• AUTO

    F1: Ιδού η νέα Red Bull RB20!

    Max Verstappen και Sergio Perez

    Max Verstappen και Sergio Perez


    Η Oracle Red Bull Racing παρουσίασε αργά χτες βράδυ στην Αγγλία το νέο της μονοθέσιο.

    Μ’ αυτό το μονοθέσιο την RB20 η αυστριακή ομάδα ξεκινά την 20η σεζόν της στη Formula 1. Τα προηγούμενα 19 χρόνια κατέκτησε 6 πρωταθλήματα κατασκευαστών και επτά πρωταθλήματα οδηγών.

    Η καμπάνια Forever Rebl δημιουργήθηκε για να τονίσει την κουλτούρα της Red Bull. Στο πλαίσιό της θα γίνουν μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθεμία από τις οποίες έχει σχεδιαστεί για να φέρει τους θαυμαστές πιο κοντά στην ομάδα και στην 20ετή ιστορία της.

    Περισσότεροι από 350 θαυμαστές, συνεργάτες της ομάδας και δημοσιογράφοι βρέθηκαν στην παρουσίαση.

    Ο πρώην οδηγός της Red Bull Racing, David Coulthard ήταν ο οικοδεσπότης και έκανε τις ερωτήσεις στα μέλη της ομάδας τον Christian Horner, το Max Verstappen, το Sergio Perez και τον Andrian Newey.

    Red Bull RB20

    Παρά τα προβλήματα που είχε μετά από καταγγελία εργαζόμενης ο Christian Horner εμφανίστηκε στην παρουσίαση της ομάδας: «Αυτή είναι μια σημαντική χρονιά στην ιστορία της ομάδας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Red Bull πέτυχε να αλλάξει το τοπίο της Formula 1 και το έκανε αποφασισμένη να κάνει τα πράγματα διαφορετικά, δεσμευόμενη στο να παίζει σκληρά και να αγωνίζεται ακόμα πιο σκληρά και με απόλυτη εστίαση στον ανταγωνισμό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

    Ήμασταν αρκετά τυχεροί το πετύχαμε αυτό σε πολλές περιπτώσεις και επτά τίτλοι οδηγών, έξι νίκες στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών και 113 νίκες σε αγώνες μέχρι σήμερα αποδεικνύουν την επιτυχία του οράματος της Red Bull. Το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας ξεκινά σήμερα με το RB20. Θα είναι μια συναρπαστική και εξαιρετικά ανταγωνιστική σεζόν.

    Έχουμε δύο οδηγούς που μπορούν να αποδώσουν σε κάθε πίστα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Είμαι βέβαιος ότι, όπως κάναμε τα τελευταία 20 χρόνια, μπορούμε να ανταγωνιστούμε για βάθρα, νίκες και ελπίζω περισσότερα πρωταθλήματα».

    Max Verstappen
    Max Verstappen

    Από την πλευρά του ο πρωταθλητής Max Verstappen δήλωσε: «Φαίνεται διαφορετικό το φετινό μονοθέσιο. Νομίζω ότι η ομάδα προχώρησε αρκετά από πέρυσι και αυτό είναι πολύ θετικό.

    Ανυπομονώ να φτάσω στο Μπαχρέιν, να ξεκινήσω τις δοκιμές και να δω πραγματικά τι μπορεί να κάνει αυτό το μονοθέσιο. Σήμερα στο Σίλβερστον ήταν αρκετά βρεγμένο, οπότε οδήγησα μόνο με λάστιχα βροχής, δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα. Αλλά όλα λειτουργούσαν πολύ καλά, αυτό είναι πάντα υπέροχο.

    Οδηγείς για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο και δεν υπάρχουν προβλήματα μπορέσαμε να κάνουμε όλους τους ελέγχους που απαιτούνταν πριν το Μπαχρέιν».

    Sergio Perez
    Sergio Perez

    O έτερος οδηγός της ομάδας Sergio Perez συμπλήρωσε: «Προσπάθησα να έχω την καλύτερη συνολική κατανόηση της κατεύθυνσης που έχει πάρει η ομάδα με αυτό το μονοθέσιο και πού ήμασταν με το μονοθέσιο – αυτό είναι κάτι που έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να καταλάβουμε, ποια κατεύθυνση έχουμε επιλέξει.

    Πέρυσι ξεκινήσαμε τη χρονιά πολύ δυνατά, αλλά δεν βελτιωθήκαμε πραγματικά. Είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε κατά νου, τα σωστά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

    Υπήρχαν στιγμές πέρυσι που μου έλειπε η αυτοπεποίθηση. «Είναι σημαντικό να εξελίξουμε το μονοθέσιο κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι σημαντικό για μένα να δω από πού ξεκινάμε, πώς τα πάμε, πώς εξελισσόμαστε. Θέλω να δω να εξελίσσεται μέσα στη σεζόν το μονοθέσιο. Από την άποψή μου, αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα φέτος».

    Red Bull RB20

    Θυμίζουμε πως η ομάδα της Red Bull σάρωσε πέρυσι σε νίκες κερδίζοντας τους 22 από τους 23 αγώνες. Όμως η εξέλιξη του μονοθεσίου που ήταν εξαρχής το κορυφαίο δεν ήταν ανάλογη.

    Μένει να φανεί αν οι φετινές επιλογές της σχεδιαστικής ομάδας θα αποδειχτούν αντίστοιχα καλές. Η RB20 θα ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης σε λίγες μέρες (21-23/2) στο Μπαχρέιν.

    Δείτε την παρουσίαση της RB20:

    RB20

    Υβριδική μηχανή: Honda RBPTH002

    Κιβώτιο: 8αρι στο διαμήκη άξονα με υδραυλική υποβοήθηση στη λειτουργία συμπλέκτη.

    Καύσιμο: Esso Synergy

    Λιπαντικό: Mobil 1

    ERS: Red Bull Powertrains

    Υλικά τριβής: Από ανθρακόνημα τόσο οι δίσκοι όσο και τα τακάκια

    Φρένα: Brembo

    Ζάντες: Διάσταση 18 ίντσες, εμπρός και πίσω, BBS

    O Andrian Newey εξηγεί τη σχεδίαση της εμπρός αεροτομής στους Verstappen και Perez.
    O Andrian Newey εξηγεί τη σχεδίαση της εμπρός αεροτομής στους Verstappen και Perez.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Να τα μυστικά της νέας Mercedes W15!

    Αλόνσο: Ο Χάμιλτον ονειρεύονταν τη Ferrari;

    F1: Τα μυστικά της νέας Ferrari!



    ΣΧΟΛΙΑ