• AUTO

    Γκροζάν: Είδα τον θάνατο, σκέφτηκα τον Λάουντα


    Ο Γάλλος οδηγός που γλύτωσε από το φρικιαστικό ατύχημα στη F1 μίλησε αναφερόμενος σ΄ αυτό στη γαλλική τηλεόραση.

    Ο Γκροζάν δυο μέρες μετά το ατύχημα παραμένει στο νοσοκομείο και δέχεται περιποίηση στα εγκαύματα που έχει στα χέρια.

    Προτού βγει και επιστρέψει στη Γαλλία μίλησε στο TF1 που μεταδίδει τα GP στη χώρα του: «Ένιωσα πως ήταν πολύ περισσότερος χρόνος από 28 sec. Είδα τη ζελατίνα του κράνους να γίνεται πορτοκαλί και τις φλόγες στην αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου. Σκέφτηκα πολλά πράγματα – ανάμεσά τους και ο Νίκι Λάουντα – και σκέφτηκα πως δεν μπορούσα να τελειώσω έτσι την καριέρα μου στη F1. Είπα στον εαυτό μου, ότι οφείλω στα παιδιά μου να βγω. Έβαλα τα χέρια μου στη φωτιά και ένιωσα να καίγομαι από το σασί.

    Ανασηκώθηκα και ένιωσα κάτι να με τραβάει στη στολή μου, οπότε είχα βγει. Φοβήθηκα περισσότερο για την οικογένειά μου και για τους φίλους μου. Τα παιδιά μου είναι πηγή περηφάνειας και ενέργειας. Είναι το μεγαλύτερο ατύχημα που έχω δει. Το μονοθέσιο εξερράγη και η μπαταρία επίσης αναφλέγει, αυτό πρόσθεσε πολύ ενέργεια στο συμβάν. Προφανώς πρέπει να δουλέψω λίγο ψυχολογικά γιατί είδα το θάνατο να έρχεται. Χαίρομαι που είμαι ζωντανός, βλέπω διαφορετικά τα πράγματα.

    Αλλά θέλω να οδηγήσω στο Άμπου Ντάμπι ώστε να γράψω διαφορετικά το φινάλε της ιστορίας μου στη F1. Το ότι βγήκα από τις φλόγες είναι σα να ξαναγεννήθηκα, σημάδεψε τη ζωή μου για πάντα. Δεν ξέρω αν γίνονται θαύματα ή αν μπορώ να μιλάω γι’ αυτά, αλλά θα πω πως δεν ήταν η ώρα μου να πεθάνω».

    Ο αείμνηστος Νίκι Λάουντα είχε καεί στο πρόσωπο σε ατύχημα στο Νίρμπουργκρινγκ το 1976. Μπορείτε να δείτε και τη σχετική ταινία «Rush».

    Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του πιλότου της Haas.



    ΣΧΟΛΙΑ