• AUTO

    Αλόνσο: Ο Χάμιλτον ονειρεύονταν τη Ferrari;

    Φερνάντο Αλόνσο

    Φερνάντο Αλόνσο


    Ο 42χρονος Ισπανός πρωταθλητής, Φερνάντο Αλόνσο στη χθεσινή παρουσίαση της Aston Martin αναρωτήθηκε για την επερχόμενη μετακίνηση του Χάμιλτον.

    Τα νέα βρήκαν τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή σε προετοιμασία ενόψει του νέου πρωταθλήματος που ξεκινά στις 228/2 στο Μπαχρέιν:

    «Στην πραγματικότητα έκανα προπόνηση εκείνη τη μέρα, οπότε άργησα να μάθω τα νέα», αντέδρασε ο Αλόνσο χτες στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων: «Ήταν έκπληξη, δεν θα πω ψέματα, όχι λόγω αλλαγής, απλώς φαινόταν πολύ συνδεδεμένος με τη Mercedes και πολύ πιστός. Δεν ξέρω το εσωτερικό, δεν ξέρω τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση, δεν ξέρω τίποτα, οπότε ρωτήστε τον ίδιο…, δεν ήταν το παιδικό του όνειρο πριν από 12 μήνες, σωστά? Ή πριν από δύο μήνες υποθέτω, επειδή είχε ένα διαφορετικό όνειρο, οπότε δεν υπάρχει τίποτα να σχολιάσει».

    Ο Αλόνσο στη χθεσινή παρουσίαση της Aston Martin με τον επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κράκ.
    Ο Αλόνσο στη χθεσινή παρουσίαση της Aston Martin με τον επικεφαλής της ομάδας, Μάικ Κράκ.Mike Krack, Team Principal, Aston Martin F1 Team, and Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

    Ο Αλόνσο αγωνίστηκε από το 2010 έως και το 2014 με τη Ferrari, πήρε 11 νίκες για λογαριασμό της Ιταλικής ομάδας. Η τελευταία του νίκη – έως σήμερα – ήταν με τη Ferrari, στην Ισπανία, το 2013. Δυο φορές το 2010 και το 2012 έφτασε μια ανάσα από τον τίτλο αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

    Μιλώντας για τον Χάμιλτον στη Ferrari ο Ισπανός τόνισε: «Ελπίζω να απολαύσει την εμπειρία, είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα.

    Είναι πιο ιδιαίτερο όταν κερδίζεις για τη Ferrari, αυτό είναι το θέμα, πρέπει να κερδίζεις και είναι ήδη μερικά χρόνια που έχουν ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και παλεύουν για μεγάλα πράγματα. Ίσως ο Λιούις να φέρει αυτό το επιπλέον για να παλέψει για το πρωτάθλημα.

    Υπάρχουν μόνο τρεις παγκόσμιοι πρωταθλητές στο grid σήμερα είμαι ο μόνος διαθέσιμος για το ’25, οπότε έχω καλή θέση για να διεκδικήσω κάτι. Πρώτα πρέπει να πάρω την απόφαση αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι ή όχι στο μέλλον, μετά η συζήτηση που θα κάνω στην αρχή είναι με την Aston Martin γιατί αυτή είναι η προτεραιότητά μου.

    Η ηλικία που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, πριν από μερικά χρόνια θα έλεγα ότι το 42, το 41 είναι το όριο. Αλλά τώρα μετά την περσινή χρονιά, όταν είδα τον εαυτό μου με κίνητρο και καλή απόδοση, σκεφτόμουν ότι μπορώ να συνεχίσω να αγωνίζομαι μερικά χρόνια ακόμα.

    Τον χειμώνα, ξεπέρασα λίγο τις προσδοκίες όσον αφορά στην φυσική μου κατάσταση οπότε τώρα λέω ότι αν έχεις κίνητρο και αν θέλεις να αφοσιωθείς, μπορείς να οδηγήσεις στα 48 και στα 49 ή στα 50».

    Ο Αλόνσο θα οδηγεί φέτος για λογαριασμό της Aston Martin μαζί με τον Στρολ.

    Διαβάστε επίσης:

    Να γιατί πήγε ο Χάμιλτον στη Ferrari!

    F1: Αθλητικό πρότυπο!

    F1: Ιδού η νέα Aston Martin AMR24!



    ΣΧΟΛΙΑ