• AUTO

    O Ράσελ θα αντικαταστήσει τον Χάμιλτον

    Τζορτζ Ράσελ


    Η Mercedes αφού ήρθε σε συνεννόηση με τη Williams θα δώσει την ευκαιρία στον νεαρό Τζορτζ Ράσελ ν’ αγωνιστεί στη θέση του Χάμιλτον.

    Χτες ανακοινώθηκε πως ο Χάμιλτον έχει Covid 19 και δε μπορεί ν’ αγωνιστεί στο δεύτερο αγώνα του Μπαχρέιν αυτό το Σαββατοκύριακο στην κοντή χάραξη της πίστας του Σακχίρ. Σήμερα η Mercedes ανακοίνωσε πως θα τον αντικαταστήσει ο Τζόρτζ Ράσελ. Ζητήθηκε ειδική άδεια από τη Williams με τα χρώματα της οποίας αγωνίζεται ο Ράσελ για ν’ αγωνιστεί για λογαριασμό της Mercedes. Ο 22χρονος Βρετανός θα είναι ο 5ος οδηγός που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Mercedes από το 2010: Χάμιλτον, Μπότας, Ρόσμπεργκ, Σουμάχερ οι άλλοι τέσσερις. Επίσης θα είναι ο 3ος Βρετανός μετά τον Λιούις Χάμιλτον και τον Στίρλινγκ Μος.

    Ο Ράσελ είναι μέλος του Mercedes Benz Junior Program από το 2017, έχει στεφθεί πρωταθλητής GP3 (2017) και F2 (2018). Το 2019 και φέτος αγωνίζεται για τη Williams.

    Ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βολφ ευχαρίστησε τη Williams για την συναίνεσή της να αγωνιστεί ο Ράσελ με τη Mercedes. Αξίζει να δούμε πως θα προσαρμοστεί ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός στην W11. Ξέρει την πίστα, τα ελαστικά και η φετινή του απόδοση με τη Williams είναι εξαιρετική. Ο Μπότας θα είναι σημείο αναφοράς για το Ράσελ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα καταφέρει να τον κερδίσει και γιατί όχι να κερδίσει και τον αγώνα. Η Mercedes δεν ξεκαθάρισε αν ο Ράσελ θα αγωνιστεί για λογαριασμό τους και στο Άμπου Ντάμπι.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκροζάν: Είδα τον θάνατο, σκέφτηκα τον Λάουντα

    «Αυτοκίνητο του 2021»: Τα 10 μοντέλα της τελικής φάσης

    F1 Μπαχρέιν: Οι λόγοι που επιβίωσε ο Γκροζάν



    ΣΧΟΛΙΑ