• AUTO

    Honda HR-V: Έμφαση στη χαρά της οδήγησης!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Honda HR-V: Έμφαση στη χαρά της οδήγησης!

    21YM Honda HR-V e:HEV


    Η επόμενη γενιά του HR-V εξελίχθηκε με έμφαση στη μεγιστοποίηση της οδηγικής απόλαυσης και της άνεσης

    Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το νέο Honda HR-V e:HEV έχει πιο άκαμπτη δομή αμαξώματος και επωφελείται από τις εκτενείς βελτιώσεις στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα πέδησης. Ως αποτέλεσμα, ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές του οδηγού και προσφέρει μία ικανοποιητική εμπειρία. Το HR-V διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό, διαθέτει δε άμεση απόκριση και αποδοτική λειτουργία. Το σύστημα κίνησης e:HEV με δύο ηλεκτροκινητήρες (hybrid electric vehicle), προσφέρει ισχύ 96kW (131PS) και ροπή και 253Nm αντίστοιχα, ενώ η τελική σχέση μετάδοσης έχει κοντύνει για καλύτερες επιδόσεις.

    Η μπαταρία στο HR-V έχει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα αυτό επιτρέπει να συμβάλλει περισσότερο στην παραγωγή ροπής του υβριδικού συστήματος. Η μπαταρία έχει 60 κυψέλες αυτή η αυξημένη χωρητικότητα μπαταρίας επιτρέπει αυξημένη απόδοση, αλλά είναι επίσης αρκετά συμπαγής ώστε να μην επηρεάζει τον εσωτερικό χώρο έτσι το HR-V έχει επίπεδο δάπεδο.

    Οι μηχανικοί της Honda ανέλυσαν επίσης κάθε τομέα της οδηγικής εμπειρίας για να βελτιστοποιήσουν τη δυναμική συμπεριφορά του HR-V. Η προσοχή στη λεπτομέρεια απέφερε αύξηση της στρεπτικής ακαμψίας και στιβαρότητας ώστε να επιτυγχάνεται πιο ομαλή αίσθηση στις αλλαγές κατεύθυνσης. Ατσάλι υψηλής αντοχής (980MPa με υψηλή τιμή λάμδα) τοποθετήθηκε στην κεντρική εγκάρσια δοκό του πατώματος και εσωτερικά στις κεντρικές κολώνες, ενισχύοντας περαιτέρω την αντοχή και μειώνοντας το βάρος κατά 1,5kg. Μια δακτυλιοειδής δομή έχει προστεθεί πίσω από τις κολόνες C για περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου, επιτρέποντας καλύτερο έλεγχο κάθε τροχού, που μεταφράζεται σε βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και δυναμική συμπεριφορά. Η είσοδος στις στροφές είναι πιο άμεση, ενώ η συνολική αίσθηση κατά τη διάρκεια των ελιγμών είναι πολύ πιο γραμμική συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά HR-V και εμπνέει αυτοπεποίθηση χάρη στη σταθερή και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά.

    Η ανάρτηση προσφέρει ταχύτερη απόσβεση, με μειωμένες τριβές ακόμα και στις πιο ελαφριές κινήσεις του τιμονιού, συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έχει αυξηθεί το offset των ελατηρίων ώστε να μειωθούν οι πλευρικές δυνάμεις στον αποσβεστήρα, ο οποίος επίσης διαθέτει μειωμένες τριβές. Αυτό σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη έδραση της ανάρτησης πετυχαίνει πιο γραμμική και ομαλή κίνηση. Πίσω, τα σινεμπλόκ όντας πλέον υδραυλικά, προσφέρουν αυξημένη απόδοση απόσβεσης ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες, ενώ απορροφούν ορισμένους κραδασμούς συχνότητας παρέχοντας εξαιρετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας. Ο επαναπροσδιορισμός της σχεδίασης τους περιλάμβανε και την προσθήκη μιας φλάντζας που μειώνει τις εγκάρσιες μετακινήσεις, ενώ η στιβαρότερη έδραση επέτρεψε την μείωση της σκληρότητας των και την βελτίωση της οδηγικής άνεσης.

    Ένα ισχυρό σύστημα φρένων προσφέρει αξιόπιστη πέδηση με αεριζόμενους εμπρός δίσκους 293mm και συμπαγείς δίσκους 282mm πίσω. Επιπρόσθετα, ένα ειδικό ηλεκτρικό σερβόφρενο σε συνδυασμό με το σύστημα e:HEV ελέγχει την ανάκτηση ενέργειας ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή αίσθηση φρεναρίσματος. Επιπλέον, το πεντάλ φρένου του HR-V έχει τοποθετηθεί με αυστηρά εργονομικά κριτήρια, μειώνοντας τη κόπωση του οδηγού σε μεγάλες αποστάσεις. Παράλληλα με τη μείωση του συνολικού βάρους και τη βελτίωση της ασφάλειας, η πρόσθετη ακαμψία συνδυάζεται με τις αναβαθμίσεις της ανάρτησης χαμηλών τριβών και το μακρύτερο μεταξόνιο, ώστε να επιτυγχάνεται εντυπωσιακή σταθερότητα. Αυτό διασφαλίζει την εύκολη απόσβεση μεγάλων ανωμαλιών του οδοστρώματος και τη δημιουργία μιας πιο ομαλής αίσθησης στην οδήγηση, ενώ παράλληλα οι κραδασμοί από το δρόμο αποσβένονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Mobility 2021 στο Golden Hall!

    Honda: Η τεχνολογία e:HEV του HR-V προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό αποδοτικής λειτουργίας και δυναμικών επιδόσεων

    Ιδού το νέο Honda Civic!



    ΣΧΟΛΙΑ