• AUTO

    F1 Mercedes: Όχι έφεση, ούτε στο γκαλά ο Sir Λιούις

    F1 Mercedes: Όχι έφεση, ούτε στο γκαλά ο Sir Λιούις

    Λιούις Χάμιλτον


    Πρυτάνευσε η λογική οι πρωταθλητές ανακοίνωσαν πως δεν θα ασκήσουν έφεση για το αποτέλεσμα του τελικού.

    Την ώρα που ο Λιούις Χάμιλτον λάμβανε τον τίτλο του «Sir» από τον πρίγκηπα της Ουαλίας, Κάρολο, στο κάστρο των Ουίντσορ 500km νοτιοανατολικά στο Παρίσι ο απερχόμενος πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ πρότεινε στην ολομέλεια να ξεκινήσει ενδελεχή ανάλυση όλων των γεγονότων που διεξήχθησαν υπό το αυτοκίνητο ασφαλείας στους τελευταίους γύρους του τελικού στο Άμπου Ντάμπι. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

    Η έρευνα αυτή θα καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία πιθανότατα θα οδηγήσουν σε απαραίτητες αλλαγές στους αθλητικούς κανονισμούς που διέπουν το αυτοκίνητο ασφαλείας, πριν τις 20/3/22 που ξεκινά η νέα σεζόν. Η Mercedes από την πλευρά της σε μια μακροσκελή ανακοίνωση χαιρετίζει την έρευνα η οποία θα γίνει με τη συμμετοχή και των ομάδων της F1 και ξεκαθαρίζει πως δε θα προχωρήσει σε έφεση επί του αποτελέσματος του αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση συγχαίρουν το Φερστάπεν και την Red Bull για την κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών.

    Τόσο ο Λιούις Χάμιλτον όσο και ο Τότο Βολφ ξεκαθάρισαν πως δεν θα παραστούν στο αποψινό υπέρλαμπρο γκαλά της FIA για την βράβευση των πρωταθλητών. Μένει να δούμε ποιος θα παραλάβει το τρόπαιο για λογαριασμό της Mercedes. Όπως ίσως θυμάστε από την πρώτη στιγμή πήραμε θέση λέγοντας πως αν η γερμανική ομάδα προχωρούσε σε έφεση θα είχε μόνο να χάσει ακόμη κι αν την κέρδιζε. Τόσο αυτή όσο και το σπορ. Για παράδειγμα τι αξία έχει ο τίτλος των κατασκευαστών σ’ ένα σπορ που κρίνεται στα δικαστήρια.

    Πρυτάνευσε λοιπόν η λογική, έμεινε όμως η ένταση: Οι θέσεις του Χάμιλτον και του Βολφ θα μείνουν κενές απόψε στην υπέρλαμπρη τελετή βράβευσης στο Παρίσι. Τι κρίμα θα ήταν μια ευκαιρία για τον sir Λιούις να φορέσει το παπιγιόν του και το μετάλλιο του Ιππότη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ