• AUTO

    FIA Rally Star: Η ελληνική συμμετοχή


    Δυο νεαροί Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στον ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο για την ανάδειξη του κορυφαίου νέου οδηγού.

    Το FIA Rally Star είναι μια απλή διαδικασία μέσα από την οποία η Διεθνής Ομοσπονδία ψάχνει να εντοπίσει νέα οδηγικά ταλέντα. Η κορυφή του σπορ ξέρει καλά πως οι Σεμπαστιάν Οζιέ και Σεμπαστιάν Λεμπ βρήκαν το δρόμο προς την επιτυχία επειδή τους δόθηκε η ευκαιρία. Μέσα από το Rally Star δημιουργείται ευκαιρία για ένα νέο ταλέντο που ψάχνει τρόπο ν’ αναδειχτεί.

    Από τον Ελληνικό προκριματικό βγήκαν δυο αθλητές οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και Αχιλλέας Χριστοδούλου που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό προκριματικό γύρο. Εκεί συμμετείχαν αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη. Οι νεαροί Έλληνες συνοδεύονταν από τον πολύπειρο Έλληνα πρωταθλητή Λάμπρο Αθανασούλα.

    Στον πρώτο γύρο όπου συμμετείχαν 90 οδηγοί απ’ όλη την Ευρώπη οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να βρεθούν στην 1η τριάδα του γκρουπ τους: Ο Τακιδέλης (1ος) και ο Χριστοδούλου (3ος). Έτσι προκρίθηκαν στους 30 ταχύτερους σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι Έλληνες αθλητές πάλεψαν με αξιώσεις την πρόκριση στην επόμενη φάση και την έχασαν στις λεπτομέρειες. Συνολικά και για τους δυο ήταν μια πολύ καλή εμπειρία από την οποία αποκόμισαν πολύ σημαντικές προσλαμβάνουσες. Η διαδικασία έγινε με χωμάτινα καρτ και οι συνθήκες ήταν ίδιες για όλους.

    Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς τους, οι δυο αθλητές δήλωσαν:

    Κωνσταντίνος Τακιδέλλης

    Αχιλλέας Χριστοδούλου

    Αντίστοιχα ο πολύπειρος Έλληνας αθλητής Λάμπρος Αθανασούλας συμπλήρωσε:

    Διαβάστε επίσης:

    Honda: Μένουν στην F1;

    Η DS στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού!



    ΣΧΟΛΙΑ