• AUTO

    Μητσοτάκης: Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν δώσει σημαία εκκίνησης στο Σεμπαστιάν Οζιέ μίλησε για την επιτυχή αναβίωση του Ράλι Ακρόπολις.

    Στο χώρο αναμονής των αγωνιστικών αυτοκινήτων, λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Στράτη Χατζηπαναγιώτου, ο οποίος έχοντας, ως «Στρατισίνο», την εμπειρία 17 συμμετοχών στον αγώνα και σημαντικών επιτυχιών, έχει στο φετινό EKO ACROPOLIS RALLY το σημαντικό ρόλο του πλοηγού με τον αριθμό «0». Πρόκειται για το τελευταίο αυτοκίνητο που διέρχεται από την ειδική πριν την έναρξη του αγώνα.

    Δέσμευση από τον πρωθυπουργό και τον υφυπουργό Αθλητισμού ενώπιον του προέδρου της FIA, για δράσεις Οδικής Ασφάλειας.

    Μηχανοκίνητος αθλητισμός και οδική ασφάλεια – τι γνώμη έχετε για αυτό;

    Τα δύο πηγαίνουν χέρι χέρι. Κατ’ αρχάς, μπορώ να πω πόσο ικανοποιημένος είμαι, ως φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ως άνθρωπος που αγαπάει το αυτοκίνητο… Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέστρεψε το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν έπρεπε να φύγει αρχικά το Ράλι Ακρόπολις, ήταν ένα αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης. Την κρίση την αφήνουμε πίσω και, ατενίζοντας καλύτερες ημέρες, έχουμε ξανά την επιστροφή του EKO ACROPOLIS RALLY.

    Όσον αφορά στην οδική ασφάλεια, έχουμε αναφέρει πολλά, έχουμε υλοποιήσει ήδη αρκετά και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε ένα σχέδιο δράσης συνολικό, το οποίο αντιμετωπίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος. Παράλληλα, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μάς δείχνει πως μπορεί κάποιος να κινείται γρήγορα υπό πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και μέσα στο πλαίσιο ασφάλειας που οι κανόνες του αθλήματος εξασφαλίζουν. Μην ξεχνάτε πως οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες είναι πολύ ικανοί, αλλά όταν κινούνται δημόσια είμαι σίγουρος πως ακολουθούν τον ΚΟΚ».

    O πρωθυπουργός με τον πρώτο Έλληνα οδηγό στην εκκίνηση, Λάμπρο Αθανασούλα.

    Ποιο θα είναι το μέλλον του αγώνα;

    «Θεωρώ πως θα είναι ανάλογη η επιτυχία του EKO ACROPOLIS RALLY σε όλα τα επίπεδα, σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου, αφού κανείς δε θα θέλει να φύγει από την Ελλάδα. Η αγάπη που θα αισθανθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμη και αυτοί που θα βρεθούν στις ειδικές διαδρομές του, είναι εχέγγυο για τον αγώνα. Προσωπικά εγγυώμαι πως το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει».

    O πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της FIA, Ζαν Τοντ πριν την εκκίνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    EKO ACROPOLIS RALLY: Μεγάλη εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια στο Ζάππειο

    EKO ACROPOLIS RALLY: Ταιριαστό ξεκίνημα!



    ΣΧΟΛΙΑ