• AUTO

    Mε Audi e-tron GT οι παίκτες της Μπάγιερν!


    Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγιερν Μονάχου παρέλαβαν τα Audi e-tron GT τους και είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν στην πίστα.

    Η Audi και η Μπάγιερν προωθούν τον εξηλεκτρισμό του ποδοσφαιρικού συλλόγου, ο οποίος διαθέτει τα περισσότερα εγγεγραμμένα μέλη στον κόσμο. Το κοινό ταξίδι των δύο δημοφιλών φιρμών προς την απαλλαγμένη από ρύπους κινητικότητα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020, με τον στόλο του συλλόγου σταδιακά να μετατρέπεται σε ηλεκτροκίνητο.

    Πολλοί αθλητές και στελέχη της ομάδας, κυκλοφορούν εδώ και μήνες, με τα πλήρως ηλεκτρικά Audi e-tron και e-tron Sportback. Πρόσφατα, αρκετοί ποδοσφαιριστές και μέλη του προπονητικού τιμ, έκαναν τη μετάβαση στα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων Audi e-tron GT ή Audi RS e-tron GT, ως εταιρικά αυτοκίνητα.

    Η επίσημη παράδοση των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων πραγματοποιήθηκε πριν μερικές μέρες, στο Audi Driving Experience Center, στο Neuburg an der Donau. Δέκα παίκτες της Μπάγιερν βίωσαν τη επιτάχυνση και τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά των σπορ μοντέλων. Ανάμεσά τους μέλη της εθνικής ομάδας Γερμανίας όπως ο Σανέ, ο Γκορέτσκα, ο Γκνάμπρι και ο Λεβαντόφσκι.

    Οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν την πίστα δοκιμών στο Audi Driving Experience Center, για να δοκιμάσουν τις οδηγικές ικανότητες και τα αντανακλαστικά τους. Υπό την καθοδήγηση των πρωταθλητών της Formula E, Λούκα ντι Γκράσι και Ρενέ Ραστπροσπάθησαν να βρουν την ιδανική γραμμή, στο τιμόνι των Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT. Ο Σανέ σχολίασε σχετικά: «Εκπληκτικό το πόσο ομαλά το Audi RS e-tron GT συμπεριφέρεται στις καμπές». Στάθηκε δε στην εμπειρία ως έναν επιτυχημένο συνδυασμό σπορ οδηγικής απόλαυσης, design, επιδόσεων και αειφορίας:

    «Όταν η φαντασία και το πάθος ενώνονται, προκύπτουν σπουδαία αποτελέσματα. Αυτό ισχύει τόσο για τον συνεργάτη μας, την Μπάγιερν όσο και την Audi», δήλωσε ο Χένρικ Ουέντερς, επικεφαλής της Audi Brand. «Τα Audi e-tron GT και Audi RS e-tron GT διαμορφώνουν ήδη το μέλλον της μάρκας, αποτελώντας πρεσβευτές στην κορυφή της γκάμας. Από κοινού Audi και FC Bayern, με τη συνεργασία αυτή, δείχνουν πώς πορεύονται σε ένα δρόμο προόδου.»

    «Η FC Bayern αποτελεί παράδειγμα μιας υπεύθυνης προσέγγισης για το περιβάλλον και την κινητικότητα», δήλωσε ο Αντρέα Ζούνγκ, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, υπεύθυνος για το marketing στην FC Bayern. «Μαζί με την Audi, θέλουμε να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής – μέσω θετικών παραδειγμάτων επιτυχούς μετασχηματισμού. Η ηλεκτροκίνηση του εταιρικού στόλου μας με τα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi και η εγκατάσταση σημείων φόρτισης στους προπονητικούς μας χώρους και το Allianz Arena, αλλά και το μήνυμα που έμμεσα στέλνουμε στα εκατομμύρια φίλους της ομάδας σε όλο τον κόσμο, είναι η δική μας συνεισφορά σε αυτόν τον μετασχηματισμό.»

     



    ΣΧΟΛΙΑ