• AUTO

    F1 Ferrari: Συμπλήρωσε 110 γύρους στο Φιοράνο ο Σάινθ!


    Ο 26χρονος Ισπανός οδηγός είχε την πρώτη του επαφή με μονοθέσιο της Ferrari, την SF71H του 2018, στο πλαίσιο προετοιμασίας του για το φετινό πρωτάθλημα.

    Ο Κάρλος Σάινθ junior, γιος του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Ράλι, Κάρλος Σάινθ, θα αγωνίζεται φέτος με τα χρώματα της Ferrari στη F1, μαζί με τον Σαρλ Λεκλέρκ.

    Τις τελευταίες εβδομάδες δουλεύει πυρετωδώς με τους μηχανικούς της ομάδας σε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα. Ο Σάινθ δε θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει το φετινό μονοθέσιο της Ferrari SF21 πριν τις αρχές Μαρτίου στις δοκιμές εξέλιξης του Μπαχρέιν. Η φετινή χρονιά ξεκινά στις 28/3 στην πίστα του Σακχίρ και ο Ισπανός θέλει να είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται. Οι κανονισμοί δεν επιτρέπουν δοκιμές με τα μονοθέσια των δυο προηγούμενων ετών γι’ αυτό επιλέγει αυτό του 2018. H SF71H είχε πάρει το 2018 6 νίκες στα χέρια των Φέτελ, Ράικονεν.


    Ο Κάρλος Σάινθ μιλώντας τόνισε: «Μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν μια σπουδαία στιγμή για μένα όταν είδα το Νο 55 στο μονοθέσιο μου. Η παρουσία του πατέρα μου αυτή τη μέρα είναι σημαντική. Ιδανικό ξεκίνημα».

     

    Ο Σάινθ είναι ο 5ος Ισπανός που οδηγεί για λογαριασμό της Ferrari: Μπορεί να γνωρίζετε τους Αλόνσο, ντε λα Ρόσα, Τζενέ αλλά μάλλον δε θυμάστε τον Αλφόνσο ντε Πορτάγκο που οδήγησε το 1956 για 5 αγώνες. Στη θέση του Σάινθ το απόγευμα συνέχισε να οδηγεί ο γιος του Μ.Σουμάχερ, Μικ που φέτος θα αγωνίζεται για τη Haas.

    Εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Κάρλος Σάινθ



    ΣΧΟΛΙΑ