• AUTO

    F1: Ο Σέιντ πάει στη Sauber!


    H Audi πήρε από τη McLaren τον Αντρέας Σέιντ και τον τοποθέτησε επικεφαλής της Alfa Romeo Sauber.

    Ο Αντρέας Σέιντ είναι ο νέος CEO της Sauber που όπως ίσως γνωρίζετε από το 2026 θα αγωνίζεται στη F1 με υβριδικές μηχανές Audi. Γεννημένος στο Passau της Γερμανίας, ο Σέιντ ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το πρόγραμμα της BMW στη Formula 1, όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών ως Head of Track Operations της Sauber. Στη συνέχεια, ως Επικεφαλής της Ομάδας της Porsche, ο Σέιντ κατέκτησε σειρά πρωταθλημάτων, καθώς και τρεις νίκες από το 2015 έως το 2017 στο θρυλικό 24 Hours of Le Mans, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της McLaren F1 Team το 2019. Ο Σέιντ θα αντικαταστήσει στη θέση του CEO τον Φρεντερίκ Βασέρ που πάει στη Ferrari.

    Ο Αντρέας Σέιντ τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τον Ιανουάριο θα είμαι μέλος του Sauber Group. Είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία στην Formula 1 και ένας οργανισμός που γνωρίζω πολύ καλά από τα τέσσερα χρόνια που εργάστηκα στο Hinwil. Ανυπομονώ να ενταχθώ στην ομάδα και μαζί με τους συναδέλφους μου στο Sauber Group να δουλέψουμε για τους φιλόδοξους στόχους που θέσαμε όλοι μαζί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Finn Rausing και όλους στο Sauber Group για την επιλογή τους. Ανυπομονώ να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη τους με τη δουλειά μου».

    Από την πλευρά του ο Φιν Ράουσινγκ πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sauber Holding AG συμπλήρωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Andrea Seidl πίσω στο Hinwil, ως CEO του Sauber Group. Η εμπειρία του Andreas είναι εξαιρετική και φέρνει στο Sauber Group μια ξεκάθαρη γνώση για το τι χρειάζεται ώστε κανείς να πετύχει τους στόχους του. Αναλαμβάνει σε ένα σημείο όπου ο οργανισμός αναπτύσσεται και ελπίζω ότι θα ζήσουμε μαζί πολλά χρόνια επιτυχιών.»

    Διαβάστε επίσης

    Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023: Κia Sportage!

     



    ΣΧΟΛΙΑ