• AUTO

    Η Porsche φτιάχνει δίκτυο ταχυφορτιστών 300kw!


    Η Porsche σχεδιάζει να δημιουργήσει τους δικούς της σταθμούς γρήγορης φόρτισης στις πιο σημαντικές διαδρομές της Ευρώπης.

    Ως πιλοτική τοποθεσία, το πρώτο Porsche Charging Lounge ανοίγει σήμερα έξω από το Bingen am Rhein. Μόλις δύο λεπτά από τον κόμβο A60/A61 του γερμανικού αυτοκινητόδρομου, προσφέρει έξι σταθμούς ταχείας φόρτισης DC 300 kW και τέσσερα σημεία φόρτισης AC 22 kW. Περαιτέρω σημεία φόρτισης Porsche κατασκευάζονται επί του παρόντος σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

    Τα νέα Porsche Charging Lounge είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των οδηγών Porsche όλα τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της Porsche μπορούν να τροφοδοτούνται από ισχυρούς φορτιστές που κατασκευάζονται από την εξειδικευμένη στα ηλεκτρονικά Alpitronic στο Τιρόλο.

    Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης παρέχουν επί του παρόντος μέγιστη ισχύ 300 kW, αλλά μπορούν να αναβαθμιστούν για να προσφέρουν ακόμη υψηλότερες ταχύτητες φόρτισης. Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι δυνατή η ισχύς 400 kW ανά σημείο φόρτισης.

    Οι φορτιστές παρέχουν ενέργεια από πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές.  «Η Porsche έχει χαράξει μια φιλόδοξη πορεία προς την ηλεκτροκίνηση. Μέχρι το 2030 θέλουμε πάνω από το 80% των αυτοκινήτων που παραδίδουμε να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά.

    Αυτή η φιλόδοξη ανάπτυξη απαιτεί ένα υψηλής απόδοσης και πυκνό δίκτυο γρήγορης φόρτισης», τόνισε ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche AG. «Τα Porsche Charging Lounge συμβάλλουν σημαντικά σε αυτό. Αποτελούν μια χωρίς φραγμούς, βιώσιμη και υπερσύγχρονη προσθήκη στο δίκτυο IONITΥ».

    Ο μοναδικός σχεδιασμός των σταθμών γρήγορης φόρτισης υπογραμμίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Μια λεπτή οροφή φαίνεται να συνδέει τα σημεία φόρτισης με το κτίριο. Το σαλόνι έχει τζάμια από το δάπεδο μέχρι την οροφή, δημιουργώντας μια ομαλή μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού.

    Τα έντονα χρώματα και το ανοιχτόχρωμο ξύλο παρέχουν μια ατμόσφαιρα που προάγει την αίσθηση της ευεξίας. Το Porsche Charging Lounge χρησιμοποιεί αντλία θερμότητας για ψύξη θέρμανση και δεν εξαρτάται από ορυκτά καύσιμα. Μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας παρέχεται από το φωτοβολταϊκό σύστημα των ηλιακών κυψελών στην οροφή.

    Η ψηφιακή διαχείριση βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα μειώνοντας αυτόματα τον φωτισμό όταν δεν υπάρχουν επισκέπτες. Για μια ευχάριστη επίσκεψη, υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις υγιεινής στο σαλόνι, καθώς και μεγάλη ποικιλία από αναψυκτικά και σνακ.

    Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες καθώς και με Apple Pay ή Google Pay. Διατίθενται επίσης αναλογικά και ψηφιακά μέσα και δίκτυο WiFi υψηλής απόδοσης. Τα σημεία φόρτισης είναι ενσωματωμένα και εμφανίζονται στο σύστημα πλοήγησης.

    Η χρέωση θα είναι στα 33 λεπτά ανά κιλοβατώρα απαιτείται όμως ταυτοποίηση από την Porsche για πρόσβαση η ταυτότητα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο, ο αριθμός κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στην εφαρμογή MyPorsche.

    Εναλλακτικά, ο πελάτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την κάρτα φόρτισης Porsche ή έναν κωδικό QR από την εφαρμογή MyPorsche.  Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης της Porsche είναι μια προσθήκη στις ολοκληρωμένες επενδύσεις που έχει κάνει ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια για να οδηγήσει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρία.

    Η υπηρεσία φόρτισης της Porsche επιτρέπει την πρόσβαση στα σημεία φόρτισης μιας σειράς παρόχων σε όλο τον κόσμο.

    Το δίκτυο αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει περισσότερα από 436.000 σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 20 ευρωπαϊκές χώρες.

    Ανάμεσά τους σχεδόν 25.300 σημεία φόρτισης με χωρητικότητα φόρτισης άνω των 150 kW με συνεχές ρεύμα και περισσότερες από 500 τοποθεσίες γρήγορης φόρτισης στο δίκτυο IONITY στην Ευρώπη.

    Πέρυσι, η Porsche συμμετείχε σε έναν σχήμα επιπλέον χρηματοδότησης αυτής της κοινοπραξίας.

    Περισσότερες από 600 αντιπροσωπείες της Porsche έχουν συμβάλει σημαντικά στην επέκταση του παγκόσμιου δικτύου υποδομής φόρτισης, με περισσότερα από 1.000 σημεία φόρτισης υψηλής απόδοσης για πελάτες να έχουν τεθεί σε λειτουργία μέχρι στιγμής.

    Η Κίνα διαθέτει ένα αποκλειστικό δίκτυο με σχεδόν 300 σημεία φόρτισης. Σε συνεργασία με διάφορους εταίρους, περισσότερα από 400 από αυτά τα σημεία φόρτισης έχουν επίσης εφαρμοστεί, για παράδειγμα, στην Ισπανία, την Ιταλία, την Κορέα, την Ιαπωνία και τη Βραζιλία.

    Στη Βόρεια Αμερική, η Porsche χρησιμοποιεί το δίκτυο του Ομίλου Volkswagen της Αμερικής. Η Electrify America προσφέρει επί του παρόντος περισσότερα από 3.500 σημεία γρήγορης φόρτισης σε περισσότερους από 800 σταθμούς.

    Η Porsche επεκτείνει επίσης περαιτέρω την υποδομή για φόρτιση AC – με την Porsche Destination Charging. Υπάρχουν ήδη περισσότερα από 5.000 σημεία φόρτισης σε 86 χώρες, σε πολυτελείς προορισμούς ιδιαίτερα δημοφιλείς στους πελάτες της Porsche.

    Μέχρι το τέλος του 2025, ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεράσει τις 7.500. Φορτιστές που παρέχουν 22 kW αντί 11 kW χρησιμοποιούνται ήδη σε νέες τοποθεσίες στην Ευρώπη. Οι υπάρχοντες σταθμοί θα αναβαθμιστούν σταδιακά.

    Διαβάστε επίσης

    F1 Ferrari: Περισσότερη ταχύτητα, λιγότερα λάθη!

    BΜW X1: Έφτασε το 1 εκ. η παραγωγή της!



    ΣΧΟΛΙΑ