• AUTO

    Πανηγυρισμοί για Φερστάπεν!

    Φερστάπεν


    Μετά τις δοκιμές με τα ελαστικά 18 ιντσών στη Γιας Μαρίνα ο Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στο Red Bull Racing Technology στο Μίλτον Κέινς.

    Ο πρώτος πρωταθλητής Formula 1 στην ιστορία της Ολλανδίας ο 24χρονος Μαξ Φερστάπεν επέστρεψε στην έδρα της Red Bull στη Βρετανία όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες εργαζόμενους της ομάδας. Έχει ενδιαφέρον και γιατί άργησε να επιστρέψει γιατί γύρισε Τετάρτη και όχι Δευτέρα; Πείτε μου τι θα έκανε ένας 24χρονος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δυο μέρες έχοντας τη λάμψη και την τσέπη του Φερστάπεν.

    Ο Μαξ την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα όλη μέρα, είχε υποχρεώσεις με τον Τύπο και τους χορηγούς του. Την Τρίτη πήγε στην πίστα και έκανε δοκιμές με τα νέα ελαστικά 18 ιντσών της Pirelli. Μάλιστα δήλωσε: «Είναι σημαντικό να έχω μια αίσθηση από τα νέα ελαστικά. Όλα είναι αναμενόμενα δεν υπάρχει κάποιο σοκ. Αλλάζουν όλα τη νέα χρονιά, τα μονοθέσια θα είναι πολύ διαφορετικά και είναι καλό να ξέρω πως συμπεριφέρονται τα λάστιχα. Ανυπομονώ τώρα να περάσω λίγο χρόνο μακριά από την πίστα».

    Φερστάπεν

    Ο Φερστάπεν είναι άξιος παγκόσμιος πρωταθλητής. Ναι, στον τελευταίο αγώνα δεν άξιζε τη νίκη, ναι οι αποφάσεις του Μάσι αλλοίωσαν το αποτέλεσμα στον τελευταίο αγώνα, αλλά αυτό δεν αφαιρεί σε τίποτα από την αξία του πρωταθλητή. Ο Φερστάπεν οδήγησε εκπληκτικά όλη τη χρονιά, πήρε 10 νίκες, έχασε άλλη μια από ένα λάθος φρενάρισμα στο Μπακού, πήρε 10 pole κατάφερε να κερδίσει τον επτάκις πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον.

    Φερστάπεν

    Ο Ολλανδός αποκάλυψε πως ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Τότο Βολφ του έστειλε γραπτό μήνυμα στο οποίο τον συνεχάρη για την κατάκτηση του τίτλου τονίζοντας πως είναι άξιος πρωταθλητής. Την ίδια στιγμή χτες βράδυ στο παγκόσμιο συμβούλιο της FIA, κατόπιν εισηγήσεως του προέδρου Ζαν Τοντ αποφασίστηκε να ξεκινήσει ενδελεχής έλεγχος για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του καθεστώτος αυτοκινήτου ασφαλείας λίγους γύρους πριν το φινάλε του τελικού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η FIA στοχεύει να βρει πιθανά αδύνατα σημεία στους αθλητισμούς κανονισμούς και να τα βελτιώσει πριν την αρχή του νέου πρωταθλήματος στις 20/3/2022 στο Μπαχρέιν.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Άμπου Ντάμπι: Άξιος πρωταθλητής ο Φερστάπεν!

    F1 Άμπου Ντάμπι: Αν έχεις τύχη διάβαινε!

    F1 Άμπου Ντάμπι: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της Mercedes!



    ΣΧΟΛΙΑ