• AUTO

    Οδήγηση και αλκοόλ: Τραγικά αποτελέσματα


    Είναι από τους πιο άδικους θανάτους και αφορά κυρίως νέους. Τα τροχαία ατυχήματα στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου και κατ’ επέκταση της χώρας μας, αποτελούν δυστυχώς μια ανίατη μάστιγα, ο πρώτος ουσιαστικά λόγος για να χάσει κάποιος τη ζωή του. Από αυτά, ένας από τους πρωτεύοντες παράγοντες είναι η χρήση αλκοόλ από τους εκάστοτε οδηγούς. Πανευρωπαϊκά λοιπόν, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC).

    Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Ακόμα πιο ανησυχητικές είναι οι στάσεις των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο ενώ δηλώνουν πως κάθονται πίσω από το τιμόνι ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μ.ό. ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη (Ευρωβαρόμετρο).

    Η 11η«Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις, την υποστήριξη της ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών)και του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών), την ευγενική προσφορά των εταιριών Unilever, Nestle,Δρόμος του Τσαγιού και Unity που παρείχαν κάποια από τα αναμνηστικά δώρα καθώς και της ACSCourier που ανέλαβε το κόστος της μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη.

    Στην Αττική, τα σημεία των δράσεων εξυπηρετούνται όλο το βράδυ από δρομολόγια ΜΕΤΡΟ, Τραμ, Λεωφορείων και Τρόλεϋ σε συνεργασία με τον Όμιλο Ο.Α.ΣΑ. Οι δράσεις στις πόλεις της Λαμίας και της Χαλκίδας υλοποιούνται σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προσοχή στους δρόμους, αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε ποτέ μαζί…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι σχέση έχει το Nissan Juke με τις γυναίκες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Ford EcoSport

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο χρηματοδοτικό της Ford θα σε πάει στην έκθεση;



    ΣΧΟΛΙΑ