• AUTO

    F1: Στην Κωνσταντινούπολη με αγάπη!


    Τελικά φέτος – πανδημίας επιτρέποντος – θα διεξαχθούν 17 GP αντί για 22 που ήταν αρχικά προγραμματισμένα. Υπάρχουν μεγάλες απουσίες, όπως τα GP Μονακό, Κίνας, ΗΠΑ, Μεξικό Βραζιλίας, Γαλλίας, δεν έγινε το GP στο Αζερμπαϊτζάν και αναβλήθηκε η πρεμιέρα στο Ανόι του Βιετνάμ.

    Όμως είχαμε και νέες προσθήκες όπως η πίστα του Πορτιμάο και του Μουτζέλο αλλά και μια μεγάλη επιστροφή στο Instabul Park. Μια πίστα που βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά επί Ασιατικού εδάφους και κατασκευάστηκε με χρήματα που διέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κωνσταντινούπολης. Η F1 πήγε εκεί για πρώτη φορά το 2005 και τελευταία το 2011. Έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι έφταιξε καθώς ήμουν παρών: Η πίστα γέμισε την πρώτη χρονιά, αλλά η ανοργανωσιά ταλαιπώρησε τους θεατές τόσο που δεν επέστρεψαν ποτέ. Το 2011 η οργάνωση με φόντο τις άδειες κερκίδες και κατ’ επέκταση τα άδεια ταμεία υπέστειλε τη σημαία.

    Φέτος όλα είναι διαφορετικά καθότι τα GP δεν έχουν θεατές. Βέβαια στην ανακοίνωση της F1 αφήνεται ένα περιθώριο μήπως και με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταστεί εφικτό να υπάρξουν κάποιοι λίγοι θεατές. Συνολικά στη F1 πρέπει να είναι περήφανοι για τη φετινή εικόνα. Έκαναν τα GP μέχρι τώρα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Βοηθά και η φύση του αθλήματος που είναι καθαρά τηλεοπτικό, δεν είναι το ξενέρωμα του τελικού Champions League με άδειες κερκίδες. Οπότε η χασούρα μαζεύτηκε, υπεγράφη και η συμφωνία Ομόνοιας, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Ως απόρροια η Renault ανακοίνωσε χτες την πρόθεσή της να μη δώσει συνέχεια στο θέμα της αντιγραφής της Racing Point. Απέσυρε λοιπόν την έφεση από την απόφαση της FIA.

    Σ’ αυτό το κλίμα, πάμε για Βέλγικο GP (30/8) αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά θα έχουμε δυο αγώνες επί Ιταλικού εδάφους σε Μόντσα (6/9) και Μουτζέλο (13/9). Το Ρώσικο GP (27/9), το Γερμανικό (11/10) και το Πορτογαλικό (25/9) είναι η συνέχεια επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Μετά έχουμε την 1/11 το διήμερο της Ίμολα και στη συνέχεια: Τουρκία (15/11), Μπαχρέιν διπλός αγώνας (29/11 και 6/12) και Άμπου Ντάμπι (13/12).



    ΣΧΟΛΙΑ