η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας επιτρέπει την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας στη διάρκεια της επιβράδυνσης ή της οδήγησης σε κατηφόρα, μια διαδικασία που πλέον έχει βελτιωθεί και σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με το υδραυλικό φρένο. Πλέον, η απόδοση της ανάκτησης ενέργειας ξεπερνά τα 100 kW. Η έξυπνη στρατηγική λειτουργίας βάσει διαδρομής ενεργοποιεί την ηλεκτρική λειτουργία στα σημεία της διαδρομής στα οποία κρίνει ότι είναι πιο σκόπιμο, λαμβάνοντας υπόψη, για παράδειγμα, δεδομένα πλοήγησης, τοπογραφία, όρια ταχύτητας και συνθήκες κυκλοφορίας σε όλη την πορεία της προγραμματισμένης διαδρομής. Εάν ο οδηγός θέλει να επηρεάσει τον ρυθμό ανάκτησης ενέργειας, μπορεί να το κάνει απευθείας σε τρεις βαθμίδες τις οποίες ελέγχει μέσω διακοπτών πίσω από το τιμόνι. Η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται σε όλα τα προγράμματα οδήγησης, εκτός από το SPORT. Για παράδειγμα, στο πρόγραμμα οδήγησης D-, ο οδηγός μπορεί να βιώσει την «αίσθηση ενός πεντάλ»: Κατά την απελευθέρωση του πεντάλ γκαζιού, το όχημα επιβραδύνει αμιγώς ηλεκτρικά σε τέτοιο σημείο που συχνά το πάτημα του υδραυλικού ποδόφρενου είναι περιττό.

Η στρατηγική λειτουργίας επικοινωνεί με τους αισθητήρες των συστημάτων υποβοήθησης, υποστηρίζοντας αποτελεσματικά τον οδηγό σε πολλές καταστάσεις οδήγησης. Για παράδειγμα, σε μεγάλες αποστάσεις, σε αστικές περιοχές, το αυτοκίνητο δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτρική οδήγηση. Δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης επιτρέπουν στον οδηγό να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του plug-in συστήματος μετάδοσης κίνησης:
• BATTERY HOLD: Η διατήρηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης έχει προτεραιότητα, π.χ. για τη μετέπειτα οδήγηση στο κέντρο της πόλης ή σε πράσινη ζώνη. Το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης επιλέγει την καταλληλότερη διαμόρφωση του συστήματος κίνησης, ανάλογα με την κατάσταση οδήγησης και τη διαδρομή.
• ELECTRIC: Ηλεκτρική οδήγηση έως τα 140 km/h, ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας κατά το ρολάρισμα, προσαρμογή του ενεργού συστήματος υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC για ηλεκτρική οδήγηση, ενεργοποίηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης μέσω σημείου πίεσης στο πεντάλ γκαζιού (kickdown)

Στη νέα C-Class, τα plug-in υβριδικά διαθέτουν μια μονάδα απτικού πεντάλ γκαζιού με σημείο πίεσης σε γωνία πεντάλ γκαζιού 9,7°. Στο πρόγραμμα ELECTRIC, ενεργοποιείται αυτή η ισχύς, επιτρέποντας την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία του οχήματος έως και το πρόσθετο σημείο πίεσης. Μόλις παρακαμφθεί το σημείο πίεσης, εκκινεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης που παρέχει πρόσθετη ισχύ. Ομοίως, η λειτουργία Power Nap του ENERGIZING COMFORT υπάρχει μόνο στα plug-in υβριδικά.

Ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης: πληροί τις απαιτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

Η C-Class, η οποία σήμερα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες, είναι από τα λίγα μοντέλα που προσφέρονται σε τόσο πολλές αγορές. Γι’ αυτό, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του μοντέλου εξετάζονται περίπου 1000 παραλλαγές, μεταξύ αυτών όλες οι εκδόσεις κινητήρων και αμαξωμάτων, αριστεροτίμονα και δεξιοτίμονα μοντέλα, υβριδικές εκδόσεις ή μοντέλα 4-MATIC ώστε να πληρούν τις ίδιες απαιτήσεις. Επιπλέον, για τη συμμόρφωση με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, διατίθενται στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού – για παράδειγμα, τα αυτοκίνητα που προορίζονται για την Ευρώπη εξοπλίζονται με κεντρικό αερόσακο. Αυτός παρεμβάλλεται ανάμεσα στα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού στη διάρκεια μιας σφοδρής πλευρικής σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο να έρθουν σε επαφή τα κεφάλια τους. Ο κεντρικός αερόσακος είναι ενσωματωμένος στην πλάτη του καθίσματος οδηγού, στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Σε συνδυασμό με τα γνωστά συστήματα προστασίας PRE-SAFE® για μετωπικές και οπίσθιες συγκρούσεις, το σύστημα PRE-SAFE® Impulse Side (διατίθεται σε συνδυασμό με το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης Plus) δημιουργεί μια εικονική ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης που εκτείνεται γύρω από το όχημα. Καθώς η ζώνη ελεγχόμενης παραμόρφωσης είναι περιορισμένη σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης, το PRE-SAFE® Impulse Side μπορεί να απομακρύνει (ανάλογα με τον επιλεγμένο εξοπλισμό) τον οδηγό ή τον συνοδηγό από τη ζώνη υψηλού κινδύνου, μόλις το σύστημα ανιχνεύσει ότι επίκειται άμεσα πλευρική σύγκρουση. Για τον σκοπό αυτό, οι εσωτερικοί αεροθάλαμοι στα πλευρικά μαξιλάρια της πλάτης του μπροστινού καθίσματος φουσκώνουν μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Συνολικά, η φιλοσοφία ασφάλειας της C-Class βασίζεται σε ένα έξυπνα σχεδιασμένο αμάξωμα με ιδιαίτερα άκαμπτο κλωβό επιβατών και στοιχεία απόσβεσης σύγκρουσης που παραμορφώνονται με συγκεκριμένο τρόπο, λειτουργώντας σε συνδυασμό με τις ζώνες ασφαλείας και τα συστήματα αερόσακων. Για την προστασία των επιβατών όπως προστάζουν οι συνθήκες σε περίπτωση ατυχήματος, μπορούν να ενεργοποιηθούν συστήματα όπως οι εντατήρες ζωνών ασφαλείας και οι αερόσακοι. Με τη βοήθεια πολλών ψηφιακών προσομοιώσεων, η δομή του οχήματος διαμορφώθηκε έτσι, ώστε να διασφαλίζει ιδιαίτερα αποτελεσματική προστασία των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης. Σε όλες τις πτυχές της διαμόρφωσης του οχήματος που παίζουν ρόλο σε περίπτωση ατυχήματος, πραγματοποιήθηκαν εντατικές εσωτερικές δοκιμές, ενώ τα κριτήρια των δοκιμών αυτών βασίστηκαν στα ευρήματα από ρεαλιστικά σενάρια ατυχήματος.


ΣΧΟΛΙΑ