• AUTO

    F1: Έγραψε ιστορία ο Bearman

    Oliver Bearman

    Oliver Bearman


    Ο 18χρονος Βρετανός Oliver Bearman, που αντικαθιστά το Carlos Sainz χτες και σήμερα στην Τζέντα είναι ο νεότερος οδηγός στην ιστορία της Ferrari.

    Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο οδηγό που αγωνίζεται στη F2 με τα χρώματα της Prema Racing. Είναι η 2η χρονιά του στη F2 βρέθηκε εκεί μετά τη F3 (2022) και την Ιταλική F4 (2021) όπου είχε ως ανταγωνιστή και τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη.

    Βλέποντας πίσω στο 2021 τον Bearman να κερδίσει στη βρεγμένη Μόντσα ήταν ξεκάθαρο ότι σύντομα θα έφτανε στη F1.

    Βέβαια αυτό περιμέναμε να γίνει τα επόμενα χρόνια, φέτος έχει το ρόλο του 3ου οδηγού στη Ferrari. Όμως μια έκτακτη επέμβαση που χρειάστηκε ο Sainz (σκωληκοειδίτιδα) έφερε το Bearman στη θέση του.

    Ο νεαρός Βρετανός δεν αγωνίστηκε στη F2, έκανε το FP3 με τη Ferrari και αμέσως μετά συμμετείχε στις κατατακτήριες δοκιμές. Κατάφερε να προκριθεί στο Q2 και για 36 χιλιοστά του δευτερολέπτου έμεινε εκτός Q3. Αν τα είχε βρει θα είχε πετάξει έξω το συμπατριώτη του Lewis Hamilton.

    Μιλώντας σχετικά ο Bearman αποκάλυψε: «Ξύπνησα σήμερα το πρωί εστιάζοντας στον αγώνα μου στην F2, θα εκκινούσα από την 10η θέση και προσπαθούσα να σκεφτώ πώς μπορούμε να το μεγιστοποιήσουμε αυτό.

    Τότε έμαθα ότι έπρεπε να μπω στο μονοθέσιο της F1. Μετά τις ευχές στον Carlos για γρήγορη ανάρρωση, άρχισα να συνειδητοποιώ το πόσο μεγάλη ευκαιρία μου δίνεται.

    Είμαι λίγο απογοητευμένος με τις κατατακτήριες, αλλά συνολικά δεν είμαι πολύ απογοητευμένος.

    Έφτασα τόσο κοντά στην πρόκριση στο Q3. Γι’ αυτό πονάει λίγο περισσότερο. Έκανα ένα λάθος στον πρώτο μου γύρο, οπότε έπρεπε να κάνω και δεύτερο, τα ελαστικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση οπότε δεν τα κατάφερα.

    Στόχος μου είναι να τερματίσω στον αγώνα. Αν καταφέρω να πάρω και κάποιους βαθμούς αυτό θα είναι μπόνους, αλλά βασικό είναι να συμπληρώσω χιλιόμετρα και να αποκτήσω εμπειρία.

    Είναι ο πρώτος μου αγώνας, δεν μπορώ να περιμένω πολλά, είναι επίσης μια πραγματικά δύσκολη πίστα».

    Ο Bearman έμαθε ότι θα οδηγήσει για τη Ferrari λίγο πριν το FP3. Πέρυσι είχε συμμετέχει σε περιόδους ελεύθερων δοκιμών τόσο με τη Haas όσο και με τη Ferrari, ενώ είχε δοκιμάσει πριν λίγο καιρό ένα παλιότερο μονοθέσιο F1 στο Φιοράνο.

    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αγωνιστεί σήμερα. Είναι βέβαιο ότι θα δυσκολευτεί στην πρώτη στροφή αν όμως καταφέρει να βγει αλώβητος από αυτό, ίσως μπορέσει να τερματίσει στους βαθμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Σαουδική Αραβία: Ο Verstappen στην pole!

    Subaru Crosstrek: Πανελλήνια παρουσίαση στη Νεμέα! (video)

    GP Σαουδικής Αραβίας: Εκτός για ιατρικούς λόγους ο Sainz!



    ΣΧΟΛΙΑ