• AUTO

    F1: Ιδού η νέα Αlfa Romeo (video), τεχνική ανάλυση!


    Η νέα C43 θα έχει οδηγούς τους Valtteri Bottas και Zhou Guanyu και θα χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Ferrari, ελαστικά Pirelli.

    Η ομάδα της Alfa Romeo Sauber παρουσίασε σήμερα το νέο της μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Απομένουν 16 μέρες μέχρι το τριήμερο δοκιμών στην πίστα του Σακχίρ (23 – 25/2). Η C43 είναι το πρώτο μονοθέσιο της φετινής χρονιάς που παρουσιάζεται, ως τώρα έχουμε δει μόνο χρώματα σε μονοθέσια επίδειξης. Η διαδικτυακή παρουσίαση του νέου μονοθεσίου έγινε από τους δυο οδηγούς. Μετά την αποκάλυψη του μονοθεσίου στη σκηνή τους πλαισίωσαν ο αγωνιστικός διευθυντής, Alessandro Alunni Bravi, που αντικατέστησε το Vasser, ο τεχνικός διευθυντής, Jan Monchaux, καθώς και ο αναπληρωματικός οδηγός, Théo Pourchaire.

    Τους χρωματισμούς του μονοθεσίου ανέλαβε για ακόμα μια χρονιά το Centro Stile Alfa Romeo. Το λευκό λείπει για λόγους βάρους, το μονοθέσιο μένει χωρίς χρώμα στο μαύρο όπου θα φαίνεται το ανθρακόνημα. Καθώς είναι κρίσιμο να είναι όσο πιο χαμηλά το κέντρο βάρους παίζουν ρόλο ακόμη και τα γραμμάρια. Στα λογότυπα κυριαρχεί ο νέος μεγάλος χορηγός η Stake (εταιρεία στοιχημάτων).

    Η C43 είναι μια εξέλιξη του περσυνού, επιτυχημένου μονοθεσίου C42. Οι μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που έφερε η FIA, οδήγησαν στην εφαρμογή νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων στη C43.

    Σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν τρεις ορατές διαφορές (το περσινό μονοθέσιο φέρει λευκό χρώμα):

    1. Έντονη πριονωτή διαμόρφωση στο πλάι του πατώματος
    2. Πολύ πιο φαρδιά κατάληξη στο κάλυμμα της υβριδικής μηχανής (ίσως είναι παραπλανητική και αφαιρεθεί στην πίστα)
    3. Οπές για ψύξη σε δυο επίπεδα, αντί ένα ενιαίο πέρυσι

    Το νέο μονοθέσιο είναι έτοιμο για το shakedown που είναι προγραμματισμένο για αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη, ενώ θα ακολουθήσουν οι χειμερινές δοκιμές στα τέλη του μήνα στο Μπαχρέιν.

    1. Μεγαλύτεροι καθρέπτες με βάση τους νέους κανονισμούς της FIA
    2. Αυτή η εμπρός αεροτομή χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο Ιαπωνικό GP πέρυσι.
    3. Μικρότερο άνοιγμα ψυγείων, θυμίζει το περσινό του μονοθεσίου της Ferrari. Έχουν ίδια υβριδική μηχανή.

    Ο αγωνιστικής διευθυντής, Alessandro Alunni Bravi, τόνισε: «Η δημιουργία ενός μονοθεσίου είναι μια μακρά διαδικασία στην οποία εμπλέκονται όλα τα τμήματα της ομάδας και έτσι η σημερινή παρουσίαση είναι μια ιδιαίτερη στιγμή  για όλους μας. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια με ταπεινότητα και αφοσίωση ώστε να έχουμε την απόδοση που θέλουμε στην πίστα. Όλοι στην ομάδα είναι εστιασμένοι σε αυτό τον σκοπό και είμαι σίγουρος ότι οι κόποι μας θα ανταμειφθούν.»

    Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας Cristiano Fiorio, συμπλήρωσε: «Έρχεται η ώρα να ζεστάνουμε τις μηχανές μας. Με αυτό το μονοθέσιο και με τους οδηγούς μας θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία στροφή για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Centro Stile Alfa Romeo που έντυσε το μονοθέσιο με χρώματα που το καθιστούν ως ένα από τα πιο όμορφα του φετινού Πρωταθλήματος. Το όνομα της μάρκας και βέβαια το Quadrifoglio ξεχωρίζουν, τονίζοντας το Ιταλικό σπορ χαρακτήρα που εκφράζει η Alfa Romeo από το 1910».

    Πριονωτή διαμόρφωση για μορφοποίηση των στροβιλισμών κάτω από την πίσω αεροτομή.

    Ο τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo Jan Monchaux, πρόσθεσε: «Το μονοθέσιο είναι μια εξέλιξη του περσυνού, όμως λόγω των νέων κανονισμών έχει σημαντικές αλλαγές στα σημεία. Ελπίζω ότι θα είναι ταχύτερο από το περσυνό αλλά και πιο αξιόπιστο, αυτή είναι μια παράμετρος στην οποία εστιάσαμε ιδιαίτερα. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάμε στην πίστα και να δούμε τη συμπεριφορά του. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε στους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι έχουμε πολλά θετικά στα οποία μπορούμε να προσβλέπουμε.»

    Valtteri Bottas, οδηγός: «Επιτέλους η C43 είναι εδώ και ανυπομονώ να την οδηγήσω στην πίστα. Μου αρέσουν πολύ τα νέα μας χρώματα και πραγματικά την βρίσκω ακαταμάχητη. Προφανώς έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι δικαίως μπορούμε να προσβλέπουμε σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες».

    Zhou Guanyu, οδηγός: «Είμαι χαρούμενος που βλέπω την αποκάλυψη της C43 μετά από μήνες σκληρής δουλειάς. Νομίζω πως έχουμε ένα πραγματικά όμορφο μονοθέσιο και ανυπομονώ να το οδηγήσω στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν πριν το ξεκίνημα της σαιζόν. Πέρυσι η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και μου έδωσε το χρόνο να βελτιωθώ. Οι προσδοκίες για φέτος είναι σαφώς υψηλότερες και θα εφαρμόσω όσα έμαθα πέρυσι στη νέα σαιζόν».

    Διαβάστε επίσης

    F1 2023: Ιδού τα χρώματα της Williams Racing!

    Ο Bottas στο τιμόνι της Tonale Q4!



    ΣΧΟΛΙΑ