• AUTO

    F1: Πώς μετρά τον χρόνο η Aston Martin;

    action, Pit Stops, Miami International Autodrome, GP2205a, F1, GP, USA Lance Stroll, Aston Martin AMR22, makes a pit stop during FP3


    Το Girard-Perregaux Laureato AMF1 Edition είναι ο νέος χρονογράφος της ομάδας.

    Πέρυσι, η Girard-Perregaux ανακοινώθηκε ως επίσημος συνεργάτης ωρολογοποιίας του Βρετανού κατασκευαστή αυτοκινήτων Aston Martin και της Aston Martin Aramco Cognizant Formula OneTeam (AMF1). Από τότε έχουν συνεργαστεί σε δύο ρολόγια:

    το Tourbillon με Three Flying Bridges Aston Martin Edition και το Laureato Chronograph Aston Martin Edition. Τώρα, για πρώτη φορά ο Girard-Perregaux συνεργάστηκε με την ομάδα AMF1 για να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο: το Laureato Absolute Chronograph AMF1 Edition, το οποίο διαθέτει δύο πρωτιές στη βιομηχανία. Αυτό το πρωτοποριακό ρολόι ενώνει δύο κόσμους – συγκεκριμένα, τη μικρο-μηχανική και την ακραία απόδοση της Formula 1.

    Στον ανταγωνιστικό κόσμο των Grand Prix, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ επιτυχίας ή αποτυχίας. Εκτός από την αεροδυναμική και την ισχύ της υβριδικής μηχανής, το βάρος παίζει τεράστιο ρόλο, επομένως οι ομάδες ερευνούν συνεχώς νέα καινοτόμα υλικά που υπόσχονται να προσφέρουν πολύτιμη εξοικονόμηση βάρους. Σε αυτήν την περίπτωση, η ομάδα AMF1 έφερε την απίστευτη κατανόηση των ελαφρών υλικών στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας.

    Το νέο Laureato Absolute Chronograph AMF1 Edition διαθέτει κορυφαία θήκη 44 mm. Η σύνθεσή του συνδυάζει τιτάνιο και άνθρακα που λαμβάνονται από τα περσινά μονοθέσια της ομάδας αυτό γίνεται για πρώτη φορά στη βιομηχανία ρολογιών.

    Χρησιμοποιώντας μια διαδικασία κατασκευής υψηλής τεχνολογίας, τα μεμονωμένα εξαρτήματα συγκεντρώνονται και αναμειγνύονται με εποξική ρητίνη. Το υλικό που προκύπτει έχει ανώτερη ολκιμότητα από αυτή του χάλυβα. Κάθε ρολόι θα έχει τη δική του οπτική ταυτότητα και θα δείχνει μοναδικά διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο ρολόι της αγοράς.

    Ο Patrick Pruniaux, διευθύνων σύμβουλος της Girard-Perregaux, σημείωσε: «Από την αρχή, η συνεργασία με την Aston Martin ήταν μια χαρά. Δεν ήταν απλώς θέμα χορηγίας, να βάλουμε το όνομά μας σε ένα μονοθέσιο της Formula 1. Αντίθετα, έχουμε συνεργαστεί σε διάφορα projects, με αποτέλεσμα την παραγωγή δύο πολύ διαφορετικών ρολογιών.

    Η συνεργασία οδήγησε σε μερικές καινοτόμες και ενδιαφέρουσες ιδέες, με αποκορύφωμα τη δημιουργία νέων συναρπαστικών προϊόντων. Έχει επίσης οδηγήσει σε υπέροχες φιλίες μεταξύ του προσωπικού των δύο εταιρειών. Με τα προηγούμενα μοντέλα συνεργασίας μας, η έμφαση δόθηκε στο στυλ και την κομψότητα. Ωστόσο, με αυτό το τελευταίο ρολόι επιδιώξαμε να συνεργαστούμε στενά με την πλευρά των Grand Prix, εστιάζοντας περισσότερο στην ιδέα των επιδόσεων».

     

    Ο Mike Krack, αγωνιστικός διευθυντής της Aston Martin Aramco Cognizant Formula One Team, πρόσθεσε:

    «Ως ομάδα, έχουμε την αποφασιστικότητα να πετύχουμε – και αυτή η φιλοδοξία μας απαιτεί να αναλύουμε κάθε στοιχείο του πακέτου επιδόσεων μας. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση των υλικών που χρησιμοποιούμε για την κατασκευή των μονοθεσίων μας, τη μέτρηση του βάρους τους, της δύναμής τους, όλα σε μια προσπάθεια να βρούμε αυτό το κρίσιμο επιπλέον χιλιοστό του δευτερολέπτου σε χρόνο γύρου. Η Girard-Perregaux είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης έχουμε εργαστεί μαζί για να μοιραστούμε και να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας για να βελτιώσουμε τα προϊόντα μας. Ο νέος χρονογράφος Laureato Absolute Chronograph AMF1 είναι το πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας και ένα εκπληκτικό παράδειγμα του τι μπορούμε να επιτύχουμε μαζί».

    Η τιμή του χρονογράφου ξεκινά από τις 28χ δολάρια.

    Διαβάστε επίσης



    ΣΧΟΛΙΑ