• AUTO

    F1: Ο Βασέρ στη Ferrari!

    O Φρεντερίκ Βασέρ (αριστ.) παίρνει τη θέση του Ματία Μπινότο (δεξ.) στη Ferrari.

    O Φρεντερίκ Βασέρ (αριστ.) παίρνει τη θέση του Ματία Μπινότο (δεξ.) στη Ferrari.


    Ο 54χρονος Γάλλος φεύγει από την Alfa Romeo και αναλαμβάνει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Scuderia.

    Στο άκουσμα της αναμενόμενης είδησης, θυμήθηκα τα γραφικά νεοελληνικά που ακολουθούν την πρόσληψη του εκάστοτε προπονητή ομάδας: «Δε θα κάνει παρέλαση, δε θα κάνει Πάσχα, δε θα βάλει κοντομάνικο» και άλλα θεάρεστα. Η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος μηχανικός έχει μακρά πορεία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αναλαμβάνει όμως την πιο δύσκολη θέση που υπάρχει αυτή παγκοσμίως στο motorsport αυτή του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari στη F1. Δεν έχω κανένα στοιχείο που να μου επιτρέπει να αμφισβητήσω τις γνώσεις ή την επάρκειά του σε ανταγωνιστικό περιβάλλον.

    Ζωηρώς αμφιβάλλω ότι ο Γάλλος έχει την προσωπικότητα ή το πολιτικό εκτόπισμα που απαιτείται για τη συγκεκριμένη θέση. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στενά με το Νίκολας Τοντ στην ART Grand Prix υπό την καθοδήγησή του αναδείχτηκαν πρωταθλητές GP2 οι Ρόσμπεργκ (2005) και Χάμιλτον (2006). Από το 2017 είναι επικεφαλής της ομάδας της Sauber. Πιθανόν η άφιξη του στη Ferrari ν’ αλλάξει μερικώς τις ισορροπίες υπέρ του Λεκλέρκ, που θυμίζουμε ότι έχει ως μάνατζερ το Νίκολας Τοντ.

    O Φρεντερίκ Βασέρ μιλώντας για την αποχώρησή του από την Alfa Romeo τόνισε: «Καθώς ετοιμάζομαι να ολοκληρώσω την περιπέτειά μου στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN, μπορώ να κοιτάξω πίσω με αγάπη αυτά τα έξι χρόνια. Οφείλω ευγνωμοσύνη σε κάθε εργαζόμενο, καθώς είναι αυτοί που σήκωσαν την ομάδα ξανά στα πόδια της και τη βοήθησαν να προοδεύσει. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έχουμε κάνει συλλογικά ως ομάδα και ως εταιρεία, και ακόμη περισσότερο για τις γερές βάσεις που έχουμε θέσει για το τι θα ακολουθήσει. Έχω μάθει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως επικεφαλής και νιώθω έτοιμος γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει».

    Χτες ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Καπίτο από τη Williams. Μένει να δούμε ποιος θα τον αντικαταστήσει και ποιος θα αντικαταστήσει το Βασέρ στην Alfa Romeo Sauber.

    Διαβάστε επίσης:

    Βραβείο σχεδίασης για το νέο Range Rover!

    Καθοριστικό λάθος της Ferrari η απομάκρυνση Μπινότο!



    ΣΧΟΛΙΑ