• AUTO

    F1 2023: Ιδού τα χρώματα της Williams Racing!


    Η νέα Williams με κωδικό  FW45 παρουσιάστηκε σήμερα διαδικτυακά. 17 μέρες πριν την έναρξη των δοκιμών εξέλιξης.

    Το νέο μονοθέσιο της ομάδας φέρει λογότυπα σημαντικών χορηγών όπως οι Gulf Oil, Stephens, Michelob ULTRA και PureStream που θα στηρίζουν την ομάδα. Τα χρώματα δεν διαφέρουν πολύ σε σχέση με αυτά του 2022 απλά είναι εξέλιξη της περσινής εμφάνισης. Απλά η απόχρωση είναι ματ. Το μονοθέσιο FW45, δεν παρουσιάστηκε σήμερα, το σχέδιο του θα εμφανιστεί στις 13/2 σε μια πρώτη δοκιμή λίγων χιλιομέτρων και αποτελεί εξέλιξη της περσινής FW44. Οι ακμές του πατώματος έχουν ανυψωθεί λίγα χιλιοστά ώστε να είναι σύμφωνες με τους φετινούς τεχνικούς κανονισμούς που έχουν στόχο να αμβλύνουν τις αναπηδήσεις. Η ομάδα δούλεψε σημαντικά τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα και κέρδισε χώρο σ’ αυτό το σημείο βελτιστοποιώντας το μέγεθος και το άνοιγμα των ψυγείων. Υπάρχουν επίσης τροποποιήσεις στην εμπρός ανάρτηση αλλά και στη μορφή των δυο πτερυγών και του καλύμματος κινητήρα. Ως αποτέλεσμα έχει βελτιωθεί σημαντικά η αεροδυναμική απόδοση του σχήματος και το κράτημα του μονοθεσίου. Η ομάδα χρησιμοποιεί υβριδική μηχανή Mercedes και ελαστικά Pirelli.

    Η συνεργασία της Gulf Oil International με τη Williams Racing είναι σημαντική καθώς δείχνει την εμπορική απήχηση της ομάδας μετά την εξαγορά της από την Dorilton Capital. Μια περαιτέρω σημαντική συνεργασία είναι με την Stephens μια ανεξάρτητη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1933, με βασικά γραφεία στις ΗΠΑ, στο Λονδίνο και στη Φρανκφούρτη. Η Williams Racing και η Stephens θα συνεργαστούν καθώς η Stephens θέλει να γίνει πιο γνωστή στην Ευρώπη. Η Michelob ULTRA, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα μπύρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, εντάσσεται στην ομάδα με μια πολυετή συμφωνία που ενώνει δύο εμβληματικές μάρκες με μακρά ιστορία αριστείας και αναγνώρισης. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου Anheuser-Busch, η Michelob ULTRA επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2006. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Michelob ULTRA και η Williams Racing θα προσφέρουν στους φιλάθλους κορυφαίες εμπειρίες στα Grand Prix σε όλη τη Βόρεια Αμερική με σλόγκαν: «αξίζει τον κόπο μόνο αν το απολαμβάνετε». Η Williams Racing και η PureStream συνεργάστηκαν καθώς τόσο το ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βασίζονται σε πολλές λειτουργικά οργανωμένες ομάδες που συνεργάζονται με τη νέα τεχνολογία, εξισορροπώντας τις μετρήσεις ακριβείας και τις υποκειμενικές στρατηγικές για να κερδίσουν υπό συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού, σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το PureStream θα συνδιοργανώσει εκδηλώσεις κοφτερής σκέψης σε επιλεγμένους αγώνες της F1 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 για να επιτρέψει την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ της Williams Racing και των κορυφαίων ομάδων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

    Όσον αφορά στους οδηγούς ο Alex Albon συνεχίζει στην ομάδα για δεύτερη χρονιά. Πέρυσι κατάφερε να συγκεντρώσει 4 βαθμούς τερματίζοντας στην δεκάδα σε 3 αγώνες. Φέτος θα έχει δίπλα του τον Αμερικανό οδηγό Logan Sargeant που προέρχεται από την Williams Racing Driver Academy. Ο 22χρονος θα κάνει το ντεμπούτο του στη F1 στο Grand Prix του Μπαχρέιν στις 5/3. Η FW45 θα πατήσει πίστα στο Silverstone στις 13 Φεβρουαρίου. Επικεφαλής της ομάδας είναι πλέον ο James Vowles προερχόμενος από την Mercedes F1 Team. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Williams Racing Matthew Savage τόνισε: «Καθώς η Williams Racing συνεχίζει τον μετασχηματισμό της, είμαστε περήφανοι που αποκαλύπτουμε το φετινό μονοθέσιο. Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τόσο νέους όσο και παλιούς συνεργάτες στο καινούργιο ταξίδι μας».

    Από την πλευρά του ο Alex Albon σημείωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ άλλη μια χρονιά με την ομάδα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά πέρυσι και τον χειμώνα για να βελτιώσουμε ορισμένους βασικούς τομείς οπότε ανυπομονώ να δω πόσο καλύτερο είναι το FW45». Ο πρωτάρης Logan Sargeant πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την έναρξη της σεζόν. Έχουμε κάνει σκληρή δουλειά. Το μονοθέσιο φαίνεται εκπληκτικό και δείχνει την τεράστια προσπάθεια της ομάδας οπότε ανυπομονώ για τη συνέχεια». Η Williams ήταν πέρυσι τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

    Διαβάστε επίσης

    Ο Bottas στο τιμόνι της Tonale Q4!



    ΣΧΟΛΙΑ