• AUTO

    F1 Ισπανία: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Φερστάπεν

    Max Verstappen, Red Bull Racing (Photo by Zak Mauger / LAT Images)


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής πήρε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη και για 24η φορά στην καριέρα του την πρώτη θέση.

    Η διαφορά του Φερστάπεν από τους υπόλοιπους οδηγούς είναι απογοητευτική. Δεύτερος ήταν ο Σάινθ με διαφορά μισού δευτερολέπτου. Έκπληξη από τις McLaren και Alpine που με τους Νόρις και Οκόν κατέλαβαν την 2η σειρά της εκκίνησης.

    Κυρίαρχο ρόλο στο σημερινό αποτέλεσμα έπαιξαν οι μεικτές συνθήκες. Νωρίτερα η βροχή είχε αλλάξει τα δεδομένα της πίστας. Σε κάποια σημεία το οδόστρωμα παρέμενε νωπό ειδικά πάνω στα κερμπ, αλλά το κυριότερο η θερμοκρασία του είχε πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Αυτό ανακάτεψε πολύ τις ισορροπίες καθώς ήταν πολύ δύσκολο για τους οδηγούς να διατηρήσουν τα ελαστικά τους σε θερμοκρασία λειτουργίας.

    Max Verstappen, Carlos Sainz, Lando Norris
    Max Verstappen, Carlos Sainz, Lando Norris

    Είχαμε λοιπόν πολλές εξόδους, κανονική ρουλέτα με άλλους να βρίσκουν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τα ελαστικά και άλλους όχι. Αυτό φάνηκε από το Q1 ακόμη με το Λεκλέρκ να μένει εκτός από τη συνέχεια. O Μονεγάσκος ανέφερε πρόβλημα στα πίσω ελαστικά με τη Ferrari να μην πατάει σταθερά. Άγνωστο αν είχε διαφορετικές ρυθμίσεις από το Σάινθ που κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης προς τέρψη των θεατών. Στο Q1 αποκλείστηκαν ακόμη οι Williams, ο Μάγκνουσεν με τη Haas και ο Μπότας με την Alfa Romeo.

    Carlos Sainz, Ferrari SF-23
    Carlos Sainz, Ferrari SF-23

    Στο Q2 οι Mercedes χτύπησαν μεταξύ των στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, όταν ο Ράσελ προσπάθησε να αποφύγει τη Ferrari του Σάινθ που πήγαινε αργά δεξιά και στρίμωξε τέρμα αριστερά το Χάμιλτον που πάτησε στο γρασίδι με 300km/h. Ευτυχώς για τους δυο Βρετανούς δεν υπήρξε μεγάλο δράμα. Ο Ράσελ όμως δεν μπόρεσε να προκριθεί. Ο Αλόνσο που είχε έξοδο στο Q1 είχε πληγώσει το πάτωμα της Aston Martin με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί κατάφερε όμως να προκριθεί χάρη στην προσπάθεια των μηχανικών του, οι οποίοι μπάλωναν με μονωτική ταινία τις ζημιές. Αντίθετα ο Πέρεζ με πρόβλημα στη θερμοκρασία των ελαστικών δεν μπόρεσε να πάρει χρόνο πρόκρισης, έμεινε εκτός δεκάδας.

    Lewis Hamilton,

    Στο Q3 ο Φερστάπεν έκανε με το ξεκίνημα έναν ασύλληπτο χρόνο που κανείς δεν μπόρεσε να πλησιάσει. Ο Σάινθ έκανε την έκπληξη και πήρε τη 2η θέση από το Νόρις γεμίζοντας χαρά τους συμπατριώτες του. Αλλά η διαφορά από τη Red Bull είναι μεγάλη και αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία αύριο στον αγώνα. Όπου πολλά μπορεί βέβαια να συμβούν καθώς δεν αποκλείεται να βρέχει. O Γκασλί που κατετάγη 4ος πήρει ποινή γιατί έκλεισε τους δυο πρώτους (Φερστάπεν και Σάινθ) σε δυο διαφορετικές φάσεις. Θα εκκινήσει 10ος ενώ 4ος ανεβαίνει και θα εκκινήσει ο Χάμιλτον με τη Mercedes.

    Max Verstappen - Mason Mount
    Max Verstappen – Mason Mount

    H σημερινή κατάταξη ήταν:

    Ο αγώνας είναι αύριο στις 16:00. Το Formula 1 Show θα ξεκινήσει μια ώρα νωρίτερα, απευθείας μετάδοση από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

    Διαβάστε επίσης

    Ινδία: Πού οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 288 νεκρούς

    Πριγκόζον: Έτοιμη η Wagner να υπερασπιστεί το Μπελγκορόντ

    Τουρκία: Ορκίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

    ──────────────────



    ΣΧΟΛΙΑ