• AUTO

    Αποκάλυψη: Ποια «προχωρημένη» τεχνολογία θα υιοθετεί το MINI του 2019;

    MINI E Race. 100% electric power, zero-emission. (04/2010)


    Το περιμέναμε αλλά ήρθε περίτρανα και η επιβεβαίωση από πλευράς επίσημης εταιρίας. Μπορεί να τρίζουν από τώρα κόκαλα του ιδρυτή του Mini με την ελληνική καταγωγή Άλεκ Ισηγόνη, αλλά η BMW επιβεβαίωσε πως σε δυο χρόνια θα υπάρξει στη γκάμα της MINI ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που θα σηματοδοτήσει και τη νέα εποχή στην οποία θα επισέλθει η βρετανική φίρμα.

    Όπως ακριβώς αναμενόταν, το αυτοκίνητο πρόκειται να συναρμολογηθεί στη Βρετανία στο εργοστάσιο της MINI και τυπική έδρα της, στην Οξφόρδη. Η BMW σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις θα παρέχει ηλεκτροκίνηση σε όλα τα μοντέλα της, με ηλεκτρικούς ή υβριδικούς κινητήρες. Δεν μπορεί να αποφύγει την τάση για περιορισμό στο ελάχιστο των ρύπων κάτω από την ομπρέλα αυστηρών περιοριστικών νόμων οι οποίοι θα ισχύσουν στο άμεσο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σε ότι αφορά τώρα στο MINI EV, η BMW ανέφερε πως όλη τη δουλειά θα την κάνει μια μπαταρία που θα αναλάβει να δώσει κίνηση σε πρώτο στάδιο στα μοντέλα με τρίθυρο αμάξωμα. Η άρρηκτη σχέση με τους Γερμανούς δεν κρύβεται μιας και όπως διέρρευσε ο ηλεκτροκινητήρας θα κατασκευαστεί και θα εξελιχθεί εξ ολοκλήρου στη Γερμανία. Μας περιμένουν άλλοι καιροί και άλλα ήθη φίλοι μου, μείνετε συντονισμένοι για τις επερχόμενες εξελίξεις…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με ποιον συνεργάζεται κρυφά η Apple και γιατί;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα υποκύψει στην ηλεκτροκίνηση η Bugatti;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Μπακόπουλος: Γιατί οι Ιταλοί τον έχρισαν νέο αφεντικό της FCA Greece



    ΣΧΟΛΙΑ