• AUTO

    F1 Σαουδική Αραβία: Κυριαρχία Red Bull!


    Το GP της Σαουδικής Αραβίας θα ξεχαστεί γρήγορα, δεν διεκδικεί δάφνες για το πόσο απρόβλεπτο ή ανατρεπτικό ήταν.

    Ο Verstappen εκκίνησε και τερμάτισε 1ος. Ο Perez εκκίνησε 3ος πέρασε το Leclerc και τερμάτισε 2ος. Ο Leclerc δεν απείλησε τις Red Bull, δεν απειλήθηκε από τον Piastri έκανε έναν ήσυχο μοναχικό αγώνα. Η έξοδος του Stroll στον 7ο γύρο που προκάλεσε την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας οριοθέτησε τις στρατηγικές αγώνα.

    Οι περισσότεροι οδηγοί μπήκαν έβγαλαν τη μαλακή ή μέση γόμα και έβαλαν την σκληρή με την οποία πήγαν ως το τέλος. Υπήρξαν 3 οδηγοί που ρίσκαραν μένοντας στην πίστα χωρίς αλλαγή οι Norris, Hamilton, Zhou αλλά δεν τους βγήκε. Εν τέλει έχασαν θέσεις στην κατάταξη εξαιτίας αυτής της επιλογής.

    Υπάρχουν δυο στοιχεία στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς από τον αποψινό αγώνα. Το πρώτο είναι η χάραξη της συγκεκριμένης πίστας που είναι συγκλονιστική.

    Πρόκειται για την ταχύτερη διαδρομή σε δημόσιους δρόμους στην ιστορία του θεσμού και την πιο απαιτητική από άποψη φυσικής κατάστασης. Απόψε έφερε ανθρώπους και μηχανές στα όρια τους.

    Αυτό συμβαίνει για δυο λόγους: Πρώτον γιατί δε φθείρει τα ελαστικά οπότε οι οδηγοί μπορούν να πιέζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεύτερον λόγω των συνεχών γρήγορων καμπών που δεν επιτρέπουν στους οδηγούς ν’ ανασάνουν.

    Το δεύτερο στοιχείο που αξίζει ιδιαίτερης μνείας στον αποψινό αγώνα είναι η μεστή οδήγηση του 18χρονου Oliver Bearman που κατάφερε να πάρει τους 6 βαθμούς της 7ης θέσης για λογαριασμό της Ferrari.

    Αλάνθαστος απόψε ο νεαρός ταλαντούχος Βρετανός εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα του Stroll, το ρίσκο που δεν βγήκε των Hamilton, Norris και κατάφερε προσπερνώντας στα ίσα τον Tsunoda να πλασαριστεί εν τέλει 7ος. Στον τελευταίο γύρο με το πέσιμο της καρό σημαίας ο Leclerc διασκέδασε τις εντυπώσεις σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με τη Ferrari.

    Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Μax Verstappen τόνισε:

    «Ήταν γενικά ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο για όλη την ομάδα, αλλά και από την πλευρά μου, ένιωσα πολύ καλά με το μονοθέσιο, που βασικά ήταν το ίδιο στον αγώνα. Το δεύτερο και τελευταίο μέρος ήταν λίγο μεγαλύτερο από ό,τι θα θέλαμε, αλλά με το Safety Car έπρεπε να το κάνουμε.

    Έτσι, στους τελευταίους γύρους, με κρύα ελαστικά, γλιστρούσα, αλλά είχαμε καλό ρυθμό, οπότε μπορούσαμε να το διαχειριστούμε αρκετά καλά. Συνολικά, πολύ, πολύ ευχαριστημένος». Επόμενος αγώνας το GP Αυστραλίας στις 24/3.

    Η τελική κατάταξη ήταν:

    Η βαθμολογία των οδηγών είναι:

    Η βαθμολογία των κατασκευαστών είναι:

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Έγραψε ιστορία ο Bearman

    F1 Σαουδική Αραβία: Ο Verstappen στην pole!

    GP Σαουδικής Αραβίας: Εκτός για ιατρικούς λόγους ο Sainz!



    ΣΧΟΛΙΑ