• AUTO

    Με 30% τρέχει η αγορά αυτοκινήτου!

    Opel Corsa


    Σε έντεκα μήνες έχουν πουληθεί 126.246 οχήματα όλα δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει με ρεκόρ δεκαετίας.

    Η αγορά αυτοκινήτου τρέχει με εντυπωσιακούς ρυθμούς όλο το χρόνο και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ο Οκτώβριος έκλεισε με άνοδο 45% και ο Νοέμβριος με άνοδο 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το Νοέμβριο πουλήθηκαν 10.454 οχήματα έναντι 8.070 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην αντίστοιχη άνοδο της οικονομίας στην επάρκεια νέων μοντέλων στην μείωση των χρόνων αναμονής και την επίσπευση των παραδόσεων. Οι εκτιμήσεις φέρουν την αγορά πάνω από τις 130 χιλ. οχήματα ίσως φτάσουμε και τις 140.000 με το κλείσιμο του χρόνου. Αυτή θα είναι καλύτερη χρονιά της δεκαετίας.

    Τώρα όσον αφορά στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού έχει ένα ενδιαφέρον ότι οι μισοί (52,1%) ψωνίζουν μικρό όχημα της κατηγορίας Β. Την ίδια ώρα ένας στους δυο επιλέγει SUV ( BSUV 26,5%, C SUV 21,4%, D SUV 5.1%) και αν σ’ αυτό προσθέσεις και την υπόλοιπη κατηγορία Β έχεις ένα ποσοστό 78% σε μικρό αυτοκίνητο πόλης ή SUV! Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς πως η κατηγορία C (Toyota Corolla) και D (Mercedes C Class) έχουν συρρικνωθεί στο 9.6% της αγοράς αφήνοντας ένα ισχνό 13.5% της αγοράς για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Όσον αφορά στην μορφή καυσίμου η πτώση της βενζίνης συνεχίζεται (-2%) το ίδιο και του πετρελαίου (-1,3%). Εντυπωσιακή είναι η άνοδος των εξηλεκτρισμένων οχημάτων που έφτασαν το 13.7% μερίδιο αγοράς. Στις πωλήσει πρώτο είναι το Opel Corsa με 5648 ταξινομήσεις και πρώτο στα SUV το Yaris Cross με 4114 ταξινομήσεις.  Πρώτο σε πωλήσεις στα επαναφορτιζόμενα είναι το Volvo XC40 με 995 ταξινομήσεις και ακολουθεί το Tesla Model Y με 941 ταξινομήσεις.

    Tο Tesla Model Y είναι το πιο καλοπουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο στην Ελληνική αγορά.

    Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

    Ταξινόμηση ανά κατηγορία:

    Τύπος καυσίμου

    Διαβάστε επίσης

    Ηλεκτρικό John Cooper Works!



    ΣΧΟΛΙΑ